ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Yaþam ve Eðlence > Merak Ettikleriniz
Kullanýcý Etiket Listesi

Like Tree1Beðeniler
  • 1 Post By CeReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 Nisan 2024, 10:19   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,361
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 3995
Beðendikleri: 1057
@CeReN
Standart Deprem Aninda Yapilmasi Gerekenler

Deprem, yer kabugunun tabakalari arasindaki surtunme, kayma veya kopma sonucu olusan sismik olaydir. Yer kabugunun bu hareketi, yer ustune dogru bir siddetli enerji salmasina neden olur ve bu enerji, yer ustunde sallanma veya titresim olarak hissedilir.

Depremler, bircok faktor tarafindan tetiklenebilir. Ornegin volkanik aktiviteler, deniz tabani hareketleri, aluvyonlarin yer kabugu uzerine yerlesmesi gibi. Insanlar tarafindan yapilan madencilik faaliyetler, su ve gaz cikarma aktiviteler de depremleri tetikler.

Depremlerin siddeti, Richter olcegi ile olculur. Richter olcegi, depremin yer ustundeki enerjisini olcen bir olcektir ve bir depremin siddeti, olcege gore 0 ile 9 arasinda deger alabilir. Depremlerin siddeti, yer kabugunun hareketinin siddetine ve depremin olustugu bolgenin derinligine gore degisebilir.

Deprem Aninda Ne Yapabiliriz?
Deprem Aninda Yapilmasi Gerekenler
Deprem aninda insanlarin yapmasi gereken bircok onemli adim bulunmaktadir. Asagidaki maddeler, deprem aninda nasil davranmaniz gerektigi hakkinda size yol gosterici bilgiler sunacaktir:
Guvenli bir alana gitmek: Eger evdeyseniz, evin icinde veya evin disinda guvenli bir yere gitmeye calisin. Deprem aninda binalar ve objeler devrilmeye veya cokmeye baslayabilir.
Kendinizi koruyun: Yere uzanin ve yuzunuzu koruyucu bir sey ile kaplamayi dusunun. Eger evde degilseniz, bir duvar veya direk arkasina saklanin.
Acil durum cikisi aramak: Eger evdeyseniz, acil durum cikisini bulun ve oradan uzaklasin. Eger evde degilseniz, guvenli bir yere gitmek icin en yakin yoldan gitmeye calisin.
Cagri Aramalari Yapmamaya Calisin: Deprem aninda telefon hatlari genellikle ulasilmaz olur. Eger acil bir durumunuz varsa, yakin birisi ile internet uzerinden baglanti kurun.
Once Kendinize ve Cevrenize Yardim Edin: Eger yardim gerekiyorsa, uygun bir sekilde hareket etmeye calisin. Eviniz hasar gormusse ve guvenli degilse, acil durum hizmetlerine basvurun.
Deprem aninda ne yapilmasi gerektigi hakkinda tam bir fikriniz varsa, olasi bir deprem durumunda sorun yasamazsiniz.

Depremler Onlenebilir mi?
Depremler, dogal afetler arasinda en yikici olanlarindan biridir. Dunya capinda her yil binlerce insanin hayatini kaybetmesine neden olurlar. Bu nedenle, insanlar depremlerin onlenebilecegini merak etmektedir.

Depremlerin tam olarak onlenebilecegi soylenemez. Ancak bazi tedbirler alinarak depremlerin etkilerinin azaltilmasi mumkundur.

Bu Tedbirler Arasinda Sunlar Bulunabilir
Deprem guvenli binalar insa etmek: Deprem guvenli binalar, deprem sirasinda insanlarin guvende kalmasini saglar. Bu binalar, yer kabugundaki hareketleri etkisiz hale getirmek icin ozel olarak tasarlandi ve insa edildi.

Deprem Calismalari

Deprem calismalari, deprem riskli bolgelerin belirlenmesine katki saglar. Boylece detayli calisma sonuclarina gore hangi bolgelere yerlesim alani yapilmali belirlenebilir.

Alarm Sistemleri

Deprem alarm sistemleri, insanlarin deprem sirasinda evlerinden cikmasini saglar. Bu sistemler, deprem aninda zamaninda uyari verir ve insanlarin hayatini kurtarmaya yardimci olur.

Afet Yonetimi

Afet yonetimi, deprem sirasinda insanlarin guvenligini saglamaya yonelik calismalardir. Bu calismalar, deprem sonrasi yardim ve kurtarma faaliyetlerini planlamaya yoneliktir.

Sonuc olarak, depremler tam olarak onlenebilir diyemeyiz. Ancak guvenli yapilar insa etmek ve egitimlerle depremlerin etkileri en aza indirmek mumkundur. Ayrica, insanlarin da deprem guvenligi hakkinda bilincli olmasi onemlidir. Bu sayede, depremlerin insanlar uzerindeki yikici etkileri azaltilabilir.


Kaynak: https://www.bilgiustam.com/deprem-an...gerekenlerdir/

Jiyanate bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Nisan 2024, 10:38   #2
 
Jiyanate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 24 Nisan 2024
Üye No: 324
Mesajlar: 930
Nerden: Tunceli
Cinsiyet: Erkek
Web: www.ForumBizim.Com
IRC: www.BizimSohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldýðý Beðeni: 1166
Beðendikleri: 2122
@Jiyanate
Standart

Emeðine Saðlýk





 
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Nisan 2024, 10:39   #3
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,361
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 3995
Beðendikleri: 1057
@CeReN
Standart

Alıntı:
Jiyanate´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeðine Saðlýk
tþkler Gunaydin : )





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık