ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > IRC Sunucu Sahipleri > Extra IRC
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Kaf Dağı
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16 Ekim 2023, 01:22   #1
Edep ila Haya oLasın...
 
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 81
Mesajlar: 115
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Erkek
Web: ~~
IRC: ~~
FM: ~~
Aldığı Beğeni: 140
Beğendikleri: 73
@Kaf Dağı
Standart mIRC Coder Hakkında Açıklama

mIRC Coder ; Hakkında Açıklama:




mIRC, sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci(İngilizce, de, Client) programdır. Khaled Mardam-Bey tarafından geliştirilmiştir.

Ek olarak, mIRC profesyonel kullanıcıların içerisine kod eklemek suretiyle hali hazırdaki komutları daha kolay bir şekilde yorumlayıp diğer kullanıcılara sunma imkânı vermekte ve istenen komutları menü haline getirerek (scripting) programını daha kullanilabilir hale getirmektedir.

Ayrıca Açılımı: (M)ardam Khaled Bey (I)nternet (R)elay (C)hat'tir.

IRC sunucularına bağlanmak için bazı programlara gerek vardır. Bunlardan en popüler olanı mIRC'tir, ve mIRC üzerinden rahat sohbet edebilir ve üzerinde değişiklikler yapılabilir.

mIRC Script'ler mIRC kodlama tekniği ile yazılmış toplu haldeki dosyalardır. Script'lerin yazılma sebepleri çok farklı olabilir. mIRC Script'in temel amacı, Khaled Mardam-Bey'in yapmış olduğu mIRC'i kullanırken, komutlarla uğraşmadan, menüler yardımı ile, kullanmayı sağlamaktır. Bu konuda birçok görüş ileri sürülebilir. Bugün, birçok sosyal paylaşım sitelerinin mIRC mantığının önüne geçtiği düşünülse de, mIRC hiçbir zaman bitmeyecek bir iletişim aracıdır. Gizemliliğe olan ilgi, bilgilerin daha güvenli saklanabilmesi, özgürlük gibi sebepler mIRC'in artıları olarak düşünülebilir.

mIRC Script Coder'leri, mIRC'in görüntüsünü değiştirmek suretiyle programı kişiselleştirebilir veya mIRC'e herhangi bir alanda otomatik işlemler yaptırmak içinde bu programlamadan yararlanabilirler.

Demekki Neymiş? mIRC Script Coder'i ile mIRC Coder'in Aynı Olduğudur.Zaten mIRC Coder Yada mIRC Script Coder Aynıdır.







MaquSa ve Azraa bunu beğendi.




Suskun & Sessiz Şair...
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık