ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Kültür ve Sanat
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By CeReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03 Kasım 2023, 11:04   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,596
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 4338
Beğendikleri: 1106
@CeReN
Standart Dans ve Dans Stilleri

Turk Halk Danslari
Turkiye’nin zengin kulturu, gelenekleri ve yasam tarzindan etkilenen Turk halk danslari, dunya capinda muzik, dans ve ritimlerle taninir. Insanlar, torenlerde, dugunlerde, bayramlarda ve diger toplumsal etkinliklerde halk danslari yapmayi sevdikleri icin, Turkiye’nin her bir bolgesinde benzersiz tarzlarda folklorik danslar bulunur.

Turk halk danslari, genellikle costal dance olarak adlandirilir, cunku danscilarin birbirlerine omuz dokundurarak yaptiklari danslari icerir. Kokenleri Ege Denizi’nin dogusundan Anadolu’ya kadar uzanir ve bolgenin kulturel cesitliligi, danslara ozgu farkli stilleri de beraberinde getirmistir. Bazi taninmis Turk halk danslari sunlardir:

1. Zeybek: Ege’nin tipik bir dansi olan Zeybek, asker gibi yururken yapilan asimetrik ve kahramanca bir dans turudur.
2. Horon: Karadeniz bolgesinin en populer danslarindan biri olan Horon, hizli ve enerjik adimlari ile unludur. Genellikle ortasindaki kasIk calgisi tulum esliginde yapilir.
3. Halay: Turkiye’nin dogusunda bulunan bircok bolgenin folklorik dansi olan Halay, genellikle duz bir cizgi seklinde yapilir ve muzik aletlerinin cesitliligine bagli olarak degisen ritimleri vardir.

Turk halk danslari, insanlarin birlikte keyifli zaman gecirmelerine, toplumsal bir baglilik hissine sahip olmalarina yardimci olan bir aractir. Ayrica, Turk kulturunun koklu mirasini gelecek nesillere aktarmada da onemli bir rol oynarlar. Bu nedenle, Turk halk danslarinin korunmasi ve gelecek nesillere tasinmasi, Turkiye ve dunya kulturu icin buyuk bir onem tasimaktadir.

Latin Danslari
Dans dunyasinda en sIk tercih edilen dans stilleri arasinda yer alan Latin danslari, dunya genelinde yogun ilgi goruyor. Bu dans turu, ozellikle muzigin ritmine uygun olarak yapilan hareketlerle on plana cikiyor. Latin danslari icerisinde en populer olanlari sirasiyla Salsa, Bachata, Cha Cha, Rumba ve Samba’dir.

Salsa, Kuba kokenli olan Latin bir dans stilidir. Dansin hareketleri genellikle muzigin ritmine gore yapilir ve vucut hareketleri oldukca onemlidir. Bachata ise Dominik Cumhuriyeti’nde ortaya cikmis olan romantik bir dans stili olarak bilinir. Yavas tempo parcalarin oldugu muzikler esliginde adim atilir.

Cha Cha, kokeni Kuba’ya dayanan bir dans stili olarak biliniyor. Dortlu tempoda yapilan bu dans, hareketlerin oldukca keskin olmasi nedeniyle oldukca dikkat cekici. Rumba, Latin danslari arasinda en duygusal dans stili olarak biliniyor. Muziklere gore degisebilen ritimlerde sorunsuzca hareket etmek oldukca onemlidir. Son olarak Samba, Brezilya kokenli bir dans stilidir. Samba muzigi genellikle canli, renkli ve enerjik oldugu icin dans hareketleri de oldukca hareketli ve enerjiktir.

Latin danslari, vucudun tamamini calistiran ve egzersiz amacli da tercih edilebilecek bir dans turudur. Ayni zamanda topluluklarla dans etme imkani sunmasi nedeniyle de sosyal acidan onemlidir. Bircok farkli senaryoda kullanilabilen Latin danslari, ogrenmesi keyifli ve her yastan insana hitap eden bir dans turudur.

Hip Hop Dansi
Dans ve Dans Stilleri icerisinde Hip Hop Dansi buyuk bir oneme sahip olan bir dans turudur. Hip hop kulturu ile birlikte ortaya cikan bu dans, hizli ve enerjik hareketleri ile dikkatleri uzerine cekmektedir. Rhythm and Blues muzik kulturune dayanan hip hop, afro-amerikan toplumundan dogmustur ve genelde sokak danslari arasinda yer alir.

Hip hop dansi, muzigin ritmine uygun olarak yapilan akrobatik hareketleri ve enstruman seslerine gore yapilan adimlarin tamami ile ritim icinde dans edilmesiyle olusur. Genelde hip hop muzikleri ile yapilan bu dans turunde, bedenin tum kaslari ve eklem yerleri kullanilir. Kuvvetli ve hizli hareketlerin yani sira, acro-dance teknikleri de hip hop dansinin ozellikleri arasindadir.

Hip hop dansi ile kendini ifade etmek isteyenler icin temel ilke, muzige uygun hareketleri icin hissetmek ve kendinden bir seyler katmaktir. Hip hop dansi kadin ve erkek herkes icin uygundur. Ayni zamanda, hip hop dansi saglikli bir egzersiz yontemi olarak kabul edilir ve kilo kaybina, guclu kaslara ve daha esnek bir bedene yardimci olabilir.

Sonuc olarak, hip hop dansinin enerjik, kuvvetli ve kendine ozgu bir tarzi vardir. Hip hop kulturunun bir parcasi olan bu dans, gencler arasinda oldukca populerdir. Hem beden hem de zihin sagligi icin faydali olmasi nedeniyle, herkesin denemesi ve ogrenmesi icin harika bir dans turudur.


ALİNTİ ~

CiCeK bunu beğendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık