ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By benadiinsanim
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25 Mayıs 2024, 00:36   #1
benadiinsanim
Guest
 
benadiinsanim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi:
Üye No:
Mesajlar: n/a
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni:
Beğendikleri:
@benadiinsanim
Post Kalburabastı Tatlısı




Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler


Hamuru için;

1 çay bardağı süt (125 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı irmik
Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir kaç damla limon suyu
3,5 su bardağı un


Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su (600 ml)
Birkaç damla limon suyu


İçi için;

Ceviz


Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır ;

Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına un ve irmik alınarak elle biraz karıştırılır.
Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı, üzerine bir kaç damla limon damlatılan karbonat, süt, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır.
Ortasına iri doğranmış ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz pişirme kağıdı kullanarak da pişirebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Şifa Olsun
Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor :)

CiCeK bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık