ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Hayvanlar Alemi
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27 Nisan 2024, 10:08   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,333
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 3915
Beğendikleri: 1040
@CeReN
Standart Ne Tur Kedi Kumu Kullanmaliyim?

Evde kedi beslemek isteyenlerin en cok merak ettigi sorulardan biri “Ne tur kedi kumu kullanmaliyim? sorusudur. Ozellikle kedinize uygun bir kum kullanmaniz hem kedinin sagligi hem de evde yasayanlarin sagligi acisindan onemlidir. Mesela toplanabilir kedi kumu topaklar olusturmak icin yani nemi emmek uzere tasarlanmistir. Genel olarak kullanilmasi onerilen en iyi kedi kumu cesitlerinden biri budur. Genellikle cogu kokuyu onleyebilir. Bununla beraber birden cok farkli koku cesidi sunan kumlarda vardir. Bununla beraber kedinin idrari kullanilan cogu kumda kabin dibine cokmektedir.
Bazi kedi kumu turleri iri yapiya sahip olabilir. Bu durumda ise kedinizin cinsine uygun oldugundan emin olmaniz gereklidir. Kedilerin cins yapisi farkli oldugu icin kimisi yumusak kum isterken kimisi dogasi geregi iri taneli kum istemektedir. Kesin bilgi icin elbette bir veterinere danismak yararli olacaktir.

Ne Tur Kedi Kumu Kullanmaliyim?Kedi Kumunuz Cevre Dostu Olmali
Cevre dostu kedi kumlari genel olarak, odun talasi, saman, kum ve gazete gibi dogal malzemelerden yapilmaktadir. Bu kumlar diger kedi kumu cesitleri kadar ise yarasa da ne yazik ki kokuyu onleyemezler. Hatta bazilari bariz sekilde idrari emerek topaklanma yapar. Bu durumda cevre dostu kedi kumu kullanmak isterseniz icine karbonat karistirmaniz gereklidir.Boylece kotu kokuyu onleyebilirsiniz. Bu tur kedi kumu su donemlerde kullanilabilir:
• kedi yavrusu yetistirmek,
• diski ornegi almaniz gereken hasta kediler icin,
• ya da atiklari dogal bir ortamda yok etmek isterseniz,
bu tur kedi kumlarini kullanabilirsiniz.

Kokulu Kedi Kumu mu Yoksa Kokusuz mu Tercih Edilmeli?
Billindigi gibi tum hayvanlarin kendine has bir kokusu vardir. Bununla beraber kedileri dusunursek yogun parfum kokusunu sevmeyen hayvanlar oldugunu soyleyebilir. Parfumlu kedi kumlari kedilerin gozlerini sulandirabilir ve hatta onlari hasta bile yapabilir. Bunun icin kedinizi iyi tanimaniz gereklidir. Bu gibi durumlarda hayvan kuma yapmak yerine yataginiza veya banyo kuvetinize pisleyebilir. Bu durumda bir veterinerden yardim almaniz iyi olacaktir.
Peki dorusu nasil olmalidir? Genel oneri kokusuz veya hafif kokulu kedi kumu kullanilmasidir. Bununla beraber alinan kumun icerisine koku onleyemek icin dogal karbonat tozu eklenebilir. Elbette veterinerden hazir katkilar da alabilirsiniz.

Kedi Kumu Tanecik Yapisi Ne Olmalidir?
Dogal olmayan kedi kumlari kil icerdiginden tamamen tozsuz tutmak zordur. Buyuk tanecikli bile olsa nakliye asamasinda alacagi darbeler neticesinden ister istemez toz boyutunca parcalanacaktir. Bu durum tozsuz diye alinan kedi kumlarinda gorulmektedir. Buna ragmen tozsuz kedi kumu tercih etmeniz kediniz icin yararli olacaktir. Aksi durumda kedinizin sinusleri tikanabilir. Bununla beraber kumu degistirirken de cok toza maruz kalabilirsiniz.
Kedi kumunun tanecik boyutu da oenmlidir. Genel olarak tum boyutlar kedi turleri acisindan sIkinti olusturmasa bile bazi bilinmesi gereken durumlar sunlardir:Ne Tur Kedi Kumu Kullanmaliyim?
• Kedinizin yasi ilerlemis ise yumusak yerler ister. Bunun icin en kucuk taneli boyutu secebilirsiniz,
• Yeni dogan kediler hassas olur ve bu nedenle yumusak, kucuk taneli kum kullanabilirsiniz,
• Ozellikle sinusleri daha kucuk olan bazi kedi irklari vardir. Sinus tikanlamarini onlemek icin tozsuz kum veya tozlu ise buyuk taneli kumlar secilebilir,
• Bazi kediler sadece bir markayi tercih eder. Ozellikle yetiskin olanlarda bu durum sIk gorulur. Bunun icin tum cesitlerden biraz koyup hangi markayi sectigi belirlenebilir,

Kedi Kumu Seciminde Sonuc
Genel olarak tum kedi kumlari fabrikasyon oldugu icin saglik acisindan yararlidir. Bu nedenle dogru kum secimi icin mumkun ise bir veteriner yardimi alinmalidir. Bununla beraber kediniz yetiskin ise buyume doneminde ne kullanildigini bilmenizde yarar vardir. Kedinizin kumunu mumkunse gunluk degistirmeniz iyi olacaktir. Hepsinden onemlisi kedinizin saglik durumunu kotrol altina almaniz ve veterinerinizin dediklerini yapmaniz hem sizin icin hem kediniz icin onemlidir.


Kaynak: https://www.bilgiustam.com/ne-tur-ke...kullanmaliyim/





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık