ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25 Kasım 2023, 15:29   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,787
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 4615
Beğendikleri: 1149
@CeReN
Standart Şeyh El (Şıhıl) Mahşi Tarifi

Bildigimiz biber, patlican dolmalarindan farkli olan kabak dolmasi, gercek adi Seyh El- mahsi olan bu efsane tarif Hatay'in ozel dolmalarindandir. Bu yemegin adinin anlami kralin dolmasi anlamina geliyor. Siz de bu dolmayi denediginiz de kendinizi kral gibi hissedebilirsiniz. Kokeni de araplara dayaniyor bu leziz yemegin... Yapilmasi gerekenler ise oldukca kolay kabaklarin icini guzelce oyup iclerini kiymali harc ile doldurmak hepsi bu kadar. Aslinda bu yemegin ozel bir yani kabaklarin kurutulmus olmasidir. Ama siz taze kabakla da yapabilirsiniz, oldukca lezzetli oluyor. Ic harcinizi baharatlarla tatlandirmayi unutmayin. Ozellikle kimyon artik dolmalarin vazgecilmez bir parcasi haline gelmeye basladi. Dolmanizi servis ederken uzerine yogurt dokerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Gerekli Malzemeler
10 orta boy kabak
Yarim kilo kiyma
Iki yesil biber
Bir kuru sogan
Bir taze domates
Bir bag maydanoz
Kizartmak icin yeteri kadar sivi yag
Bir yemek kasigi salca
Agzina kapatmak icin iki tane taze domates
Nasil Hazirlanir?
Kabaklarimizi alalim ve oyacakla dolma seklinde oyup bir kenara alalim

Kabaklarimizin icini oyduk ve hemen bir tencereye yagimizi birakalim ve kabaklarimizi hepsini kizartalim.Bir tepsiye alarak sogumaya birakalim.Diger yanda kuru sogan ve biberimizi dograyalim.
Kiymamizi uzerine birakip kavuralim.Sonra bir tane domatesi dograyip birakalim.Baharatlarini katalim ve en son maydanozu da ekleyip icimizi hazir hale getirelim.
Bir kasIkla kabaklarin icini doldurup agizlarina domates kapatip tencereye dizelim.
En son bir kasede salcali su yapip pisirmek uzere kabaklarin uzerinden dokelim.KisIk ateste 20 dk pisirelim ve sarmisakli yogurt ile servis yapalim.


ALİNTİ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık