ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Yaþam ve Eðlence > Merak Ettikleriniz
Kullanýcý Etiket Listesi

Like Tree2Beðeniler
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By CeReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06 Mayýs 2024, 10:57   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,778
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4609
Beðendikleri: 1147
@CeReN
Standart Cin Kulturunde Cicekler Hangi Anlamlara Geliyor ?

Cicekler, Cin sanatinda ve siirinde sIk kullanilan bir temadir. Bazi cicekler mevsimleri veya aylari temsil ederken, bazilari Cince adlarina dayanan sembolik anlamlara sahiptir. 1912’de Gregoryen takvimine gecmis olsa da, astronomi ve cografyanin benzersiz bir kombinasyonunu temel alan ve baslangici M.O. 21. yuzyila uzanan geleneksel Cin ay-gun takvimi, halk arasinda festivallerden burclara, evlilik tekliflerinden dugun ve yolculuklara kadar, yasamin her alaninda sansli gun belirlemekte kullanilmaya devam ediyor. Gene, Cin kulturunde, binlerce yillik cok uzun bir gecmise sahip geleneksel Cin tibbinda da onemli yeri olan ciceklere verilen deger, ciceklerle iliskili sembolizm ve tabular cok farkli:

Cin Kulturunde Cicekler Hangi Anlamlara Geliyor ?Iris

Ay-gun takviminin 5 Mayis gunu, kotu ruhlari puskurtmek icin kapilarin uzerine asilir. Ayni zamanda bahar sembolu olarak kabul edilen bir bitkidir ve ciceklerini yiyenlerin hayatini uzattigi soylenir.

Manolya

Manolya bir zamanlar cok degerliydi ve yalnizca Cin imparatorlarinin sahip olmalarina izin veriliyordu. Ayrica Cin tibbinda da kullanilmistir. Gunumuzde, manolya guzelligi temsil etmektedir.

Cin Kulturunde Cicekler Hangi Anlamlara Geliyor ?Sakayik

Sakayik, “ciceklerin kralicesi” olarak da bilinen, bahar cicegidir. Sohret ve zenginligi sembolize eder. Ayrica, beyaz sakayik genc, zeki, esprili, guzel kizlari sembolize ederken, kirmizi sakayik en cok istenen ve degerli olan turudur.

Cin Kulturunde Cicekler Hangi Anlamlara Geliyor ?Lotus

Lotus, Budizm inancindaki sekiz degerli seyden biri olarak kabul edilir. Safligi, ve camurdan tertemiz cikmayi sembolize eder. Buda’nin dogum gunu olan, ay-gun takviminin 8 Nisan gununde Pekin’de ve gene lotus gunu olan 8 Ocak’ta cicek actigi soylenir. Lotus, beyefendilerin cicegi olarak da bilinir, cunku camurdan lekesiz cikmaktadir. Cin kulturune gore, menstruel sorun yasayabilecegi icin, bir kadinin Ocak ayinda Lotus dikmesi tabudur.

Krizantem

Krizantem, Cin’de en yaygin ciceklerden biridir. Sonbaharin sembolu, ay-gun takviminin dokuzuncu ayidir. Cinliler icin krizantem sozcugu “kalmak” anlamina gelen “jū” ya da “uzun sure” anlamina gelen “jiū” sozcukleriyle benzestir. Bu nedenle, krizantem, surekliligi ve uzun omru sembolize eder.

Cin Kulturunde Cicekler Hangi Anlamlara Geliyor ?Amber Cicegi

San, sohret, zenginlik ve ihtisami sembolize eden populer bir Cin cicegidir. Amber cicegi, yerine gore, ayni zamanda guzellik ve gucun geciciligini de sembolize eder ve hem kadinlara hem de erkeklere hediye olarak verilebilir.

Zambak

Cin kulturunde, zambak bir aileye ogullar gelmesi dilegini yansitir ve genellikle dugun gunlerinde veya dogum gunlerinde kadinlara verilir. Cince zambak kelimesi, “yuz yillik mutlu birliktelik” sozunu andirir seslere sahiptir ve her vesileye uygun iyi bir hediye olarak kabul edilir. Insanlarin sorunlarini unutmalarina yardimci oldugu soylenir.

Orkide

Orkide, tutkulu sevginin, guzelligin ve ciftlerin semboludur. Ayni zamanda bolluk ve sansi temsil eder. Bir vazoya yerlestirildiginde, birligi anlatir.

Zamanla ciceklere yuklenmis tum bu anlamlara ek olarak, ciceklerin renkleri de ozel bazi anlamlar tasimaktadir. Ornegin, pembe ve kirmizi renkler kutlama, iyi sans ve mutlulugun renkleri, beyaz renk daha cok olum ve ruhlarin rengidir.


Kaynak: https://www.bilgiustam.com/cin-kultu...mlara-geliyor/

Jiyanate bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayýs 2024, 11:12   #2
 
Jiyanate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 24 Nisan 2024
Üye No: 324
Mesajlar: 2,335
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Erkek
Web: www.ForumBizim.Com
IRC: www.BizimSohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldýðý Beðeni: 2341
Beðendikleri: 3491
@Jiyanate
Standart

Emeðine Kalemine Saðlýk





 
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayýs 2024, 11:14   #3
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,778
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4609
Beðendikleri: 1147
@CeReN
Standart

Alıntı:
Jiyanate´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeðine Kalemine Saðlýk
tþk ederimki.

Jiyanate bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık