ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > WebMaster E-Ticaret > XenForo
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 Kasým 2023, 11:13   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,106
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 3629
Beðendikleri: 993
@CeReN
Thumbs down Xenforo nedir ?

XenForo, PHP programlama dilinde yazilan sosyal bir forum script yazilimidir. Altyapi olarak Zend Framework kutuphanesi kullanilmistir. Performans icin optimize edilmis zend kutuphanesi, css & javascript & ajax teknolojilerini kullanir ve seo dostudur.

Bu yazilim dunyaca unlu vBulletin forum yazilimin baslica gelistiricilerinden Kier Darby ve Mike Sullivan tarafindan uretilmistir. XenForo’nun ilk deneme surumu Ekim 2010′da yayinlanmistir. YaklasIk 5 aylik bir gelistirme surecinden sonra 8 Mart 2011 tarihinde ilk stabilize calisan surumunu piyasa cikarmistir. XenForo forum yazilimi icerisinde SEO ozelliklerini barindirmaktadir. XenForo forum yazilimi her gecen gun cesitli topluluk forumlarindan ve internet gunluklerinden gelen geri bildirimlere gore gelistirilmeye devam etmektedir.

XenForo $140 usd lisans ucreti ile bircok forum scriptlerine gore uygun bir forum yazilimdir. XenForo’yu diger forum yazilimlarindan ayiran en buyuk ozelligi ise arama motoru optimizasyonu seo eklentisinin lisans icinde ucretsiz sunulmasidir.

Turkce dil destegide olan XenForo icin kullanici arayuzunun %99′unu, yonetici kisminin %80′ini kapsayan bir ceviri mevcuttur.

vBulletin’in en buyuk rakibi ve alternatifi olan xenForo’ya vBulletin 4.0 ya da 3.8 serisinden herhangi bir kayip olmadan gecis kolaylikla yapilabilir. Bunun icin XenForo ile birlikte gelen migration (veri gocu) ozelliginin kullanilmasi yeterli, ayni zamanda vBSeo arama motoru eklentisini kullananlar da indexlenen linklerini kaybetmeden 301 yonlendirme yontemi ile gerceklestirebilmektedir.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık