|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
10 Nisan 2024, 18:45 | #1 |
Üyelik Tarihi: 06 Mart 2024
Üye No: 245
Mesajlar: 322
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Kadın
Web: www.siyahinci.net
IRC: siyahinci.net
FM:
Aldığı Beğeni: 385
Beğendikleri: 415
|
Tavuk Tantuni Tarifi
Malzemeler 500 g tavuk göğüs eti, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber, Tuz, Karabiber, Haşlamak için 500 ml sıcak su, Ekstra sıcak su. Servis için; Lavaş, Kıyılmış soğan ve maydanoz, 1 adet domates. Sos için; 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 1 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı Tavuğu tavla zarı boyutunda doğrayın, Bir sos tenceresinde suyu kaynatıp doğradığınız tavuğu ekleyin ve karıştırarak beş dakika kadar kaynatın ve kevgirle süzerek sudan alın, Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın, Tavukları ekleyip karıştırın, Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın, Altını biraz açıp parça parça (her seferinde bir kepçe kadar) su ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 kez suyunu çektikçe su eklemeye devam ederek pişirin, Bu sırada bir sos tenceresinde sos için zeytinyağını kızıdırın, Toz biberi ekleyip karıştırın ve hemen suyunu ekleyip karıştırarak ateşten alın, Lavaşları sosla ıslatıp ortalarına 2-3 yemek kaşığı tavuk, kıyılmış soğan, maydanoz ve doğranmış domates koyup rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun =))) |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|