ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Mayýs 2024, 10:02   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Yagmurlu Havalarda Kopeginizle Yuruyus

Yuruyusler kopek sahiplerinin kucuk dostlari ile gunluk aktivitelerinin basinda gelir. Gunluk olarak ihtiyaclarini gidermek icin en az mama yemek, su icmek kadar gereklidir. Soguk ve yagisli hava sartlarinda yuruyusler kopek sahipleri icin bir eziyet halini almaktadir.



Her zamanki rutininize devam etmek, kopeginizle gunesli havalarda oldugu gibi yuruyusler yapmak icin hayatinizi kolaylastiracak bazi urunlere ihtiyaciniz olacaktir. Onerilen ekipmanlar sizi ve kopeginizi temiz tutmakla kalmayip kopeginizin yagan yagmur veya kardan etkilenerek hasta olmalarinin onune gececektir.

Kopegimi yagmurda gezdirebilir miyim?

Cinsine bagli olarak, bazi kopekler belirli bir duzeyde egzersize ihtiyac duyarlar. Gunluk yuruyusler, kopeginizi duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak uyarirken bu gereksinimleri karsilamanin bir yoludur. Ancak yagmur yagiyorsa, kopeginizi yuruyuse cikarmanin sagligi ve esenligi uzerinde olumsuz bir etkisi olabileceginden endise duyabilirsiniz.

Yagmurdan etkilenen kopeginizin en basta tuylerinin islanmasindan kaynakli, kendine has olan kopegin kokusu ve kirli tuyleri sizi rahatsiz edebilir. Kopeklerde kokuya neden olan islanmayi kopek yagmurlugu ile engelleyebilirsiniz. Kopek kiyafetleri icerisinde su gecirmez kumastan uretilmis yagmurluk modelleri ile yuruyusler kotu hava kosullarinda daha keyifli olmaktadir.



Soguk ve yagisli havanin en cok yoracak kismi camurlu pati temizligi olacaktir. Hava sicakliklarinin dusmesi ile yagan yagmurlar uzunca bir sure topragi yumusatacagindan tirnaklara ve parmak aralarina giren camurlar adeta kabusunuz olacaktir. Her yuruyusun ardindan duzenli olarak pati temizligi yapmak eve alinan kopeklerin sahiplerini oldukca yormaktadir.



Ozellikle yuksek kesimlerde karla karisIk yagmur yagmasi durumunda patilerin kirlenmesi daha yogun, temizlemesi daha zahmetlidir. Patiyi korumak icin kopek patikleri ya da kopek galosu kurtariciniz olacaktir. Kopek ayakkabilarini secerken daha cok sudan etkilenmeyen modelleri secmeniz evcil hayvaninizi koruyacaktir.

Patiyi temiz tutmak icin uretilen, isin mucidi Pawz kopek galoslari en cok tercih edilen markadir. Bir cok pet shop ve veteriner kliniginden satin alabilirsiniz.



Kopeginizi yagmurda gezdirirken sunlari yapmalisiniz:



Yuruyus suresini kisaltin - Yagmurun ne kadar kotu olduguna bagli olsa da, yuruyus surenizi kisaltmak kopeginizin yararina olabilir. Yagmur ozellikle siddetliyse, kopeginiz birkac saniye icinde burnundan kuyruguna kadar sirilsIklam olabilir ve uzun tuyleri varsa, onlari agirlastirabilir.



Yurume surenizi ne kadar azaltmaniz gerektigini kestirmek zor olabilir, ancak kopeginiz icin neyin dogru oldugunu, cinsini ve yagmura nasil tepki verdigini bilmelisiniz. Genel bir kural olarak, kopeginizi bir ormanda veya koyde uzun bir yuruyuse cikarmak yerine, yerel bolgenizde on dakika boyunca tuvalet ihtiyacini giderecegi bir gezi yapin.



Su birikintilerinden uzak durun - Ozellikle yagmurlu gunlerde, islanma, daginiklik ve pislik olma olasiligi daha yuksektir. Ancak, yagmur onlari tamamen islatmazsa, bir su birikintisi olabilir.



Camurlu su birikintileri icme suyu olarak kullanmalari halinde, zarar verebilecek bakterileri tasiyabileceginden bu konuda hassas davranilmalidir.



Yuruyusten eve doner donmez, isiticiyi acmali, bir havluya veya kopek bornozunu kopeginizin etrafina sarmali ve sicak ve kuru olduklarini kontrol etmelisiniz. Kopeginizi kuruturken, ilave isi almalari icin kopek yataginin altina bir isitma yastigi bile koyabilirsiniz Yine de banyo yapmalari gerekiyorsa, bunu onlara uygun bir temizlik saglamak icin bir firsat olarak kullanabilirsiniz. .



Kopekler yagmurdan korkar mi?
Kopeginizi yagmurda yuruyusten korkmasi sIk rastlanan bir durumdur. Bazi nedenlerden oturu, kopekler yagmurdan korkar ve bir kopek sahibi olarak, yuruyusler sirasinda yagmura nasil tepki vereceklerini bilmek zor olabilir.



Ilk olarak, minik dostunuzu erken yaslardan itibaren yagmurla tanistirmaya calismalisiniz, boylece onun farkinda olmali ve bazen disari ciktiklarinda yagmur yagacagini ogretmelisiniz.



Tamamen yetiskin bir kopegi yagmurda disarida olmak icin egitmek icin, yuruyuse cikmadan once bahcenizde yagmuru deneyimlemelerini saglayarak baslayabilirsiniz. Hala yagmurda yuruyus yapmaktan endise duyuyorlarsa, onlari ikramlar ve oyuncaklar kullanarak ikna edin, kisa bir yuruyuse cikin ve onlar tamamen memnun olana kadar her yuruyus icin sureyi artirin.



Kopeklerin yagmurlu havalarda en cok korktuklari diger bir durum ise gok gurultuleri ve yildirimlardir. Bu sebeple bu tip havalarda kopeginizin tasmasini kisa tutarak yuruyusleri cok uzatmadan bitirmelisiniz.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık