ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Müzik Dünyası
Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18 Ekim 2023, 12:01   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,596
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 4340
Beğendikleri: 1106
@CeReN
Standart Askin Nur Yengi Kimdir?

Askin Nur Yengi
3 Temmuz 1970 yilinda Istanbul’da dogdu. Ilkogrenimini Erenkoy Ilkokulu’nda tamamladi. Ortaokul ogrenimine Turk MusIkisi Devlet Konservatuari’nda cello ogrencisi olarak basladi, 11 yillik bir ogrenim surecinden sonra mezun oldu. 1981 yilinda orta ogrenimine devam ederken Onno Tunc orkestrasinda Sezen Aksu’nun vokalisti olarak gorev almaya basladi.

1986 yilinda Harun Kolcak ile birlikte Eurovision Sarki Yarismasi’nda “Haydi Soyle” adli sarkiyla bireysel olarak boy gostermeye basladi. Bu yili takiben 1987 Kusadasi Altin Guvercin Sarki yarismasinda “Yeniden”, 1988 Antalya Altin Portakal’da “Portakal cicegi”, 1989 Cesme Muzik Festivalinde “Artik Hic Aglama” adli parcalarla uluslararasi platformlarda birincilik odullerini kazandirdi.

1990 yilinda “Sevgiliye” adli ilk albumu, iki milyonluk traji ile son donemde cikan ilk basarili genc sanatci olarak adini duyurmasini sagladi. Ardindan gelen yillarda, “Hesap ver”, “Sirami Bekliyorum”, “Karacicegim”, “Haberci”, “Ask kazasi”, Rafet El Roman ile “Pesindeyim” single’i, “Askin Nur Yengi 2002” ve son olarak “Yasemin Yagmurlari” adli abumlerini yapti.

Almanya, Belcika, Ingiltere, Isvicre, Isvec, Hollanda, ABD gibi bircok dunya ulkesine sayilari yuzleri asan turnelere cikti. Malta ve Ingiltere’de klipler cekti. Askin Nur Yengi, basarili albumleriyle surdurdugu muzik kariyerinin yanisira yer aldigi degisIk projelerle yelpazesini genisletti.

80’li yillardan bu yana bircok reklam muziklerini seslendirdi. “Kurtulus” adli belegeselde Ataturk’un akrabasi Fikriye hanimi canlandirdi ve jenerik muzigini yorumladi. 2001 yilinda Levent Kirca ve ekibiyle birlikte “Kadinciklar” adli tiyatro oyununda tiyatro sahnesiyle tanisti. Ayni yil yine Levent Kirca ve ekibiyle birlikte “Olacak O kadar Tv” adli gulduru programinda rol aldi ve ve bu sure zarfinda programin muzik direktorlugunu ustlendi. “Cesur Kusku” ve “Baylar Bayanlar” adli dizilerde oyunculugunu ilerletti.


ALİNTİ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık