ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Mayýs 2024, 10:40   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart Kopekler Depresyona Girer Mi?

Depresyon denilince genelde insanlara yonelik bir rahatsizlik akla gelir. Ancak kopekler de depresyona girebilmektedir. Fakat kopeginiz bunu size konusarak anlatamaz. Bu yuzden de onlarin davranislarini yorumlamaniz gerekir. Peki kopekler neden depresyona girer? Onlarin depresyonda oldugunu nasil anlariz?

Kopeklerde Depresyonun Olasi Sebepleri
Kopeklerde gorulen depresyonlarin bircok sebebi olabilir. Bunlar kendi kendine yani distan bir etki olmaksizin kendiliginden meydana cikabilecegi gibi depresyonun sebebi genellikle cevresel faktorlerden kaynaklidir.

Eve baska bir hayvanin gelmesi ya da aileye bir bebek katilmasi kopekleri depresyona sokabilir. Bunlarin disinda aileden birinin baska bir yere tasinmasi, bir sure yoklugu da kopekleri depresyona sokabilmektedir. Eger yeni bir eve tasiniyorsaniz da kopeginizin aliskanliklarini degistirmesi hic de kolay olmayacaktir. Kopeklerin gunluk rutinindeki degisimler veya rutin bir yuruyuste baska bir kopekle kavga etmesi de ruh halini kotu yonde etkileyebilir.

Bazi hayvan sahiplerinin aklina dahi gelmese de kopeklerde hava degisiminden dahi depresyon gorulebilir. Bazi durumlarda ise depresyonun sebebi tamamen genetik olabilir. Fakat cogu zaman kopeklerdeki depresyonun asil nedeni sahiplerinin uygunsuz davranmalaridir.

Kopeklerde sahiplerinin yarattigi etkiden kaynakli depresyonlara verilebilecek olan ornekler de vardir. Kopegiyle yeterince ilgilenmeyen ve onun ruhsal sagligini dusunmeyen kopek sahipleri ileride olusabilecek olan depresyondan da sorumludur. Kopegin yeterince hareket etmesine imkan vermemek, ona karsi fazla korumaci olmak, kopege insan muamelesi yapmak, tum gun evcil hayvaniniz yalniz birakmak, vurmak, bagirmak, bagli tutmak gibi kotu davranislar kopek sahibinden kaynakli olarak kopeklerde depresyonu da beraberinde getirir.

Kopegin sahibinin depresyonda olmasi da kopeklerde depresyon gorulmesinin sebeplerinden biri olabilir. Cunku kopek sahibi depresyonda oldugundan dolayi kopegin ihtiyaclarini karsilayamaz ve evcil hayvanlarinda da bu davranislar depresyona yol acabilir.

Ilginizi cekebilir: Kopek Saglik ve Bakim Urunleri

Kopeklerde Depresyon Belirtileri
Insanlarda gorulen depresyonla kopeklerde gorulen depresyon belirtileri oldukca benzerdir. Bu belirtiler yorgunluk ile can sIkintisina benzetilebilir. Fakat kopegin depresyonda oldugu farkedilmezse evcil hayvaniniz gucten dusebilir.

Etkilesim eksIkligi depresyonda en cok gorulen belirtilerden biridir. Ozellikle diger insanlarla ya da yuruyuslerdeki etkilesim eksIkligi depresyonun en belirgin belirtilerindendir. Kopeginizin oyun oynamak istememesi, kosmamasi veya yuruyus dahi yapmak istememesi agir depresyon belirtisi olabilir. Oyle ki bu davranislarini kopek mamasi yememe gibi davranislar da izleyebilir veya buna zit olarak olaganustu derece yemek yemesi de depresyon belirtilerindendir. Uyku duzenini de takip etmeniz gereklidir. Cunku genelde kopeklerde depresyonu uyku bozuklugu takip eder.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık