ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Sunucular Özel Bölüm > Siyahinci.Net & CilekFM > Siyahinci.Net Paylaşımları
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01 Mayıs 2024, 10:21   #1
 
YaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 06 Mart 2024
Üye No: 245
Mesajlar: 322
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Kadın
Web: www.siyahinci.net
IRC: siyahinci.net
FM:
Aldığı Beğeni: 385
Beğendikleri: 415
@YaReN
Standart Muhallebili Elmalı Turta Tarifi



Malzemeler:
Hamur:
200 gram soğuk tereyağı
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
Dolgu:
½ litre süt
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü yoksa 1 paket vanilin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
Ayrıca:
3 adet orta boy elma
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için mutfak robutunuza bıçaklı ucu takın. İçine tereyağı, un ve şekeri koyup çalıştırın. Ekmek kırıntısı görünümünü alınca içine yumurta ve yumurta sarısını koyup tekrar çalıştırın. Hamur toparlanınca çıkarın. Çok az yoğurup buzdolabı poşetine koyup dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
Mutfak robotunuz yoksa karıştırma kabına soğuk tereyağını bıçakla kesip koyun. Un ve pudra şekerini koyup parmak uçlarınızla hamuru ufalama hareketi yaparak yoğurun. Hamur ekmek kırıntısı görünümünü alınca yumurta ve yumurta sarısını koyup çok az yoğurarak toparlayın. Toparlanmazsa bir iki kaşık soğuk su ilave edebilirsiniz. Hamur cıvıksa azar azar un ilave ederek toparlayın. Hamuru çok yoğurmayın. İki parçaya ayırıp buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında dinlendirin.
Muhallebisini hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyun. Tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte koyulaşıp üzeri göz göz olana kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Tavla zarından biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Toz şeker, nişasta ve tarçınla harmanlayın. Fındıkları da ilave edip karıştırın.
Turta hamurunu buzdolabından çıkarın. Bir parçayı alıp hafifçe unlanmış zeminde merdaneyle kalıbınızdan (kenar yüksekliğini de hesaba katarak) daha büyük boyutta açın. Hamuru kalıbınızın tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Fındıklı elmaları tabana yayın. Üzerine muhallebiyi koyup elmaların heryerini kaplayacak şekilde yayın. En üste ikinci hamuru merdaneyle açıp koyun ve kenarları birleştirerek kapatın. Kenarlardan fazla gelen parçaları kesin ve dilerseniz onlardan şekiller yaparak turtanızın üzerini süsleyin.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Eğer turtanızın üzeri fazla kızarmaya başlarsa alüminyum folyo örterek pişirmeye devam edin.
AfiYeT OLSuN ((=

 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık