ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk-Balık Çeşitleri
Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12 Nisan 2024, 13:46   #1
 
iÇRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 70
Mesajlar: 9,088
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web: Bizimsohbet.Net
IRC: Bizimsohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 8225
Beğendikleri: 10983
@iÇRe
Standart Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi'nin Malzemeleri
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek ya da galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Piyazı için;

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
1 adet domates
Maydanoz
1 adet limon suyu
Zeytinyağ
Sumak,tuz,pul biber

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi'nin Yapılışı

Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. (eğer ekmek kullanacaksınız ayrı bir kapta ekmeği az su ile ıslatıp yumuşatın. )
Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu 4 yemek kaşığı kadar suyu(ekmek kullanıp ıslattıysanız su eklemeyin. Galeta unu kullanırsanız suyu ekleyin. )ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
En son köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak şeklinde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın.
Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Eğer yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
Piyazı için haşlanmış fasülyeleri salatayı yapacağınız kaba alın.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu,küp doğranmış domatesleri,yeşil soğanı ve piyazlık doğranmış soğanı alıp karıştırın.
En son zeytinyağı,limon suyu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık