ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Seda
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25 Nisan 2024, 18:15   #1
 
Seda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 10 Nisan 2024
Üye No: 310
Mesajlar: 326
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web: Arkadasca.Net
IRC: Arkadasca.Net
FM:
Aldığı Beğeni: 281
Beğendikleri: 192
@Seda
Standart Pirinç Pilavı



Pirinç Pilavı
Her çeşidinde ayrı bir lezzet olan pilav akşam yemeklerimizin olmazsa olmazlarından. Pirinç, su ve yağ ile beş dakikada hazırlayabileceğiniz pilav tane tane yapısıyla vazgeçilmeziniz olacak. Pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tane tane pilav tarifi…

Kişi Sayısı
5 kişilik
Hazırlık Süresi
20 dakika
Pişirme Süresi
20 dakika
Malzemeler
2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 su bardağı kaynamış su

3 yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 et bulyon (isteğe göre)

Hazırlanışı
1
Pirinci pişirmeden birkaç saat önce tuzlu sıcak suda bekletin.

2
Pirinçleri yıkayın ve süzün.

3
Yağları pilav tenceresine alın.

4
Yağ eridikten sonra pirinçleri pilav tenceresine alın.

5
Pirinçleri pembeleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkıp kavurmaya devam edin.

6
Bulyonu pilavın kaynamış suyunda eritin ve tencereye dökün, tuzunu da ekleyip iyice karıştırın.

7
Tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

8
Pilav suyunu çektikten sonra bir sofra bezine sarın ve yarım saat kadar demlendirin.

9
Tane tane pirinç pilavınızı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Notlar
Pirinç Pilavı Püf Noktaları

Yağ eridikten sonra yıkanmış pirinçleri tencereye alın. Pirinç taneleri sertleşene kadar kavurun. Pirinçleri kavururken birkaç damla limonun suyunu sıkmanız pirinçlerin parlamasına yararken, pirinçleri iyice karıştırmanız da pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır. Pilav piştikten sonra bir sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendirmeniz, pilavınızın dinlenmesini sağlayacaktır. Pilav kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20 dakika pişirilmelidir. Pişerken pilavı karıştırmamaya dikkat edin. Dilerseniz arpa veya tel şeriyeyi yağ eridikten sonra tencereye ekleyebilirsiniz. Farklı bir pilav yapmak isterseniz baharat, konserve mısır, havuç ve bezelye ekleyerek de pişirebilirsiniz. Sade pilavı didiklenmiş tavuk, fasulye ve ya nohutla birlikte servis yapabilirsiniz.

iÇRe bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2024, 20:19   #2
 
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 70
Mesajlar: 7,989
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web: Bizimsohbet.Net
IRC: Bizimsohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 6873
Beğendikleri: 8782
@iÇRe
Standart

Emeğine sağlık 🥰💐

 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık