ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Erkekler & Bayanlar > Güzellik
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 Nisan 2024, 16:57   #1
 
Jiyanate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 24 Nisan 2024
Üye No: 324
Mesajlar: 501
Nerden: Tunceli
Cinsiyet: Erkek
Web: www.ForumBizim.Com
IRC: www.BizimSohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 533
Beğendikleri: 1111
@Jiyanate
55 Sakal Düzleştirme VE Tüyolar


Sakal Düzleştirme Yöntemleri
Kıvırcık uzayan sakal, pek çok erkeğin ortak problemi. Sakalların kıvırcık veya dalgalı uzaması sakalı şekle sokmak gibi sorunları beraberinde getiriyor. Dağınık olan sakallar bakımsız ve çirkin bir görüntüye sebebiyet verebiliyor. Birçok erkek bu sebebten dolayı ya sakallarını uzatmıyor ya da sakal düzleştirmenin yöntemlerini araştırıyor. Bu yazımızda sizlere sakal düzleştirme yöntemlerinden bahsedeceğiz.


Sakal, kadınları etkileyen en önemli detayların başında gelmektedir. Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre sakallı erkekler sakalsız erkeklere oranla daha çekici bulunmaktadır. Sakallar aynı zamanda genel tarzınızı yansıtmanızda da önemlidir. Yüz şeklinize uygun bir modelle arzuladığınız sakal modeline ulaşabilirsiniz.Bu sayede her ortamda daha iyi görünür ve etkileyici sakallara sahip olabilirsiniz.

Sakallarınızın kıvırcık veya dalgalı uzuyor olması sakallarınıza şekil vermenize engel olur ve genel görünüm bakımından daha bakımsız bir görüntü elde etmiş olursunuz. Eğer sizin de hayalinizdeki sakal modeli düz ise sakal düzleştirme uygulaması yapmalısınız. Bu basit bir sorun gibi algılansada aslında sakal düzleştirme işlemini gerçekleştiren erkeklerin düzleştirme öncesi ve sonrası fotoğraflarına baktığımızda aslında ne kadar da önemli bir fark olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden daha bakımlı ve çekici bir sakal tarzını yansıtmak isteyen erkekler için sakal düzleştirme işleminin önemli olduğunu söylememiz doğru olacaktır.

Sakal Düzleştirme Nasıl Yapılır ?
Belirli uzunluğa ulaşmış olan sakallara istenilen şeklin verilmesi, daha bakımlı ve temiz bir görünümün elde edilmesi için sakal düzleştirme işlemi uygulanabilir. Bu sayede sakalı oluşturan her bir kıl kıvırcık ya da dalgalı değil, "düz” halini alacaktır. Bu düzleştirme işlemini basit ve benzer bir mantık ile tıpkı kadınların dalgalı saçlarını fön makinesi veya saç düzleştirme aleti ile düzleştirmeleri gibi düşünebiliriz.

Ancak ne yazık ki saçlar için sıralandırabileceğimiz bu onlarca düzleştirme yöntemlerinin hiçbirini sakallara uygulamayı doğru bulmuyoruz. Yüz ile saç derisi arasında birçok farklılıklar bulunmakta. Kaldı ki saça uygulanan kimyasal işlemleri yüzümüzün üstündeki sakallara uygulamadan önce epey bir düşünmek gerekir.
Peki ne yapılabilir?

Yazımızın devamında uygulanan bazı yöntemlerden bahsedeceğiz ki sizler de bu yöntemlerden birisi ile sakallarınızı düzleştirebilirsiniz.

Sakal Düzleştirme Yöntemleri Neler?
Piyasada erkeklerin kıvrılan sakal kıllarından şikayetçi olduklarını ve bu sakal tipinin uzaması durumunda hem sakalın genel bakımının zorlaştırdığını hem de hijyen sorunlarını da beraberinde getirdiğini fark eden birçok üretici bulunuyor. Bu firmalar çeşitli ürünleri piyasaya sürerek, erkeklerin bu sorununa "kalıcı” olmasa bile uzun vadede (1-3 aylık gibi) çözümler sunmaya çalışıyor. Bu bağlamda yazımızın devamında ele alabileceğimiz birkaç yöntem bulunuyor. Sizlerin dikkatinizi çekmek istediğimiz önemli bir ayrıntı ise bu yöntemlerin hangi birinin sakalınız için en sağlıklısı olduğudur. Çünkü sırf düzleştirmek uğruna cildinize ve sakal köklerinize, tam anlamıyla ne anlama geldiğini bilmediğiniz bileşenlere sahip ürünleri kullanmanız doğru olmayacaktır.
Sakal düzleştirmek için uygulanabilecek birçok yöntem var.

Bunlar;

1- Saç/Sakal Düzleştirici Krem: Bir kuaföre gidebilir ve sakal düzleştirme yapmasını isteyebilirsiniz. Kuaför, uygulayacağı bir karışım sayesinde yaklaşık 1-3 ay kadar süre boyunca sakalınızın "düz” görünmesini sağlayacaktır. Burada ciddi bir risk almış olursunuz. Çünkü kuaförün sakalınıza uygulayacağı karışım bazı kimyasal bileşenleri içerecektir ki sizler bu bileşenlerin ne olduğunu, daha da kötüsü sakalınıza veya cildinize zarar verip, vermeyeceğini bilememektesiniz. Kaldı ki bu tip ürünler çoğunlukla saç için çıkartılmış ürünlerdir. Aşağıdaki maddemizde saç ile sakal arasındaki farklılıklara değineceğiz. Cildinize temas ettiğinde oluşabilecek sorunlar, sakalınızı uzun vadede yıpratması gibi etkenleri göz önünde bulundurmanızı kesinlikle öneririz.

2- Sakal Düzleştirici Kremler: Esasında saç için geliştirilmiş düzleştirici kremleri sakal düzleştirme içinde satılmaktadır. Bu kremlerden birisini satın alabilir ve sakalınıza uygulayabilirsiniz. Bu işlemleri yapan bir çok insan var fakat bunun sakalınıza, sakal altı cildinize ve temas edeceği her bir alana ne kadar zarar vereceğini bilemiyoruz. Sakalımızı düzleştirelim derken sağlımızdan olmama adına bu tarz ürünleri kullanmadan önce iyi araştırmak gerekiyor. Özellikle saç için çıkartılmış bir ürünü sakala uygulamak bizlere çok mantıklı da gelmiyor açıkçası. Saç derisi ve yapısı ile cilt ve sakal yapısı birbirinden farklıdır. Yağ dengeleri, deri kalınlıkları, haricen uygulanan kozmetik ürünleri ve verdiği tepkimeler çok farklıdır. Buna istinaden büyük kozmetik firmaları yüz ve saç derisini ayrı ele almış ve ürünlerini ayrıştırarak üretmişlerdir.

3- Fön Veya Maşa İle Düzleştirme: Sadece fön veya saç maşası ile sakallarınızı düzleştirebilirsiniz. Fakat fön veya maşanın düzleştirme etkisi çok kısa süredir. Sabah fön veya maşa ile düzleştirme yaptığınızı varsayarsak akşama doğru sakallarınızın çatallandığını, dağıldını farkedeceksiniz. En iyi ihtimalle sabah uyandığınızda sanki hiç işlem yapmamışsınız gibi sakallarınız yine dağınık hale gelecek. Gerek çevresel dış etkenler ( hava, kir, yıkama ) gerekse fön veya maşa işlemini iyi uygulayamamanızdan sebeb kısa süre içinde sakallarınız eski haline dönüşmeye başlayacak. Ayrıca her gün fön çekmek veya maşa ile düzleştirmek sakal ve sakal altı cildinizi yıpratıp uzun vadede sakalınızı matlaştırabilecek, zayıflaştırıp koparak dökülmelere neden olabilecektir.

 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık