ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Hosting Firmalarý > Hosting Firma Tanýtýmlarý
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04 Aralýk 2023, 10:07   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,163
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 3653
Beðendikleri: 999
@CeReN
Standart Hosting Nedir?

Internet siteleri de tipki gercek hayattaki siteler gibi bir arazi uzerine kurulurlar. Bir internet sitesini yayinlamak icin gerekli olan sanal araziye “hosting” adi verilir. Ingilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barindirma alani” ya da “barindirma alani” olarak cevrilebilir.

Hosting; web sayfaniza ait tum dosyalarin, yilin 365 gunu bir bilgisayarda saklanmasi ve erisime acik tutulmasi hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adi verilir.

Web sunuculari, evinizde ya da ofisinizde bulunan bilgisayarlardan donanimsal olarak daha ozellikli makinalardir. Serverlar; “datacenter” veya “veri merkezi” olarak adlandirilan yerlerde barindirilirlar. Veri merkezleri; cok yuksek hizli internet baglantisina sahiptir, elektrik kesintileri yasanmaz, sel ve deprem benzeri dogal afetlere karsi korunaklidir. Bu sebeple, siteleriniz her kosulda ziyaretcilerinin erisimine acik olur.

Hosting Ne Ise Yarar?
Web sitenizin icindeki resimler, yazili icerikler, fonksiyon dosyalari, kisacasi sitenin yayinlanmasi icin gerekli olan her sey hosting hesabinizda saklanir. Ziyaretciler web tarayicisina sitenizin adresini yazdiginda, sitenize ait dosyalarin barindirildigi sunucuya yonlendirilir. Bir hosting hesabina sahip olmadan, sitenizi web uzerinde yayinlamaniz mumkun degildir.

Hosting Turleri Nelerdir?
Hosting hizmeti; sitenizin ihtiyaci icin gerekli olan kaynaklarin boyutuna, sunucunun kullandigi isletim sistemine ve saglanma turune gore cesitli adlar altinda piyasaya sunulurlar.

Kullandigi Isletim Sistemine Gore Hosting Cesitleri
Web sunuculari da aslinda bir bilgisayar oldugu icin, tipki evinizdeki ya da ofisinizdeki bilgisayarlar gibi isletim sistemine ihtiyac duyarlar. Isletim sistemine gore iki farkli hosting cesidi bulunmaktadir.

Linux Hosting
“Linux tabanli hosting” olarak da bilinir. Linux isletim sistemini kullanildigi hosting turudur. PHP, MySQL, Perl ve Cgi kullanilan siteleri barindirmak icin idealdir. Ayrica WordPress ve OpenCart gibi populer CMS sistemleri en iyi Linux hosting paketleri ile barindirilir.

Windows Hosting
“Windows tabanli hosting” olarak da bilinir. Windows isletim sisteminin kullanildigi hosting turudur. ASP kodlama dilinde yazilmis olan siteleri barindirmak icin idealdir. Ayrica .NET Framework uzerinde gelistirilen uygulamalar, en stabil Windows hosting uzerinde calisir. MSSQL ve Access veri tabaninin en iyi calistigi hosting turu de Windows hostingtir.

Paylasim Turune Gore Hosting Cesitleri
Host hizmetinin verildigi sunucularda bir site barindirilabilecegi gibi, cesitli yontemlerle parcalanarak birden fazla site de barindirilabilir. Hosting hizmeti paylasim turune gore dort gurupta incelenebilir.

Dedicated Server
“Fiziksel sunucu” olarak da isimlendirilmektedir. Sunucunun tamaminin (dolayisi ile tum sunucu kaynaklarinin) musteriye ait oldugu hosting cesididir. Dedicated server alanlar bu sunucuda bir site barindirabilecegi gibi, cesitli sanallastirma metotlari ile birden fazla site de barindirabilirler.

VDS
Ingilizce “Virtual Dedicated Server” bas harflerinin kisaltilmasi ile olusturulmustur. “Sanallastirilmis Fiziksel Sunucu” olarak dilimize tercume edilebilir. VDS paketleri; bir fiziksel sunucunun cesitli programlar araciligi ile birden fazla fiziksel sunucu olarak kullanilmasina olanak tanir. Bir dedicated server VDS olarak bolunurse, her VDS’nin kendine ait bir isletim sistemi ve kaynaklari olur. Yani bir sunucudaki VDS hesaplarin bazilari Linux isletim sistemi kullanirken, bazilari Windows isletim sistemi kullanabilir.

VDS hosting paketlerinde sunucu kaynaklari, her VDS icin ayri ayri atanir. Ornegin 2 TB depolama alani olan bir fiziksel sunucudaki 2 VDS hesabindan birine, 512 GB depolama alani tanimlanabilirken, digerine 1536 GB depolama alani tanimlanabilir. Trafik, RAM gibi diger kaynaklari da bu sekilde belirlemek mumkundur.

VPS
Ingilizce “Virtual Private Server” bas harflerinin kisaltilmasi ile isimlendirilmistir. “Sanallastirilmis Ozel Sunucu” seklinde dilimize cevrilmesi mumkundur. Tipki VDS paketlerinde oldugu gibi, bir fiziksel sunucunun sanallastirilarak farkli fiziksel sunuculara ayirmak sureti ile olusturulur. VDS’den farki ise sunucu kaynaklarinin ortak kullanilmasidir. Yani bu hosting modelinde, server uzerinde kurulu olan VPS hesaplari; RAM, CPU ve diger kaynaklari anlik ihtiyaclari dogrultusunda kullanir.

Shared Web Hosting
Piyasada “paylasimli hosting” adi ile satilir. Adindan da anlasilacagi uzere, bir sunucu uzerinde bircok web sitesinin barindirilmasi amaci ile kullanilmaktadir. Paylasimli hosting hesaplarinda, bir hesapta sadece bir site barindirilabilir. CPU ve RAM gibi kaynaklar, sunucudaki tum siteler tarafindan ortak olarak kullanilir. Bu sebeple, serverda bulunan diger sitelerin asiri kaynak tuketimi nedeni ile siteniz erisim problemi yasayabilir. Ekonomik olmasi nedeni ile ziyaretcisi az olan ve cok fazla kaynak ihtiyaci olmayan siteler icin idealdir.

Diger Hosting Cesitleri
Yukarida listelenen hosting turleri disinda piyasada “WordPress Hosting”, “Cloud Server”, “Kurumsal Hosting” ve “E-posta Sunucusu” adi ile satilan dort farkli hosting hizmeti daha bulunmaktadir.

WordPress Hosting
WordPress kullanimi icin ozel olarak optimize edilmis hosting cesididir. Linux tabanli sunucular uzerinden tahsis edilir. WordPress kullanilarak yayinlanmis web siteleri, sunucu kaynaklarini fazla tukettigi icin; bu web barindirma urunu son yillarda tercih edilmeye baslanmistir.

Bu hosting paketi genelde WordPress kurulmus sekilde satilir. Sitenizi daha islevsel hale getirecek bircok uygulama ve ucretsiz temalar da standart olarak yukludur. Ayrica WordPress yaziliminin kendisinde olusacak her turlu guncelleme otomatik olarak alinir.

WordPress hosting paketlerinde genellikle hosting paneli erisimi yoktur. WordPress dosyalarinda duzenleme yapmak istendiginde ise WP-CLI isimli eklenti kullanilir. Bu eklenti admin panelinde bir komut satiri olusturur ve tema, eklenti, sistem dosyalarinin duzenlenmesi bu komut satirindan yapilir.

WordPress hostinglerde depolama alani icin SSD kullanilir. Disk okuma ve yazma kapasitesi HDD’ye gore daha hizli oldugu icin, ziyaretcilerin iceriklere erisimi daha hizli hale gelir.

WordPress’in guvenlik bakimindan zayif olan yonleri, cesitli guvenlik yamalari ile daha guclu hale getirilir. Ayrica onbellekleme islemi icin farkli yazilimlardan yararlanilarak, sitenin daha hizli calismasi saglanir.

Bazi paketlerde CDN servisleri ve SSL sertifikalari da kullanmak mumkundur. Ayrica subdomain kullanmanin mumkun oldugu paketlerde satilmaktadir.

En buyuk iki dezavantajinin ilki; sitenizi WordPress disinda farkli bir scriptte yayinlamak isterseniz, bu islemin hosting turunuzu degistirmeden mumkun olmayisidir. Ikinci dezavantaji ise sunucu erisimi olmadigi icin, sunucunuz uzerinde ihtiyaciniz olabilecek optimizasyonlari yapmaniza olanak tanimamasidir.

Cloud Hosting
Dilimize “bulut sunucu” olarak tercume edilebilecek bu teknoloji; bircok fiziksel sunucunun olusturdugu sunucu havuzundan, sanallastirma yontemi kullanilarak, sanal fiziksel sunucular elde edilmesi olarak tanimlanabilir.

Bulut sunucularin en buyuk avantaji; sunucu kaynaklarinin bir panel uzerinden, ihtiyac dogrultusunda, arttirilabilmesi ya da azaltilabilmesidir. Sistem kaynaklarina olan ihtiyaclariniz degisIklik gosterdiginde, fiziksel olarak bir server degisIkligi yapmaniz gerekmez.

Bulut sunucularda olusabilecek herhangi bir donanim arizasindan dolayi siteniz olumsuz etkilenmez. Ariza nedeni ile azalan kaynak yerine, sunucu parkindaki diger serverlardan kaynak saglanir. Dolayisi ile ilgili ariza giderilene kadar web siteniz kapali kalmaz veya hiz kaybetmez.

Bulut sunucuda barindirilan bir siteye erismek isteyen ziyaretci, erisim icin kendisine en yakin cografi konumda bulunan server uzerinden ziyaret gerceklestirir. Bu durumu bir ornekle aciklamak gerekirse; Almanya, Bulgaristan, Turkiye uzerindeki fiziksel sunucularin sanallastirilmasi ile olusturulan bir bulut sunucudaki siteye girmek isteyen Yunanistan’daki ziyaretci; kendisine en yakin cografi konum olan Bulgaristan’da ki serverdan sitenizi goruntuler. Bu sayede sitenize erisim hizi ve siteniz icerisindeki gezinme hizi daha yuksek olur.

Gunumuzde bircok web hosting firmasi; VPS paketlerinde de bulut sunucu cozumunu tercih etmektedir. Ayrica bulut sunucularin hemen hemen tamaminda SSD depolama teknolojisi kullanilmaktadir. HDD ile olusturulan bulut sunucular gorece daha yavastir.

Kurumsal Hosting
Genelde e-posta trafigi yogun olan isletmeler tarafindan tercih edilen bir web barindirma cozumudur. Normal bir Linux ya da Windows hosting hizmetinden tek farki, daha saglikli e-posta alip gonderebilmek icin farkli teknolojiler kullanilmis olmasidir. Ayrica e-postalarin silinmeden sistemde saklanabilmesi icin, depolama alani da daha buyuktur.

E-Posta Sunucusu
E-Posta trafigi cok yogun olan isletmeler tarafindan tercih edilir. Bu hosting turunde web sitesi ya da baska bir uygulama barindirilamaz. Sunucunun tamami e-posta trafigini kusursuz sekilde saglayabilmek icin optimize edilmistir.

Mail Hosting
Bakildiginda e-posta sunucusu ile ayni amaca sahiptir, cok yogun e-posta trafigi olan isletme ve kurumlar icin en ideal cozumlerden bir tanesidir. Sadece e-posta kullanim amacli olusturulan bu paketlerde internet sitesi yayinlamasi yapilamamaktadir.

Hosting Firmalarinin Sagladigi Hizmetler
Hosting firmalari web barindirma hizmeti disinda; domain satisi, domain transferi, hazir site satisi, SSL sertifikasi satisi, sunucu bakimi ve optimizasyonu gibi hizmetlerde sunmaktadir.

Satin aldiginiz hosting paketinin turune gore yukaridaki hizmetlerin bazilari satin aldiginiz hizmete dahil olabilir. Sunucu bakimi ve optimizasyonunun dahil oldugu paketlerde ileriye yonelik bir magduriyet yasamamak icin, bu hizmetin sinirlarinin satin alma oncesi net bir sekilde ogrenilmesi gerekir.

Hosting Guvenligi Nasil Saglanir?
Hosting hesabi; bir sitenin yayin hayatina kesintisiz olarak devam edebilmesi icin gerekli olan en onemli unsurdur. Dolayisi ile guvenliginin ust seviyede saglanmasi gerekir. Hosting hesabinin guvenligini saglayabilmek icin asagidaki hususlara dikkat etmek onemlidir.

Tahmin edilmesi guc sifreler kullanin. Kullandiginiz sifreleri rakam, buyuk harf, kucuk harf, noktalama isaretleri ve ozel karakterleri kullanarak olusturun.
Sosyal medya hesaplarinizda ve e-posta hesaplarinizda kullandiginiz sifreleri hosting hesabinizda da kullanmayin. Kotu niyetli kisilerin ele gecirmesi daha kolay olan bu sifrelerin ogrenilmesi, hosting hesabinizin sifrelerinin de ogrenilmesi anlamina gelir.
Hosting hesabinizda sifre ile erisilen veritabani gibi alanlarin tumune farkli sifreler atayin.
Hosting hesabinizdaki tum sifreli alanlarin sifrelerini belirli periyotlarda yenileyin.
Hosting hesabiniza sifre girerken ekran klavyesi kullanin.
Hosting hesabiniza erisim tarihlerinizi ve dosyalar uzerinde yaptiginiz duzenleme tarihlerini not alin. Sistem kayitlarindan, sizin bilginiz haricinde hesabiniza erisim ya da duzenleme yapilip yapilmadigini kontrol edin.
Sistemdeki hicbir dosyaya gerekmedikce “chmod 777” degeri vermeyin. Ideal chomod degeri “644” ve “755” degerleridir.
Sadece guvenilir kaynaklardan edindiginiz eklenti, modifikasyon ve yamalari kullanin. Kaynagi belli olmayan yazilimlari hosting hesabiniza kurmayin.
Bilgisayariniza mutlaka antivirus yazilimi kurun. Bilgisayariniza istemeden indirebileceginiz kotu niyetli yazilimlarinin sifre gibi bilgilerinize erismesini engelleyin.
Hangi Hosting Firmasini Secmeliyim?
Sectiginiz hosting paketinin ozelliklerini belirlemekten daha onemli olan unsur, “hangi hosting firmasini tercih etmeliyim?” sorusuna saglikli bir yanit verebilmektir. Zira hosting hizmeti; genelde yillik, bazi paketlerde de aylik olarak on odeme yapilarak kullanilan bir hizmettir.

Her hizmet gibi hosting hizmetinin de, hosting plani saglayan firmaya belli bir maliyeti vardir. Sektorde lider konumunda olan firmalarin bircogunda fiyatlar birbirine yakin seviyededir. Bu sebeple bir hosting planinin ticari mantiga aykiri fiyatlarla satiliyor olmasi muhtemelen; o hizmeti, hizmet suresi sonuna kadar kullanamama tehlikesi tasir. Zira sektore yeni giren firmalarin bircogu musteri kitlesini arttirmak adina, maliyetinin altinda fiyatlarla hizmet vermeye calismaktadir. Hedefledikleri musteri sayisina ulasamamalari durumunda ise veri merkezi masraflarini odeyemedikleri icin, sessiz sedasiz sektorden kaybolmaktalardir. Boyle bir durumda, sitelerinize ait dosyalara bir daha ulasamama durumu soz konusudur. Bu da hem odediginiz paranin, hem de siteniz icin harcadiginiz emegin bosa gitmesi anlamina gelir. Bu sebeple hosting hizmetinin fiyatindan evvel, satin alacaginiz firmanin sektorde ne kadar zamandir var olduguna dikkat etmeniz gerekir.

Hosting firmasi tercih ederken goz onunde bulundurulmasi gereken bir diger unsur ise isletmenin satis sonrasi hizmet politikasidir. Zira web siteleri 7/24 erisilebilen ve dolayisi ile 7/24 sunucu kaynakli teknik problemlerin yasanabilecegi yapilardir. Sadece mesai saatlerinde teknik destek veren bir hosting firmasi, mesai saatleri disinda olusacak sorunlarda gec destek verecegi icin ziyaretci kaybi yasamaniza neden olabilir.

Hosting ile Beraber Hangi Hizmetler Alinabilir?
Domain Kayit
Alan adi, internet sitesi yayinlamak icin olmazsa olmaz hizmetlerden birisidir. Internet ortaminda markanizi temsil eden bu hizmet, titizlikle secilmelidir. Akilda kalici ve kolay telaffuz edilemeyen alan adlari, ne yazik ki kullanicilar tarafindan yeterince benimsenmeyecektir.

Eger henuz bir alan adi kaydetmediyseniz Domain Sorgulama sayfamiza giderek sizin icin en uygun alan adini bulabilirsiniz.

Kurumsal E-posta
Kurumsal e-posta hizmeti, yuksek kotali ve sIk sIk yedeklenen bir hizmet olmasinin yani sira, profesyonel antispam filtreleriyle size ustun bir koruma saglamaktadir. Hosting paketlerinde bulunan standart e-posta hizmetinde dusuk kota ve standart bir antispam filtresi bulunmaktadir. O nedenle yuksek kota ve profesyonel antispam ozelligine sahip kurumsal e-posta paketleri onerilmektedir. Kurumsal E-posta paketlerimizi inceleyerek size uygun bir paketimizi tercih edebilirsiniz.

SSL Sertifikasi
SSL sertifikasi, internet siteleri ve ziyaretcilerinin tarayicisi arasinda guvenli katman yaratarak bilgilerin ve verilerin sifreli olarak alisverisi yapmasina olanak saglamaktadir. Eger bir e-ticaret sitesine sahipseniz, mutlaka ucretli bir SSL sertifikasi sahibi olmaniz gerekmektedir. Hem sanalpos sagladiginiz banka veya kurulus bunu talep etmektedir, hem de sitenizde alisveris yapacak kullanicilara guven verecektir. SSL sertifikalari 1 yillik ve 2 yillik olarak alinabilmektedir. Sagladigimiz SSL Sertifikasi hizmetlerine goz atmanizi tavsiye ederiz.

Yuksek Trafikli Web Siteleri Icin Hosting Secimi
Yuksek trafikli internet sitelerinin kaynak kullanimi ve ihtiyaci da normal sitelere gore daha yuksek olmaktadir. Bunun nedeni, her bir kullanici sitede islem yaparken yazilimda da islemler gerceklesmektedir. Bu gerceklesen islemler de belirli bir kaynak kullanmaktadir. Kaynaktan kastimiz RAM, CPU ve IOPS degerleridir. Sitenizin optimizasyon degeri ve hosting paketinizin kaynak degerleri ne kadar yuksek olursa bununla paralel olarak sitenizin kaldirabilecegi kullanici sayisi da artacaktir.

Dusuk Trafikli Web Siteleri Icin Hosting Secimi
Trafigi dusuk sitelerde genel olarak cok fazla kaynak ihtiyaci gorulmemektedir. Bu nedenle cok yuksek kaynaklara sahip hosting paketleri satin alarak maddi olarak gereksiz bir kulfetin altina girilmesine gerek yoktur. Sitenizin optimizasyon degeri goz onunde bulundurularak, ortalama bir paket satin alarak tasarruf etmeniz mumkundur.

Hosting vs. Server Arasindaki Farklar
Hosting ve server arasindaki farkli en net olarak su sekilde aciklayabiliriz. Hosting ile bir evin sadece bir odasini kiraladiginizi dusunun. Sizinle beraber ayni evde birkac kisi daha yasamaktadir. Hosting de tam da bu sekildedir. Belirli bir sunucuda sizin siteleriniz disinda birkac site daha bulunur. Belirli kurallara ve kisitlamalara tabidir. Ancak server hizmetinde ise ev tamamen size aittir, kendi kurallarinizi kendiniz koyabilirsiniz ve en yetkili kisi konumundasinizdir. Bu ornek ile arasindaki farkli kisaca aciklamis olduk. Ek olarak server hizmeti, hosting hizmetine gore daha yuksek performans saglamaktadir.

Hosting Hakkinda Sikca Sorulan Sorular
Iyi Bir Hosting Barindirdigi Web Sitesinin Hizini Iyilestirir mi?
Elbette, yazimizda da bahsetmistik. Internet sitenizin yaziliminda bulunan islemler belirli bir sistem kaynagi kullanmaktadir. Bu nedenle bulundugu sunucunun konfigurasyonu da oldukca onemlidir. Sonucta sitenizde yapilacak islemler icin bulundugu sunucunun kaynaklari kullanilacaktir.

Hosting Icin Teknik Destek Alinmali mi?
Saglayici firmalar hosting paketlerinde standart destek saglamaktadir ve ucretli bir destek hizmeti bulunmamaktadir. Hosting.com.tr olarak biz de ucretsiz olarak 7/24 teknik destek saglamaktayiz. Uyelerimiz herhangi bir sorun yasadiginda bize gunun her saati ulasarak sorunlarina cozumler bulabilmektedir.

Gelismis Kontrol Paneline Ihtiyac Var mi?
Kontrol panelleri genel anlamda hosting paketlerinde ihtiyaciniz olan tum islemleri kolayca yapabileceginiz bir arayuzdur. Dunyaca unlu kontrol panelleri, guncellik ve stabilizasyon acisindan oldukca iyidir. Burada kullanicilarin aliskanliklari da oldukca onemli olmaktadir. Cogu kullanici alistigi, asina oldugu kontrol paneline sahip hosting paketlerini tercih etmektedir.

Hosting Saldirilari Nasil Engellenir?
Hosting saldirilarinin bircok cesidi bulunmaktadir. Yazilimsal tabanli saldirilar, yani sizin site yaziliminizda bulunan bir acik nedeniyle zararli dosya yukleme, baska bir siteye yonlendirme veya site dosyalarini bozmayi baz alan saldirilar ne yazik ki yazilimsal mudahaleler ile engellenebilmektedir. Ancak, DDOS gibi saldilarda yani sunucuyu mesgul edereki yanit verememesi amaclanan saldirilarda, sunucunun ag sisteminde ve guvenlik duvarinda boyle durumlar icin bir koruma mevcuttur. Bunlar hosting paketinizi yoneten firmanin teknik ekibi tarafindan engellenir. Kullanicilarin yapabilecegi herhangi bir mudahale bulunmamaktadir.

Hosting Yonetimi Icin Teknik Bilgi Gerekli midir?
Evet, az da olsa bir teknik bilgi gerekmektedir. En azindan kontrol paneli uzerinde yapilacak islemler hakkinda bilgi sahibi olmaniz buyuk avantaj saglayacaktir. Ancak sorun yasadiginiz bir konu olursa teknik ekibimizden yardim talep edebilirsiniz.

Domain vs. Hosting Arasindaki Farklar Nelerdir?
Bildiginiz gibi domain, dijital dunyada internet sitenizin adini temsil etmektedir. Ornek vermek gerekirse Hosting.com.tr, bir domain ismidir. Com.tr gibi bircok alan adi uzantis bulunmaktadir. Diger populer uzantilar ise com, net, org, info gibi siralayabiliriz.

Hosting ise internet siteniz uzerinde calisacak yazilimin, gorsellerin, diger bir deyisle internet sitenizi bir araya getiren tum dosyalarin yuklendigi alandir. Hosting paketi, internet sitenizin performansini dogrudan etkileyen hizmet olup, cesitli CPU, RAM, disk gibi ozelliklere sahiptir.

Hosting Seciminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Oncelikle yayimlamak istediginiz internet sitesinin yazildigi yazilim diline gore bir hosting paketi secilmelidir. Yani, eger siteniz PHP ile kodlanmis bir site ise Linux tabanli hosting paketlerini, eger asp.net, mvc, .netcore teknolojileri ile yazilmis ise Windows tabanli hosting paketleriniz tercihiniz olmalidir.

Ek olarak cesitli ozelliklere sahip hosting paketlerinde CPU, RAM ve disk ozellikleri de internet sitenizin ihtiyaclari dogrultusunda olmalidir. Eger bu ozellikler dusuk kalirsa internet sitenizin hizi cok yavas olacak, normalden fazla olursa da bu da size fazla bir gider olarak donecektir. Cunku hosting paketlerinin ozellikleri arttikca, fiyatlari da buna orantili bir sekilde artis gosterecektir.

Daha detayli bilgi icin Hosting Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler baslikli yazimizi okuyabilirsiniz.


Hosting Hizmeti Hakkinda Sikca Sorulan Sorular
Hosting Tasima Nasil Yapilir?
Hosting tasima isleminin 2 farkli yolu vardir. Ilki sadece uyumlu kontrol paneller arasinda alinacak olan tam bir yedek ile saglanmaktadir. Ikincisi ise FTP backup olarak adlandirilan site dosyalari ve veritabanlarinin yedeklerinin alindigi yontemdir. Daha detayli bilgi icin asagidaki icerigimizi inceleyebilirsiniz.


Ucretsiz Hosting Hizmeti Almam Mumkun mu?
Ucretsiz hosting sagladigini iddia eden birtakim firmalar bulunuyor. Ancak kim internet sitesini ucretsiz saglayan bir hosting firmasina emanet etmek ister ki ? Bir de siteye erisim zaman zaman kesiliyorken. O nedenle hosting hizmeti icin profesyonel bir firma ile calismak en onemlisidir.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık