ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri
Kullanýcý Etiket Listesi

Like Tree1Beðeniler
  • 1 Post By CeReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14 Mart 2024, 13:30   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,787
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4615
Beðendikleri: 1149
@CeReN
Standart Ramazan'in 4. gunu iftar menusu

DOMATES CORBASI TARIFI

Malzemeler;

5 adet buyuk taze domates
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 litre sicak su
1 su bardagi sut
Rendelenmis kasar
Kizarmis ekmek
Tarif;

Kabugu soyulmus, kup kup dogranmis veya rondodan gecirilmis domatesler bir tabaga alinir.
Derin bir tencerede tereyagi ile un kavrulur.
Hazirladiginiz domatesleri unlu karisimin uzerine ilave edip bir sure karistirin.
Bir litre sicak suyu karisimin uzerine ekleyin.
1 su bardagi sutu isitin.
Isittiginiz sutu yavas yavas corbanin icine ilave edin ve karistirin.
Kaynamaya baslayan corbanin icine tuzu ilave edip, biraz daha karistirdiktan sonra altini kapatin.

ETLI SEBZELI GUVEC TARIFI

Malzemeler;

500 gram kusbasi et
2 adet sogan
2 adet patates
2 adet patlican
4 adet yesil biber
3 adet domates
4-5 dis sarimsak
1 yemek kasigi salca
5 yemek kasigi sivi yag
Tuz
Pul biber
Karabiber
Tarif;

Bir tavaya kusbasi dogradiginiz etleri alarak, suyunu salip cekinceye kadar pisirin ve uzerine sivi yagi ekleyerek kavurun.
Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik dogradiginiz soganlari, biberleri ve sarimsaklari ekleyip kavurun.
Domateslerin kabugunu soyduktan sonra dograyin, ayni sekilde patates ve patlicani da kup kup dogradiktan sonra biberlerle birlikte kavurdugumuz etlerin uzerine ilave edin.
Baharatlari da ekledikten sonra, bir su bardagi kadar sicak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pisirin.
Iyice karistirdiktan sonra, kucuk guvec kaplarina yerlestirin.
Salcayi sicak suda ezerek, sebzelerin uzerine gelecek kadar dokun.
Guveclerin uzerini aluminyum folyo ile kapatarak, firin tepsisine yerlestirin ve 160 derece firinda, yaklasIk yarim saat kadar pisirin.

PIRINC PILAVI TARIFI


Malzemeler;

1 su bardagi pirinc
Sicak su (pirinci islatmak icin)
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi siviyag
Yarim kahve fincani sehriye
1 kup seker
2-3 damla limon
2 su bardagi soguk su
1 cay kasigi tuz
Tarif;

1 su bardagi pirinci bir kabin icerisine alin. Uzerine 2 cay kasigi tuz gezdirin ve uzerini gececek kadar sicak su ekleyin. Bu sekilde yaklasIk 15 dakika pirincleri dinlendirin.
Pilav tencerenize veya tavaya 1 yemek kasigi siviyag ve 1 tatli kasigi tereyagi alin ve orta ateste erimesini saglayin. Yag eridikten sonra yarim kahve fincani sehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Sehriyelerin rengi dondukten sonra iyice yikayip suzdugunuz pirincleri tencereye ekleyin.
Alti hala orta ateste yanan tencerenize 1 adet kup seker ve 2-3 damla limon ekleyin ve karistirin.
Limon pilavinizin tane tane olmasini saglarken seker ise pilavinizin parlak ve lezetli olmasini saglar.
Kavrulan pirinclerinize 1 cay kasigi tuz ekleyin. Ardindan 2 su bardagi soguk suyu ekleyin. Pilaviniz kaynamaya baslayinca altini kisin ve pismeye birakin.
Suyu ceken pilavinizi kenarindan kontrol edin, tamamen karistirmayin. Altini kapattiginiz pilavin uzerine havlu kagit koyarak kapagini kapatin ve demlenmeye birakin.

GULLAC TARIFI

Malzemeler;

12 yaprak gullac
1,5 litre sut
2 su bardagi seker
Cekilmis ceviz
2 yemek kasigi gul suyu (istege gore)
Uzeri icin:
Toz Antep fistigi
Kiraz sekerlemesi
Tarif;

Oncelikle sut ve sekeri tencereye alarak isitiyoruz. Bu asamada sutu cok fazla isitmaniza gerek yok, sekerin erimesi yeterli olacaktir.
Daha sonra sutu oda sicakliginda ilinmaya birakiyoruz. Eger el yakmayacak sekle geldiyse sut hazir durumda demektir.
Gullac yapraginin parlak kismi uste gelecek sekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
Uzerine her yani islanacak sekilde bir iki kepce sut dokuyoruz.
Alti gullac yapragi icin ayni islemi tekrarlayalim ve 6. kati da islattiktan sonra bu kata ceviz serpelim ve uzerine diger gullac yapraklarini ayni sekilde islatarak serelim.
Kalan sekerli sutun icerisine 2 yemek kasigi gul suyu ekleyip tatlinin uzerine gezdirelim. Burada kullandiginiz gul suyunun kozmetik urunu olmamalidir.
Hazirladigimiz tatlimizi 2 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
Uzerini istege gore toz antep fistigi, kiraz sekerlemeleri gibi suslerle renklendirerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN!


Kaynak: https://www.mynet.com/bugun-iftara-n...250257-myyemek

iÇRe bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık