ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 Mayýs 2024, 10:26   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
@CeReN
Standart Kopek Yikarken Nelere Dikkat Edilmeli

Bazi kopek cinslerinin sIk sIk yikanmasi gerekirken, bazilari ise 6 ayda bir, hatta bahcelerde bakilan bazi kopek cinslerinin yilda bir yikanmasi yeterli olur. Kopeginizin yikama sIkligi kopegin irki, tuy yapisi ve yasadigi ortama gore degisir.


Cogu kopek yikanmaya alisana kadar bu islemi sevmezler. Onlara bu islemi guzel seylerle hatirlamalarini saglayacak olan sahipleridir. Banyo esnasinda kopek huysuzlastigi zaman iyi hal ve hareket sergiledigi zaman ona kopek odullerinden cok fazla olmamak uzere vererek onu odullendirmelisiniz. Banyo islemi sirasinda ses tonunuz ve sergilediginiz hareketler kopegin huysuzlasmasina yol acabilir. Bu sebepten dolayi olabildigince sakin olmaniz gerekmektedir. Kopegi banyo yaptirirken yapacaginiz kotu davranislar onun banyoyu sevmemesine, bu da banyo bir sonraki banyo yaptirma islemini olumsuz yonde etkileyecektir.



Banyo yaptirma esnasinda kopeginize ne kadar iyi davranirsaniz bu size bir sonraki banyo donemlerinde arti olarak geri donecektir. Kopeginizi banyoya alistirirken onu ara sira banyoya sokup sizin yaptiginiz rutin isleri izlemesine izin vermenizde kopek yikama esnasinda olumlu yonde etkileyecektir. Eger yavru bir kopeginiz varsa onu yikamaniz cokta gerekmez. Kopek temizligi yazlari ayda 1 defa uygun gorunse de serinlemesi ve kokmamasi icin ekstralar da yapilabilir. Fakat bahar aylarinda bu sureyi daha da uzatmaniz kopek sagligi icin onemlidir. Kopeklere kislari banyo yaptirmamak onlar icin iyi bir tercih olur lakin zaturre olmasina neden olabilirsiniz.


Bu bilgileri sizlerle paylastiktan sonra gelelim esas bolume. Kopegi yikama esnasinda kopege sert kelimeler kullanmamaniz onu korkutup huysuzlastirmamaniz gerekir aksi takdirde bu uygulama bir zulum bir der bir cile haline gelebilir. Onlarla konusurken ses tonunuz sakin ve guven verici olmalidir. Yani onlara komut verirken konustugunuz sekilde degil de sevdiginiz sekilde hitap ve konusma yapmaniz gerekir. Kopegin banyoda sakinligini korumasi icin de ona yumusak masajlar yaparak rahatlatabilirsiniz. Kopek yikama isleminde sampuanda cok onemlidir sabun ya da baska maddeler kullanirsaniz bu onun tuy yapisina ve derisine zarar verebilir. Kopeklerin yikanma esnasinda en hassas olduklari yer patileridir. Patilerine su degdikce ani refleksler ile patilerini kacirmak isteyebilirler. Patilerini yikarken yukaridan asagiya dogru yavasca ve masaj yaparak inilmelidir. Patiyi birden alip yikamakta onu rahatsiz edebilir olumsuz bir tepki ya da davranisla karsilasabilirsiniz.



Kopek sampuani secimi icin en dogru yol veterinere gitmek olacaktir. Cunku her kopek cinsinin farkli tuy ve deri yapisi vardir. Kopek sampuani olarak insanlar icin kullanilan sampuanlari da kullanmayiniz. Bu kopegin cildinde tahris ve tuylerinin dokulmesine yol acabilir. Kopegi yikarken suyun sicakligi da onemlidir. Kopek yikarken su sicakligi ne sicak olmalidir ne de soguk aksi takdir de kopek ani reaksiyon verebilir. Kopegi yikamaya baslamadan once malzemelerinizi hazirlamaniz bu uygulama sirasinda size ve kopege kolaylik saglayacaktir. Kopek yikarken yaninizda bulunmasi gerekenler kopek sampuani, firca, oduller ve havlu gibi gerekli malzemelerin hazirda bulunmasi yikama suresini kisaltacaktir. Kopegi yikamaya baslamadan once kopegin kulak deliklerini, su almamasi icin kuru pamuk ile tikayin. Eger dik kulakli bir kopeginiz varsa bu adimi atlayabilirsiniz. Ancak kulaklarina su kacirmamaya onemle dikkat edin. Kafa ve yuz bolgesini en sona birakmaniz sizin ve kopeginizin acisindan daha iyi olacaktir. Kopegi once suyla ve sampuanla tanistirmak ve bu duruma alistirmasini saglamak gerekir. Sampuanlama islemi sirasinda kopegin kulaklarina, agzina, burnuna ve gozlerine sampuan kacmamalidir. Durulama islemini ozenle ve ciddi bir sekilde yapmaniz gerekir. Kopeklerin tuyleri uzun ve kalin ise sampuan kalintisi kalabilir bunun olmamasini saglamak icin durulama islemini bol su ve dikkatli sekilde yapmalisiniz.


Kopegi yikadiktan sonra onu cosku ile sevebilir ve oyun oynayabilirsiniz. Bu davranis ona iyi bisey yaptigini hissettirecek ve bir sonraki banyoda size avantaj saglayacaktir. Kopegi kurulama islemini havluyla ya da fon makinesi gibi kurutma aletleriyle sicaklik ayarini kontrol ederek yapabilirsiniz eger kopek fon makinesinin sesinden korkuyor ise havlu ve kopek taragi ile tarayarak islemi tamamlayabilirsiniz. Kurutma islemi sonrasi kopek nemli kalabilir ve bundan rahatsizlik duyabilir icgudusel olarak haliya, koltuklara, cimene ya da topraga atarak kurutmak isteyebilir kendini kontrol altinda tutmaniz tavsiye edilir.


Alinti ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık