ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Salatalar
Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06 Mart 2024, 16:12   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 2,355
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1771
Beğendikleri: 1493
@Ada
Standart Baklalı yaprak sarma

Baklalı yaprak sarma

MALZEMELER

300 gram büyük boy salamura asma yaprağı

HARÇ İÇİN

1 su bardağı pirinç

200 gram taze iç bakla

Yarım su bardağı zeytinyağı

6 dal taze soğan

3 dal taze sarımsak

Yarımşar demet dereotu ve maydanoz

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 adet limon

Birer çay kaşığı karabiber ve tuz

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Asma yapraklarını sıcak su dolu bir kaba alın. Harç için pirinç ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kaseye aktarıp üzerini geçene kadar ılık su ekleyin ve kenarda bekletin. Baklaların dış kabuklarını ayıklayıp minik küpler halinde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ve baklayı geniş bir tavaya alın. Orta ısıda 1-2 dakika kavurun. Pirincin suyunu süzüp bol suda yıkayın ve tavaya ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, limon kabuğu, 1 adet limonun suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra ocaktan alın. Asma yapraklarının suyunu süzdürüp tek tek yıkayın ve süzgece alın. Geniş bir tencerenin tabanına 2-3 kat asma yaprağı ve yaprakların üzerine de 1 adet limonu dilimleyerek tek sıra halinde yerleştirin. 1 adet asma yaprağını elinize alın. Sap bölümün alt tarafına 1 tatlı kaşığı tepeleme harçtan yerleştirin. Yaprağı sapın yanından başlayarak alta ve diğer tarafa doğru kapatarak sapın diğer tarafına dolayın. Düz zemin üzerinde koni şekli verin. Yaprak ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Saplarından 2 cm bırakarak fazlalığını makasla kesin. Tek sıra halinde aralarda boşluk bırakmadan tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su gezdirip, ısıya dayanıklı bir tabak kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınana kadar tencerede dinlendirin. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.








 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık