|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
12 Nisan 2024, 13:39 | #1 |
Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 70
Mesajlar: 9,091
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Kadın
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 8187
Beğendikleri: 11013
|
Şam Tiridi Tarifi
Şam Tiridi Tarifi
[/B] Malzemeler ¼ su bardağı Duru iri nohut 6.5 su bardağı su Yarım demet maydanoz 1 adet büyük boy soğan 250 g koyun kıyması 1/3 su bardağı Duru köftelik bulgur 2 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı un 100 g parça et 5 yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 su bardağı yoğurt (süzme) 4-5 diş sarımsak 1 adet Tandır ekmeği Hazırlanışı Nohudu akşamdan yarım su bardağı su ile ıslatın ertesi gün düdüklü tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. Soğanı soyun ve rendeleyin. Bir tepside kıymayı, soğanı, maydanozu, bulguru, tuzun yarısını ve karabiberi biraz su ilavesiyle iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve unlanmış tepsiye dizin. Arada sallayarak, köftelerin birbirine yapışmasını önleyin. Eti köftelerden daha küçük parçalar halinde doğrayın. Yağın bir kaşığını ayırın ve kalan 4 yemek kaşığı yağı geniş bir tencereye koyun ve üzerine etleri ekleyin ve kavurun. Üzerine salçayı ve kırmızıbiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca kalan tuzu, köfteleri ve haşlanmış nohudu ilave edin ve kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsakları soyun yarım tatlı kaşığı tuz ile birlikte ezin. Yoğurdu az su ile açın ve sarımsakları ekleyip karıştırın. Ekmeği lokmalık kesip, servis tabağına alın. Üzerine ılık yemekten koyun ve etrafını sarımsaklı yoğurt ile çevirin. Bir yemek kaşığı tereyağı kızdırarak üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|