ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Mayýs 2024, 10:00   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Kopeginiz size ne anlatiyor?

Kopeginizin dilinden anlamak, sadece onu tanimakla olmamaktadir. Genelde kopek sahipleri kopeklerini iyi tanidiklari ve onlarin itaat ettigi surece anlasabildiklerini dusunurler. Bu durum aslinda kopeginizin sizi anladigi ama sizin onu anladigi anlamina gelmemektedir. Cok yetenekli ve zeki kopekler adeta her isteklerini sahiplerine anlatsa da onlarin karmasIk duygularini anlamak icin bazi gozlemlere ihtiyac duyulmaktadir.

Kopegim ne diyor? sorusu hemen hemen herkesin kendi kendine cevap aradigi bir soru olsa gerek. Bunun cevabi aslinda onun vucudunda saklidir. Gozler, kulaklar, kuyruk ve agiz bir cok ifadeyi size yansitmaktadir.

Bununla birlikte vucut hareketleri ve cikardiklari sesler, hemen hemen her kopekte benzer duygulari ifade edeceginden kopeginizin vucut dili de onu anlamak icin yeterlidir. Kopegin yasadigi ruh halini siralarsak; heyecan, mutluluk, korku, endise, agresiflik diyebiliriz. Bu duygusal davranislari ifade etmek icin onun vucut dilini iyi ogrenmek gerekmektedir.

Sirasi ile kopegi anlama icin ilk once bakislari gozlemlemeliyiz. Korku ve stres halinde goz bebekleri buyur. Dik ve simsiyah bakan bir kopegin stres altinda ve endiseli oldugunu anlayabilirsiniz.

Agiz ve disler sakin ve huzurlu donemde genelde acik ve dil sarkiktir. Stres aninda dudaklar yanaga dogru gerilir ve disler hafif belirginlesir. Eger ortamda yemek olmamasina ve agizda herhangi bir patolojik bozukluk yoksa salya artisi da stresin bir bulgusudur. Bazen cok mutlu oldugu zaman disleri one dogru uzatip adeta guluyormus ifadesi onun sizinle o an mutlu oldugu anlamina gelmektedir. Eger havlama, one dogru bir egimle ve kuyruk dikse bu bir tehdit anlamina gelir ve genelde kopekler kendisi ve sevdikleri icin kotu sezileri oldugunda bu hirlamali ifadeyi takinirlar.

Kulak pozisyonu onun anlamanin diger bir belirleyicisidir. Dik kulakli kopeklerde kulagin geriye yatmasi onlarin korku, utanma, ve saldiri oncesi dusunme ifadesidir.

En iyi anlasilan kuyruk dilidir. Kuyrugun vucuda baglandigi tabaninin ve ucunun ayri hareketleri farkli anlatimlari ifade etmektedir. Kuyruk; heyecanda kuyruk kokunden itibaren vucudu asar, her iki yana gevsek salinma mutluluk ifadesidir, asiri hizli kisa sallama heyecani ifade eder, kuyrugun iki bacagin arasina alip belini indirmesi korkuyu anlatmaktadir. Kuyruk sallama mutlu kopekler icin bir anlatim olsa da kopek kuyrugunu her zaman mutluluktan sallamaz bazen sert ve bir yandan diger yana hizli sallamalar ozguvenin ifadesidir.

Tuylerde kabarma heyecan, uzuntu ve stresin ifadesidir. Saldiri oncesinde tuyler omuzdan kuyruga kadar diken diken olur. uzun sure stres altinda tuy dokumu yasanmaktadir.



Kopeklerin cikardigi sesler ne anlatiyor?


Kopek seslerinden ne istedigi ve duygusal halini anlamak mumkundur sirasi ile hangi ses neyi anlatiyor tanimlayalim.

Havlama: Kopeginizin havlamasi, nese veya korku, ofke veya farkindalik, hayal kirikligi veya ihtiyac oldugunu gosterebilir. Bunu orneklerle aciklayacak olursak; sevdigi birini gordugunde, mutluluk. Tanimadigi birini gordugunde endise, etrafindaki biri ya da bir seyden dolayi tehlike hissettiginde kizgin, sert bir havlama onun stresli oldugu anlamina gelmektedir.

Uluma: Kopeklerin atasi olan kurtlardan aldiklari bir eylemdir. Uzuntu hallerinde , hayal kirikligi, ve diger kopeklerle iletisim kurmak icin ulurlar. Bazi kopek irklari tanimadiklari bir ses ya da uyariya uluyarak tepki verirler ki depremde yer kure titresimlerine verdikleri tepki ulumaktir.

Hirlama: Bazen oyun sirasinda mutlu iken hirlasalar da daha cok endiseli stresli ve tehditkar donemde kopekler hirlamaktadir. Eger kopeginiz birine hirliyorsa onu tehdit olarak gordugundendir.

Sizlanma: Istek, ve hayal kirikligini ifade eder. Ince tiz bir sesle uzun uzun sizlanan bir kopeginiz varsa son derece mutsuz oldugunu dusunebilirsiniz. Kopek evde tek basina kaldiginda genelde sizlanarak sahibinin gelmesini bekler. iste bu durum mutsuzlugu ifade etmektedir.

Ic cekmek: Hayal kirikliginin tam tarifidir. Ozellikle istedigi bir sey yapilmadiginda sizinle duygusal bag kuramadiginda kopekler ic ceker. Istedigi kopek odulunu erken bitirirseniz iste tam da bu tepkiyi alirsiniz.

Inilti: Agri ve sIkkinligin bir ifadesidir. Ozellikle yan yatarak inleyen bir kopeginizin muhtemel cok agrisi var demektir. Pati veren ve inleyen bir yavru kopegin size anlattigi ise daha fazla ilgiden baska bir sey degildir.

Kopeginizle daha mutlu bir bag icin kopek odulleri icerisinden secim yapabilirsiniz.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık