|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21 Mart 2024, 17:59 | #1 |
Üyelik Tarihi: 06 Mart 2024
Üye No: 245
Mesajlar: 322
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Kadın
Web: www.siyahinci.net
IRC: siyahinci.net
FM:
Aldığı Beğeni: 385
Beğendikleri: 415
|
Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeler Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 1 adet limon. Hamur için; 1 su bardağı+1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı herhangi bir çeşit sirke, Bir tutam tuz, 2 yumurta. Kızartmak için; 500 ml sıvı yağ Hazırlanışı Şerbet için su, şeker ve limon dilimini bir sos tenceresine alın, Şeker eriyene kadar harlı ateşte karıştırarak pişirin, Şeker eridikten sonra altını kısıp kendi halinde 15 dk. kadar kaynatın, Limon dilimini içinden çıkarıp ateşten alın, Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin, Hamur için su, tereyağı, tuz ve sirkeyi bir sos tenceresine alıp kaynatın, Kaynayıp tereyağı eriyince unu ekleyin, Kısık ateşte toparlanana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ateşten alın, Hamuru tezgahın üzerine yayıp soğumasını bekleyin, Yumurtaları teker teker ekleyip homojen bir kıvam alana kadar yoğurun, Hamuru yıldız uç taktığınız sıkma torbasına alın, Sıvı yağı geniş bir tavaya alıp soğuk yağa hamuru 2-3 cm'lik parçalar halinde sıkın, Altını yakıp hamur parçaları hafifçe kızarmaya başlayana kadar kendi halinde pişmeye bırakın, Renkleri değişmeye başlayınca çevirerek güzelce kızarana kadar pişirin, Tatlıları bir kevgirle yağdan alıp şerbetin içine atın, Sürekli karıştırarak 5 dakika kadar şerbette bekletin ve ardından bir süzgece çıkarın. Afiyet olsun.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|