ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Dünya Edebiyatlarý
Kullanýcý Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Kasým 2023, 14:46   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,758
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4598
Beðendikleri: 1142
@CeReN
Standart Buyulu Gercekcilik Nedir?

Buyulu gercekligin edebi eserleri ve yazarlari dunyayi daha detayli ve ozgun bir sekilde, dogaustu veya buyulu olaylarla aslinda gercekci olacak oykulerini kusursuzca tasvir ederler. Bu turun en onemli ozelligi karakterlerin dogaustu olaylari olagandisi ve sira disi algilamadiklari, onlarin herhangi bir buyulenme ya da korkuya kapilmis bir vaziyetle davranmamalari, serinkanlilikla olaylara ve durumlara tanik olmalaridir.

Buyulu Gercekcilik Nedir?
Buyulu gercekciligi dunya capinda bilinirlige ve ilgiye kavusturmada en buyuk rol, Kolombiyali roman yazari Gabriel Garcia Marquez´dir. Marquez,bir yazar olarak en onemli gorevinin olagandisi gorunenden gercek goruneni ayiran sinirlari yok etmek oldugunu soyler. Yuzyillik Yalnizlik, Kolera Gunlerinde Ask gibi eserlerinde cogunlukla dogaustu olaylari karakterlerin gunluk hayatlarina ustaca karistiran ornekler sunar. Hayali bir dunya algisi olusturan ve yerel, folklorik unsurlari en iyi haliyle sergiler. Latin Amerika da buyulu gercekciligin diger one cikan isimleri ise J.L.Borgeśin kisa hikayeleri, Isabel Alande’nin Ruhlar Evi, Jorge Amado’nun Azizler Savasi, Haruki Murakami’nin Zemberek Kusunun Guncesi, Jose Saramago’nun Olum Bir Varmis Bir Yokmus, Latife Tekin’in Sevgili Arsiz Olum kitaplari gosterilebilir.

Edebiyattan haric resim ve fotograf sanatinda da buyulu gercekcilik artik kendini gosterir. Fransiz fotografci L. Chehere reklam alaninda kullandigi Ucan Evler serisini buyulu gercekcilik akimindan esinlenerek olusturmustur. Sinema alaninda ise alman yonetmen Tom Twyker´in ”Run Lola Run” filminde gercek dunyayla hayali bir evren arasinda olusturulan bir hikayeyi buyulu gercekcilik akiminda bizlere gosterir.


Kaynak : https://www.bilgiustam.com/buyulu-gercekcilik-nedir/





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık