ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Dünya Edebiyatlarý
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03 Kasým 2023, 11:02   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,596
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4339
Beðendikleri: 1106
@CeReN
Standart Kitap Onerileri ve Edebiyat Dunyasi

Turk Edebiyati
Turk edebiyati zengin tarihi ve kulturel mirasi ile dunya edebiyatinda yerini almistir. Caglar boyunca farkli donemlerde farkli edebi akimlarin etkisi altinda kalan Turk edebiyati, kendine ozgu bir tarzi olusmustur. Tanzimat Donemi ile baslayan modernlesme sureci, Fatih Harbiye gibi eserlerle kendini gostermistir. Servet-i Funun Donemi ise Bati etkisi altinda siir, hikaye ve roman dallarinda gelismeler yasanmistir. Milli Edebiyat Donemi, Kurtulus Savasi sonrasinda milli bir edebiyat olusturma amaciyla ortaya cikmistir. Bu donemde eser veren yazarlar, Turk milletinin tarih ve kulturune dair konulara yogunlasmistir.

20. yuzyilda edebiyatimizda modernizm, gercekcilik, roman ve oykude kisacilik gibi akimlar one cikmistir. Yakin donemde ise postmodernizm, feminizm, postkolonyalizm gibi akimlarin etkileri gorulmektedir. Turk edebiyatinda Orhan Pamuk, Elif Safak, Ahmet Umit, Ayse Kulin, Kemal Tahir, Atilla Ilhan, Yasar Kemal gibi yazarlar ulusal ve uluslararasi alanda taninmistir.

Edebiyat dunyamizda gunumuzde de yeni yazarlar kesfedilmekte ve eserler verilmektedir. Okuyucularin ilgi gosterdigi tarihi romanlar, polisiye romanlar, genclik edebiyati ve kisisel gelisim kitaplari gibi farkli turlerde eserler yayinlanmaktadir. Okurlarin zevkine uygun kitap onerileri icin edebiyat bloglari, kitapcilar ve sosyal medya hesaplari takip edilebilir.

Turk edebiyati, aldigi oduller ve uluslararasi yarismalarda basarili olmasiyla dunya capinda taninmistir. Kitaplarimiz, yabanci dillere cevrilerek diger ulkelerde okuyuculara sunulmustur. Edebiyat dunyamiz, kendine ozgu tarihi sureciyle zengin bir mirasa sahip olsa da, genc yazarlarin kaleme aldigi eserler sayesinde surekli olarak yenilenip gelismektedir.

Dunya Edebiyati
Edebiyat, dunya genelinde her kulturun kendine ozgu bir anlatim bicimiyle kendini ifade ettigi bir sanattir. Farkli donemlerde ve farkli bolgelerde baslayan, gelisen ve degisen edebiyat anlayislari, bugun dunya edebiyatinin cesitliligine katkida bulunmustur. Gerek modern edebiyatin baslangicinda yer alan Bati edebiyati, gerekse Dogu edebiyatinin benzersiz uslubu, dunya edebiyatinin en onemli kaynaklari arasinda yer almaktadir. Roman, oyku, siir, tiyatro ve diger turlerdeki eserler, dunya edebiyatinin zenginligini arttirmaktadir. Jane Austen’in Ingiliz klasigi “Pride and Prejudice”, Fyodor Dostoyevski’nin Rus edebiyatinin kilometre tasi “Crime and Punishment”, Gabriel Garcia Marquez’in Guney Amerika edebiyatina damgasini vuran “One Hundred Years of Solitude”, Orhan Pamuk’un Turkiye edebiyatinda ozgun yeri olan “Snow” ve Haruki Murakami’nin Japonya edebiyatinin onde gelen isimlerinden biri olan “Kafka on the Shore” gibi eserler, dunya edebiyatinin degisIk donemleri ve bolgeleri icin onemlidir. Dunya edebiyati, bizlere farkli kulturleri, dusunce sistemlerini ve hayat tarzlarini anlatarak dunya gorusumuzu zenginlestirmektedir. Her yil, dunya genelinde pek cok yazarin farkli konularda eserleri yayinlanmaktadir. Bu eserler, farkli edebiyat donemleri ve turleri icin yeni birer ornek teskil ederek, edebiyat severlerin begenisine sunulmaktadir. Egitici ve eglenceli olan kitaplar, her yas grubundan insanlarin okumasi icin uygundur. Dunya edebiyati, okuyuculara farkli kulturleri kesfetme ve kesfetme konusunda ozguven kazanma firsati sunar. Bu nedenle, hangi ulkeden olursa olsun okuyucular, dunya edebiyatindaki yeni yazarlari ve eserleri kesfetmelidir.

Yeni Cikan Kitaplar
Kitap okumak, bircok insanin en buyuk tutkusu haline geldi. Kitaplar sayesinde dunyayi daha iyi anlayabilir, hayal gucumuzu genisletebilir ve yeni bilgiler edinebiliriz. Her yil bircok yeni kitap piyasaya cikiyor ve okuyucularin ilgisini cekiyor. Iste son donemde cikan bazi kitap onerileri:

– Ayse Kulin’in ‘Kedi Mektuplari’ kitabi, yazarin cocuklarindan aldigi mektuplari derleyerek ortaya cikardigi bir kitap. Kitap, hayvanseverlerin ilgisini cekecegi gibi ayni zamanda farkli bir bakis acisi sunuyor.

– Elif Safak’in son kitabi ‘Ustam ve Ben’, sanat dunyasina merakli olanlar icin bir oneri. Kitap, ustasindan ogrenmek isteyen bir ogrencinin hikayesini anlatiyor.

– John Green’in ‘Turtles All the Way Down’ kitabi, genc yetiskinlerin ilgisini cekecek bir roman. Kitap, bir gizemi cozmeye calisan genc bir kizin hikayesini konu aliyor.

– Stephen King’in ‘The Outsider’ kitabi, gerilim sevenler icin bir oneri. Kitap, bir cinayet davasi uzerine kurulu ve okuyucuyu son sayfasina kadar surukleyecek bir hikaye sunuyor.

– Yuval Noah Harari’nin ’21 Lessons for the 21st Century’ kitabi, teknolojinin hayatimiza etkisi uzerine dusunenler icin bir rehber niteliginde. Kitap, gelecege dair umutlu bir bakis acisi sunuyor.

Yeni cikan bu kitaplar, farkli konulari ele alarak okuyucularin ilgisini cekecek gibi gorunuyor. Okuma aliskanligi olan herkesin bu kitaplara bir sans vermesi ve kendilerine yeni bir dunyanin kapisini aralamasi onerilir.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık