ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mayýs 2024, 10:48   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Kopeginizle Yapacaginiz 10 Etkinlik

Aktiviteler sadece kopeginizle aranizdaki bagi guclendirmeye yardimci olmakla kalmaz, ayni zamanda onun genel sagligini destekleyen fiziksel ve zihinsel uyarim saglar. Tuylu arkadaslarinizin genellikle insanin en iyi arkadasi olarak anilmasi bosuna degildir. Inanilmaz derecede sadik ve ilgilidirler. Sevgileri baska hicbir seye benzemeyecek sekilde kosulsuzdur.

Sonsuza kadar surecek anilar olusturmaniza yardimci olmak ve onlari mutlu etmek icin, kopeginizle enerji seviyelerine gore yapabileceginiz bircok kopek aktivitesi bulunur. Birlikte yapabileceginiz 10 etkinlik onerisi su sekilde siralanabilir:

Kopek Tasmasi ile Sehrinizde Bir Kosu veya Yuruyus Turuna Cikin
Hicbir sey uzun bir kosu gibi cok fazla enerjiye sahip bir yavruyu yormaz. Kopeklerin cinslerine gore yuruyus veya kosu icin mesafe uygunluklari degisir. Bu nedenle yavrularinizin sagligini ve disaridaki sicakligi goz onunde bulundurmali, yaninizda her zaman yiyecek ve su tasimalisiniz. Kopeginiz gercek bir kosucu ise, kosmasi icin ozel olarak tasarlanmis bir kopek tasmasi almaniz cok onemlidir. Park, sahil gibi alanlarda birlikte yuruyuse cikabilirsiniz. Kis mevsimi yuruyuse cikmak icin soguk ve rahatsiz edici gelse de, yerde biraz kar oldugunda bol bol eglence vardir. Kopekleriniz sizinle birlikte karda ziplamaktan son derece mutlu olur.

Evcil Hayvan Dostu Bir Otelde Kalin
Kopeginizin kalabilecegi pek cok yer vardir. Evcil hayvan dostu konaklamasi icin basit bir arama yapabilirsiniz. Oteller ve kutuklerden yapilmis kulubelerin yani sira kulubeler ve sirin goz kamastirici cadirlar bulabilirsiniz. Bunlardan birini secebilir ve kopeginizle unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Birlikte Kamp Yapin
Kopeginiz cok havliyorsa veya diger insanlardan yemek alma egilimine sahipse, kamp plani yapmak da isteyebilirsiniz. Kopeginizle kamp yapmak, disari cikmanin ve evinizin disinda kopeginizle kaliteli zaman gecirmenin eglenceli bir yoludur. Ziyaret etmeyi planladiginiz kamp yerinin kopek dostu bir kamp yeri oldugundan emin olmalisiniz. Kopeginiz kamp atesi etrafinda uzanmayi ve bir cadirda size yakin olmayi sever. Kirsal ve deniz kenari konumlar, kopeklerinizin kesfetmesi icin harika ortamlardir.

Piknige Gidin
Bazi gunler hareket yerine sadece rahatlamak istersiniz. Evcil hayvaninizin uzun sure hareketsiz kalmak istemez. Piknik, ortada bulusmaniz icin en iyi yoldur. O cimlerde yuvarlanirken siz biraz dinlenebilirsiniz. Kopeginiz, sahilde bir piknik soz konusu oldugunda kum, tas ve deniz uclusunun bulundugu bir ortami sever.

Gurme Lezzetleri Kopeginize Kopek Konservesi ile Sunun
Kopekler icin gurme yemekler sunan bir restoran bulmak zor olabilir. Bu nedenle bu ozel yemekleri sizin hazirlamaniz iyi bir fikir olabilir. Internette yapimi kolay olabilecek lezzetli kopek dostu tarifler bulabilirsiniz. Kopeginizin ozel ve sevildigini hissetmesi icin sulu bir et parcasi ya da kopek konservesi alabilirsiniz. Farkli tarifler iceren yemek kitaplari da satin alabilirsiniz.

Kopek Oyuncaklari ile Oyunlar Oynayin
Kopeginizle cesitli oyunlar oynayabilirsiniz. Yavru kopeginiz orijinal saklambac kurallarini anlamayabilir, ancak onu kopeginizin zevk alabilecegi ve kurallari kolayca takip edebilecegi bir sekilde oynarsaniz, ikiniz de harika zaman gecirirebilirsiniz. Kopeklerin kolay oynayabilecegi sekilde kopeginize saklanmasini soylemek veya kendinizi gizlemek yerine onun en sevdigi oyuncagini saklayabilirsiniz. Kolay saklanma noktalariyla baslayabilir, kopeginiz oyunun mantigini kavradikca oyuncagi sakladiginiz yerin zorlugunu artirabilirsiniz. Evde kendi imkanlarinizla yapabileceginiz zeka oyunlariyla onun cozmesi icin bir bulmaca hazirlayabilirsiniz.

Diger Kopeklerle Aktivite Planlayin
Yavru kopeginizin kendi turunden oyun arkadaslari istedigini fark ettiyseniz, birkac evcil hayvan sahibi tanidiginizi arayarak onlarla oyun tarihleri ayarlayabilirsiniz. Onun diger evcil hayvanlarla sosyallesmesini saglamak cok eglenceli olabilir. Ancak, bunu planlamak icin onun uzerinde sakin ve iddiali bir liderlik kurmus olmaniz gerekir. Bununla birlikte, yaniniza her ihtimale karsi bir kopek tasmasi almaniz akillica bir tercih olur.

Kopek Oyuncaklari ile Oynayin
Her yavrunun digerlerinden daha cok sevdigi bir oyuncagi vardir. Bu kopeginizle yapabileceginiz en kolay seylerden biridir. Oyuncaklari ile oynarken siz de onun oyununa katilabilirsiniz.

Yuzme Etkinligi Planlayin
Kopeginiz yuzme bilmiyorsa ona ogretmek icin en iyi zaman olabilir. Yuzme surecini daha kolay ve guvenli hale getirmek icin kopek can yelegi giydirebilirsiniz. Suyun sig bir bolumunden baslayarak onun bir oyuncak ya da odulle daha uzaga gitmesini saglayabilirsiniz. Bu asamada olumlu bir ses tonu kullanmaniz ve ona ovgu dolu sozler soylemeniz onu tesvik edebilir. Bol golgeli dinlenme alanlari olusturmak gibi gerekli hazirliklari yapabilirsiniz.

Kopek Yogasi Yapin
Kopeginizle vakit gecirmek icin yeni yollar dusunebilirsiniz. Sizin ve kopeginizin keyif alacagi aktiviteleri bulmak icin deneyebileceginiz pek cok sey bulabilirsiniz. Hic birlikte paten kaymaya gittiniz mi? Peki kopek yogasini denediniz mi? Bu gibi oneriler icin detayli inceleme yapip kulaga en iyi gelen fikirleri listeleyebilir ve can dostunuzla yeni seyler denemeye hemen baslayabilirsiniz. Kopek yogasi kopeginiz hakkinda size yeni bilgiler ogretebilir. Ek olarak yoga, diger kopek aktivitelerine yavrunun olabildigince itaatkar ve sakin bir sekilde katilmasina yardimci olur.



Bu eglenceli kopek aktiviteleri, sizi ve kopeginizi mesgul ve aktif tutar. Onu en cok neyin mutlu ettigini gormek icin bu aktiviteleri deneyerek iclerinden size en uygun olanlari yapmaya devam edebilirsiniz.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık