ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Hobiler > Ev Dekerasyonu
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By iÇRe
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20 Şubat 2024, 08:06   #1
 
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 70
Mesajlar: 8,679
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web: Bizimsohbet.Net
IRC: Bizimsohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 7815
Beğendikleri: 10184
@iÇRe
Standart Ev Dekorasyon Aksesuarları

EV DEKORASYON AKSESUARLARI

Aksesuarlar bir renk düzenlemesi veya yer döşemesi kadar önemlidir. Aksesuarlar aydınlatma gibi, bir odanın planını ortaya çıkarır, önemini vurgular ve bireye özel olmayı sağlayarak onların zevklerini yansıtırlar. Odalarda kullanılacak aksesuarların tipi konusunda bir kural yoktur. Seçilen aksesuarların kullanımı odanın stiline, bireysel zevklere, biriktirilen objelere ve kullanılabilir alanın büyüklüğüne bağlıdır. Örneğin, küçük bir alanda minimum düzeyde aksesuar kullanılması gerekir, çok fazla aksesuar kullanılması kalabalıklık duygusu yaratır. Bir odaya yapısal ilgi, canlılık duygusu ve cazibe katan çok çeşitli aksesuarlar vardır. Genel olarak aksesuarları “fonksiyonel aksesuarlar” ve “ dekoratif aksesuarlar” olarak 2’ ye ayırmak mümkündür.

FONKSİYONEL EV AKSESUARLARI

Fonksiyonel ev aksesuarları her alanda kullanılan, büyük kolaylık ve ergonomik seçenekler ile yer kaplamadan daha çok işlevsellik gösteren tasarım ürünleridir. Fonksiyonlu çok amaçlı kullanılan aksesuarlar sayesinde ihtiyaçlar giderilebileceği gibi aynı zamanda dekoratif görünümleri ile de ortama estetik açıdan katkı sağlarlar.
Portatif Lambalar: Lambalar çok eskiden beri süslemede kullanılan zarif aksesuarlardır. Eve yumuşak bir ışığın yayılmasını sağlarlar. Günümüzde sosyal alanlarda ve özel alanlarda kullanılan aksesuarlardır. Direk aydınlatma lambaları kaz boynu ve eczacı tipleridir. Bunlar yüksek yoğunluk sağlayan lambalardır. Çünkü direkt aydınlatma lambaları, meşale ve semaver tipleridir. Abajurlar genellikle davul, kubbe ve tepesi kesilmiş koniler Şeklindedir. Uzun yüksek bir abajur yoğunlaştırılmış ışık verir, kısa geniş olanı ise ışığı dağıtır. Abajurların oran ve denge bakımından lamba tabanı ile uyumlu olması gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır. Bir abajurun Şeklinin tabanı ile orantılı olması arzu edilir. Gölgeliğin çok yüksek olmaması gerekir. Aksi takdirde elektrik bağlantısı görünebilir. Silindirik tabanlı örgü sepet için, benzer Şekildeki ve pürüzlü dokudaki bir gölgelik düzgün ve parlak dokudaki ipekli kumaştan yapılmış bir gölgelikten daha iyi bir tamamlayıcıdır.
Paravanlar: Bunlar özellikle çok amaçlı ve açık planlanmış mekânlarda alanları bölmek için kullanılırlar Rahat hareket edebilir olması istenen bir özelliktir. ipek, cam, goblen, plastik gibi materyallerden yapılabilirler.

ev dekorasyon aksesuar modelleri

Sofra Takımları: Yemek yeme faaliyeti insan mutluluğu ve sağlığını etkiler. Aile ve arkadaşlarla yemek yeme zevkli bir olaydır. Birçok faktör bu zevki zenginleştirir. Hane halkının tercih ettiği servis yöntemi ve yiyeceklerin çeşidi sofra takımlarının seçiminde etkilidir. Masa örtüleri gibi, hane halkının beslenme biçimi, servis yöntemleri, hazır ve planlanmış yemek ve depolama alanları, mobilyalar ve yaşam biçimi sofra takımının seçiminde etkilidir. Çeşitli yemekler için aynı yemek takımının kullanılıp kullanılmayacağı, yemek takımının seçiminde dikkate alınmalıdır. Piyasada mevcut yeni lifler ve dokumalar, kolaylıkla temizlenebilen plastikler, güçlü veya az algılanan renklere sahip masa örtüleri bu amaçla kullanılabilir. Buna ek olarak, masa takımlarını oluşturan, serviste kullanılan küçük aksesuarlar da mevcuttur. Bunlar masanın merkezine yerleştirilen tuzluk ve biberlik, şamdanlar, peçetelikler gibi aksesuarlardır. Bunların hepsi bütünlük sağlamak açısından aynı materyalden yapılmış olmalıdır. Çiçekler veya yapraklar, canlı veya kuru bitkiler, meyve ve sebzeler, taş ve kabuklar, bir veya iki parça heykel veya bir mum grubu da masayı geçici olarak canlandırabilir. Dizayn ve ölçü düzenlemenin dinlendirici olması ile ilintili olduğu gibi odanın ve masanın büyüklüğü de düzenlemede oldukça önemlidir.

Porselenler : Tabaklar, fincanlar, kâse ve servis takımlarının tümü “porselen” terimi adı altında gruplandırılabilir. Bunlar porselen, kil, cam veya plastikten yapılmış olabilir. Masa üzerindeki ekipmanlar içinde en fazla göze çarpanıdır ve çoğunlukla yerleştirildiği masanın karakterini belirler. Porselenlerin seçiminde akılcı davranılmalı, çok seyrek kullanılan ve tek kullanılan parçalar seçilmemelidir. Masa üzerindeki diğer donanımla, mobilya ve yaşam biçimi ile ilintili olmalıdır. Ayrıca içindeki yiyecekleri güzel göstermesi de önemlidir. Genellikle, düzenlemesi ve kombinasyonunda orijinallik ve kişilik temel alınmalıdır. Bu durumda, esneklik en önemli özelliktir ve aynı porselenin farklı şekilde ve amaçlarda kullanılmasına olanak sağlar.

Gümüş Eşyalar: Porselenler kadar gümüş eşyaların da kullanılma eğilimi vardır. Gümüş yalnızca çatal, kaşık ve bıçakların yapımında kullanılmaz. Ancak son yıllarda bunların yerini paslanmaz çelikten yapılmış olanlar almıştır. Gümüş eşyaların maliyetinin yüksek ve bakımının zor olması sahip olmayı engelleyen faktörlerdir. Ancak maliyetin doğası gereği evde farklı güzellikler ortaya çıkarır. Çoğunlukla yemek masasında kullanılır. Gümüş eşyalara dikkatle yerleştirilen çizgiler, sofraya zarif bir hava verir.

Cam Eşyalar: Porselen ve gümüş için söylenenlerin tümü cam için de geçerli olabilir. Su içmede kullanılan çeşitli kaplar alüminyum, paslanmaz çelik, şeffaf ve mat plastik, gümüş veya toprak kaplardan yapılabilir. Ancak cam doğası gereği sıvılar için özel bir çekiciliğe sahiptir.

Yatak Odası ve Banyo Aksesuarları : Yemek takımları gibi yatak odası ve banyo aksesuarları da oldukça ucuz ve değişik şekillerde piyasada bulunabilir. Yatak, bir yatak odasının odak noktasıdır. Yatak örtüsü odanın dizaynını önemli ölçüde etkiler. Süslü yatak örtüleri ve yorganlar kişiliğin ortaya konmasında oldukça etkilidir. Yatak çarşafları ve yatak kılıflarının renkleri ve modelleri de ruhsal durumda etkili olabilir. Yalnızca yatağı renklendirme ve şekillendirme ile kalmayıp tüm odanın görünür güzelliğini etkiler. Fonksiyonel banyo aksesuarları, peştemal, havlular, duş perdeleri, sepetler ve banyo paspaslarıdır. Bu objeler ortama sıcak bir görünüm verirler. Ancak, banyoda kullanılan aksesuarların buhar ve suya çok fazla maruz kalmaları nedeni ile dokumaların solmayan cinsten olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Düzenleyici Kutu : Takılar, ayakkabılar ya da giysiler için renkli saklama alternatifleridir. Farklı boyutlarda olabilir. Renk seçimi bireylerin zevkine göre değişiklik gösterebilir. Birkaç çiftten fazla ayakkabı alabilen bu pratik düzenleyiciler ayakkabıların yıpranmadan saklanmasına olanak sağlarlar. Çıkabilen ayraç duvarlar cırt bantlarla sabitlenir. Fermuarlı ve saplı tipleri vardır. Yıkanabilir özelliklere sahip ve çeşitli renklerde üretilmektedir.

Diğer fonksiyonel aksesuarlar: Bunlar sayısız şeyleri içerir. Aynalar, saatler, şemsiyelikler, gazetelikler, kapı üzerindeki metal tutamaklar, ahşap komodin mobilya parçaları, su tesisatında kullanılan materyaller gibi alanı zenginleştiren ve kişiliği ortaya koyan objelerdir. Antika bir objeyi aynı odada modern bir heykel ya da taş sütunla kullanmak olasıdır. Objeleri yerleştirmeden önce diğer insanların ilgisini çekip çekmeyeceğinden emin olunmalı ve ona göre yerleştirilmelidir. Kimsenin ilgisini çekmeyecek bir objenin yerleştirilmesine gerek yoktur. Aksesuar odanın tamamlayıcısıdır, asla diğer objelerden öne çıkmasına izin verilmemelidir. Çok geniş bir koleksiyona sahip olunsa bile, seçilmiş birkaç ana parçanın odada daha güzel duracağı göz ardı edilmemelidir. Sahip olunan her şeyi odaya yerleştirmek uygun değildir. Değişimli kullanmak mekâna çeşitlilik kazandırır ve monotonluğu önler. Objeleri amaçsız olarak odada dağıtmak yerine, gruplandırmalıdır. Böylece daha fazla anlam kazanırlar. Büfe içine yerleştirildiklerinde ise daha dekoratif, ilgi çekici ve daha az sıkıcı olacaktır. Dekorasyonda üç boyutlu objelere ilgi giderek artmaktadır. İşlenmiş demirden duvar süsleri dramatik görünümler elde etmede kullanılabilir. Kabartma heykeller ise duvarda ayrı bir ilgi uyandırırlar. Dikkat çekiciliği ve gölgeleri onu dramatiklikten daha ilerilere taşır. Resimlerle de modern uygulamalarla ilgi merkezi haline dönüştürülebilir. Örneğin, derinlik verilebilir, geri planda açık renkler kullanılabilir, kolaj kullanılabilir, vb. tekniklerle düz bir yüzeyin arkasında derinlik vermek için kullanılabilir.

MaquSa ve CiCeK bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık