ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19 Mart 2024, 13:36   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,782
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4612
Beðendikleri: 1147
@CeReN
Standart Ramazan'in 9. gunu iftar menusu

9. GUN IFTAR MENUSU 19 MART 2024 SALI
EZOGELIN CORBASI TARIFI

Malzemeler;

Yarim su bardagi kirmizi mercimek
Yarim cay bardagi pirinc
3 corba kasigi bulgur
1 corba kasigi salca
1 adet orta boy sogan
1 corba kasigi un
3 dis sarimsak
Kuru nane
Pul biber
Tuz
Karabiber
7 su bardagi sicak su
2 corba kasigi siviyag
Tarif;

Corbayi yapacaginiz tencereye 2 corba kasigi sivi yag ve 1 adet sogani kucuk kucuk dograyip yagda kavurun.
Soganlari pembelesinceye kadar kavururken arada 2 dis sarimsagi da rendeleyerek ekleyin.
Ardindan yarim su bardagi mercimek ile birlikte 3 corba kasigi bulgur ve yarim cay bardagi pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Malzemeler kavrulunca tencereye 5 bardak sicak su dokun ve corbayi kaynamaya birakin.
Corba kaynarken ayri bir tavada 2 corba kasigi sivi yag ile 1 corba kasigi unu cirpma teli yardimiyla karistirarak kavurun.
Kuru nane, pul biber ve karabiberi de ekleyip 2 su bardagi sicak suyu tavaya dokun ve hepsini cirpma teli ile iyice karistirin.
Birkac dakika kavurduktan sonra 1 corba kasigi salca da ilave ederek kavurmayi surdurun.
Tavada kavurdugunuz malzemeleri tencereye yavas dokun ve bu sirada corbayi karistirin.
20 dakika kadar corbayi orta ateste kaynattiktan sonra ocaktan alin.

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARIFI


Malzemeler;

5 adet cekirdeksiz patlican
2 adet kuru sogan
Bir kilo kuzu kiyma
1/2 demet maydanoz
2 dis sarimsak
Tuz
Sosu icin:

Bir yemek kasigi salca
Bir domates
Bir dis sarimsak
Bir bardak sicak su
Tuz ve karabiber
2 adet aci yesil biber
Tarif;

Ilk olarak patlicanlari yikayin ve ardindan 3, 4 santim kalinliginda, yuvarlak olacak sekilde dilimleyin. Patlicanlari yaklasIk yarim saat su icinde bekletin.
Sogani rendeleyin, maydanozlari da ince olacak sekilde kiyin. Iki malzemeyi de derin bir kabin icine alin ve kiymayla karistirin.
Ardindan icine havanda ezdiginiz sarimsaklari ve tuzu birlikte icine ekleyin.
Tum malzemeleri karisana kadar yogurun.
Hazirladiginiz kofte harcindan orta buyuklukte olacak sekilde parcalar koparin ve elinizde yuvarlayin. Kiymanin hepsine ayni islemi uyguladiktan sonra suda beklettiginiz patlicanlari guzelce suzun.
Orta buyuklukte bir tepsiye bir kofte, bir patlican olacak sekilde dizmeye baslayin.
Salcayi sicak suyla acin. Domatesi rendeleyin ve salcanin icine ilave edin. Sosun icine baharat ve tuzu da katin.
Biberleri dograyin ve sosa katacaginiz sarimsagi da yemeklik olacak sekilde dograyin.
Sosun icine bu iki malzemeyi de ekledikten sonra hepsini karistirin ve patlican, koftelerin uzerine esit olacak sekilde dagitin.
Onceden isitilmis 200 derece firinda 30 dakika pisirin.

TEL SEHRIYELI BULGUR PILAVI TARIFI


Malzemeler;
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi sivi yag
1 su bardagi bulgur
1 cay bardagi tel sehriye
1/2 (yarim) yemek kasigi domates salcasi
2 su bardagi sicak su
1 silme tatli kasigi tuz

Tarif;

Ilk olarak bulguru bir kac su durulayip, suyunu suzun.
Tereyagi ve sivi yagi yuksege yakin ateste tencereye alin, hafifce kizdirdiktan sonra, tel sehriyeyi de ilave edin. Sehriyeler kahverengilesene kadar kavurun.
Ardindan salcayi ekleyerek bir kac dakika daha kavuralim.
Bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sicak su ve damak zevkinize gore tuz ilavesini yapin ve kisIk ateste, tercihen ocagin kucuk gozunde tencerenin kapagini kapatarak pilavimizi pismeye alin.
Pilav goz goz olana kadar yuksek ateste, daha sonra kisIk ateste pismeye birakalim.
Suyunu cekip, bulgur taneleri pistiginde, altini kapatip, tencerenin agzina havlu kagit koyun ve kapagini kapatarak pilavi 15 dakika kadar demlenmeye alin.

KEMALPASA TATLISI TARIFI


Malzemeler;

1 yumurta
1 cay bardagi yag
1 cay bardagi yogurt
1 bardak irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
Serbeti icin:
3 bardak su
2 bardak seker
1 cay kasigi limon suyu
Tarif;

Bir kapta yumurtayi ve yagi cirpin.
Yogurdu, irmigi, vanilyayi ve kabartma tozunu ekleyip karistirin.
Unu yavas yavas ekleyerek karistirmaya devam edin.
Yogurarak ele yapismayan bir hamur elde edin.
Hamurdan kucuk toplar alarak firin tepsisine aralikli olarak dizin.
180 derecede 20 dakika kadar pisirin.
Tatli piserken serbeti hazirlamak icin serbet malzemelerini tencerede kaynayana dek pisirin.
Tatliyi firindan cikarin ve sicakken soguk serbeti dokun.
AFIYET OLSUN!


Kaynak: https://www.mynet.com/bugun-iftara-n...250365-myyemek





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık