ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Sunucular Özel Bölüm > Siyahinci.Net & CilekFM > Siyahinci.Net Paylaşımları
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By siyahinci
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mart 2024, 20:16   #1
 
siyahinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 03 Mart 2024
Üye No: 233
Mesajlar: 14
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Erkek
Web: www.siyahinci.net
IRC: irc.siyahinci.net
FM: CilekFm
Aldığı Beğeni: 21
Beğendikleri: 37
@ siyahinci
Standart Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır?

Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır?

Daha pişerken fırından gelecek mis gibi kokularla herkesi mest edecek bir çörek yapmaya ne dersiniz? Yapımı basit mayalı bir hamur, bir iki ipucuyla elde edebileceğiniz iştah açıcı bir görüntü ve nefis bir tat. Karşınızda tarçınlı çörek!

Tarçınlı Çörek Nasıl Yapılır?
İhtiyacınız olan malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta ( oda ısısında )
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( Yaklaşık 6 su bardağı )
Üzerine sürmek için:

2 yemek kaşığı tereyağı
Çörekleri bulamak için:

2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:

Hamur yoğurma kabına 2 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyup güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika bekliyoruz.

Bekleme süresinin ardından 2 yumurtayı kırıp elimizle karıştırıyoruz.

Üzerine 1 su bardağı zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Bir kenarda 5 su bardağı unu eleyip 1 tatlı kaşığı tuz ile güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız sıvı karışıma yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.

5 su bardağı unu ekleyip hamuru yoğururken kıvamına göre 1 su bardağı daha un ilave ediyoruz.

Yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamurun üzerini streç film ile kapatıp üzerini bezle örterek mayalanmaya bırakıyoruz.

Bu hamuru akşam yapıp buzdolabına kaldırarak sabah pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Eğer gün içerisinde hazırlayacaksanız mayalanması için 1 saat kadar beklemeniz yeterli.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıyoruz.

Her bir bezeyi el yordamıyla ya da merdaneyle uzunlamasına açıyoruz.

Üzerine sürmek için erittiğimiz 2 yemek kaşığı tereyağından fırça yardımıyla sürüyoruz.

Bir bıçak yardımıyla ya da hamur ruletiyle boyuna kesikler atıyoruz. Kesikleri atarken hamurun en alt ve en üst kısmının sonuna kadar kesmemeye dikkat ediyoruz. Yani kestiğimiz şeritler hamur parçasının içerisinde kalıyor.

Bulamak için 2 çay bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı tarçını güzelce karıştırıyoruz.

Hamuru kestikten sonra bu harca buluyoruz ve bir kenarından sabit tutup diğer kenarından çeviriyoruz.

Son olarak kendi çevresinde doladığımız hamura açma şeklini verip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Tüm hamurlara şekil verdikten sonra tepsinin üzerini örtüp 1 saatte de tepsi mayasına bırakıyoruz.

Tepsi mayasını da yaptıktan sonra 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından gelen şekerli tarçın kokusunun keyfini çıkarıyoruz.

Afiyet olsun!
https://www.siyahinci.net/tarcinli-c...sil-yapilir-2/

YaReN bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Tag Ekle
siyah inci, siyahinci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık