|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13 Mart 2024, 15:37 | #1 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,596
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4338
Beðendikleri: 1106
|
Sambali tarifi! Iftara unsuz serbetli tatli tarifi
SAMBALI ICIN GEREKLI MALZEMELER 500 gram irmik 1 bucuk su bardagi seker 1 bucuk su bardagi su 1 cay kasigi karbonat Tepsiye yaymak icin: 1 tatli kasigi pekmez 2 tatli kasigi su Serbeti icin: 3 su bardagi su 3 su bardagi seker Yarim limon suyu Suslemek icin: Tuzsuz fistik Ara kremasi icin: 200 gram krema 100 gram kaymak 1 tatli kasigi limon suyu SAMBALI TARIFI Ilk olarak sutun icerisine toz sekeri eklenir. Seker sutun icerisinde eriyinceye karistirilir. Yogurma kabina irmik ve karbonat eklenir. Ilitilan sut irmigin uzerine yavas yavas bosaltilir ve tum malzeme bir spatula veya tahta kasIk yardimi ile karistirilir. Ardindan strec filmle kapatarak bir gece dinlenmesi icin buzdolabina kaldirilir. Dinlenen irmigi dolaptan cikarildiktan sonra irmik 3-4 dakika kadar yogurulur. Firin tepsisi tabanini yaglanir. Hamuru tepsiye esit miktarda dagittiktan sonra duzlenir. Daha sonra tatli esit olacak sekilde kesilir. Kesme yerleri belli olacak sekilde iz yapilmasi yeterli olacaktir. Her bir dilimin uzerine daha sonra tuzsuz yer fistigi yerlestirilir. Tatli 180 derece isitilan firinda yaklasIk 30 dakika pisirilir. Sambalinin serbeti icin toz seker ve su tencereye alinarak karistirilir. Serbet kaynamaya basladiktan sonra icerisine limon suyu ilave edilir. 15 dakika daha kaynatilir. Firindan alinan tatli uzerindeki izlerden kesilir. Sicak sambalinin uzerine sicak serbeti dokulur. Kaynak: https://www.aksam.com.tr/mor-papatya.../haber-1457360 Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|