ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > WebMaster E-Ticaret > Domain
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22 Kasým 2023, 14:27   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,764
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4600
Beðendikleri: 1146
@CeReN
Standart Domain Sorgulama Nasil Yapilir?

Domain yani alan adi, en basit bir ifadeyle, web sitenizin adresidir. Kullanicilarin sitenizi ziyaret etmek icin tarayicilarinin URL cubuguna yazdiklari seydir.

Alan adlari iki ana bilesenden olusur: ikinci duzey alan adi (SLD) ve ust duzey alan adi (TLD). SLD, bir alan adinin TLD’den once gelen kismidir. Web sitenizi digerlerinden ayiran benzersiz tanimlayicidir. Ornegin, “abc.com” alan adinda “abc” SLD’dir.

TLD, bir web sitesi adresinin son kismidir ve son noktadan sonra gorunur. TLD’ler web sitesinin yerini ve amacini tanimlamak icin kullanilir. Onceki ornegimizdeki, “.com” TLD’dir. TLD’ler ayrica genel ust duzey alan adlari (gTLD’ler), ulke kodu ust duzey alan adlari (ccTLD’ler) ve sponsorlu ust duzey alan adlari (sTLD’ler) olarak ayrilir.

Web Siteniz Icin Dogru Alan Adi Nasil Secilir?

Milyarlarca kayitli alan adi var ve her gun binlercesi daha kaydediliyor. Bu, bircok iyi ismin zaten kayitli oldugu veya cok yakinda kaydedilecegi anlamina gelir. Bu yuzden iyi bir domain bulmak gunumuzde oldukca zordur. Yine de, dikkatli olarak ve bazi ipuclarini ve puf noktalarini takip ederek hayalinizdeki domain’i kayit ettirebilirsiniz. Niobe’nin domain sorgulama servisini kullanarak markaniza en uygun alan adini bulmak cok kolay!

Web siteniz icin uygun bir alan adi secmenize yardimci olacak bazi ipuclari asagidaki sekildedir:

Sectiginiz ismi kisa ve basit tutmaya calisin.
Telaffuzu kolay bir sey secin.
Isim icinde rakamlardan ve tire isaretlerinden kacinmaya calisin.
.com gibi dogru alan adi uzantilarini tercih edin.
Isletmenizin web sitesi icin markalasabilir bir isim dusunmeye calisin. Fikir toplamak icin LeanDomainSearch gibi bir alan adi olusturucu kullanabilirsiniz.
Domain Satin Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan adinizi sectikten sonra sirada alan adinizi kaydettirmeye gelir. Bu asamada asagidaki adimlari izleyebilirsiniz:

1. Alan Adinizi Guvenilir Bir Alan Adi Kayit Kurulusu Araciligiyla Kaydedin

Alan adi kayit kurulusu, sizin adiniza bir alan adini kaydeden bir sirkettir. Kayit ettirdiginiz alan adi icin IP adreslerinin atanmasini gerceklestirir ve ardindan size alan adina tam erisim saglar.

Alan adi kayit kurulusu, siz (kayit ettiren) ve ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names) arasinda yer alir.

Alan adi kayit sirketi seciminde onemli olan sey, tercihlerinizi sadece saygin ve guvenilir sirketlerden yana kullanmaktir.

Ileride, ozellikle de markaniz oturmusken herhangi bir sorunla karsilasmak istemezsiniz, bu noktada Niobe Hosting gibi guvenilir bir alan adi kayit sirketi ile calismanizi oneririz.

2. Alan Adini Kendiniz Kaydedin

Alaninizin kontrolunu asla baskasina devretmeyin. Diyelim ki bir ajansa sizin icin bir alan adi kaydetmesi talimatini verdiniz ve sonra anlasmazliga dustunuz. Bu durumda alan adinin mulkiyetini size devretmeye ne kadar istekli olurlar? Daha da kotusu, alan adini kaydettiren tarafin iflas ettigini veya alan adini sizin adiniza yenilemeyi “unuttugunu” dusunun. Alan adini sonsuza kadar kaybedebilirsiniz.

Kisacasi boyle durumlarla karsilasmamak icin alan adinizi her zaman kendiniz kaydetmelisiniz.

3. Alan Adinizi Otomatik Yenilenecek Sekilde Ayarlayin

Bir alan adini kaydettiginizde, onu belirli bir sure icin kaydetme secenegine sahip olursunuz. Bu sure 12, 24 veya 36 ay olabilir. Bu surenin sonunda alan adi yenilenmezse, gecerliligini yitirir. Bir alan adi suresi dolar dolmaz kullanilabilir alan adlari havuzuna geri doner ve baska bir tarafca alinabilir.

Bunun olmasini onlemek icin alan adinizi otomatik yenilemeye ayarlamaniz tavsiye edilir. Cogu (hepsi olmasa da) alan adi kayit sirketinde bu secenek vardir.

“Otomatik Yenile” secenegi isaretlendiginde, kayit isleminin bir yil daha yapilmasi gerektiginde, alan adi kayit sirketi sizden ucret alir ve alan adini sizin icin otomatik olarak yeniler.

Domain Fiyatlarini Etkileyen Faktorler Nelerdir?

Bir alan adi satin almak soz konusu oldugunda, odeyeceginiz domain fiyatlari asagidaki gibi birkac temel faktore bagli olarak degisebilir:

1. Domain Anahtar Kelimeleri

Alan adiniz icin sectiginiz anahtar kelimeler, alan adinizin fiyatini onemli olcude etkileyebilir. Yuksek talep goren anahtar kelimelere veya populer ifadelere sahip alan adlari, daha yuksek fiyatlara sahip olma egilimindedir. Ornegin, “abcsirketi.com” gibi bir alan adi, belirli bir konuma dayali anahtar kelimeler iceren “abcsirketiistanbul.com” alan adindan muhtemelen daha pahalidir.

2. Ust Duzey Alan Adi (TLD)

Alan adi uzantisi olarak da bilinen TLD, alan adinizin son kismidir (or. .com, .net, .org). .com, .net ve .org gibi bazi TLD’ler, populerlikleri ve yaygin kullanimlari nedeniyle standart fiyatlandirmaya sahiptir. Ancak .store ve .shop gibi daha spesifik ve hedefe yonelik TLD’ler daha yuksek fiyatlara sahip olabilir.

3. Alan Adi Kayit Sirketleri

Farkli alan adi kayit sirketlerinin kendi fiyatlandirma stratejileri vardir. Bazi alan adi kayit sirketleri musteri cekmek icin ilk yil icin rekabetci firsatlar sunar, ancak yenileme ucretleri onemli olcude daha yuksek olabilir. Cesitli alan adi kayit sirketleri arasinda fiyat karsilastirmasi yapmak ve baslangic maliyeti ile uzun vadeli masraflari goz onunde bulundurmaniz cok onemlidir.

4. Yenileme Ucretleri

Alan adinizi genellikle bir yil olan ilk kayit suresinin otesinde tutmak istediginizde yenileme ucretleri devreye girer. Bazi kayit sirketleri ilk yil icin dusuk fiyatlar sunar, ancak yenileme sirasinda ucretleri artirir. Beklenmedik masraflardan kacinmak icin yenileme fiyatlandirma yapisini anlamak cok onemlidir.

5. Premium Alan Adlari

Premium alan adlari, uzunluklari, anahtar kelime alaka duzeyleri veya marka olabilirlikleri nedeniyle daha degerli kabul edilen yuksek degerli alan adlaridir. Bu alan adlari genellikle yuksek talep gordukleri ve rekabet avantaji arayan isletmeler tarafindan arandiklari icin premium fiyat etiketleriyle birlikte gelir.

6. Talep ve Piyasa Trendleri

Alan adi fiyatlari piyasa trendlerinden ve belirli anahtar kelimelere veya uzantilara yonelik talepten etkilenebilir. Belirli bir TLD veya anahtar kelime populer hale gelirse, fiyati da buna bagli olarak artabilir. Bu noktada guncel piyasa trendlerinden haberdar olmak, uygun maliyetli secimler yapmaniza yardimci olabilir.

7. Alan Adi Uzunlugu

Alan adinizin uzunlugu da fiyatini etkileyebilir. Kisa ve oz alan adlari genellikle daha cok ragbet gorur ve daha yuksek fiyatlara satilabilir. Daha uzun alan adlari daha uygun fiyatli olabilir, ancak kisa alan adlarinin akilda kaliciligindan ve pazarlanabilirliginden yoksun olabilir.

Uygun Fiyatli Bir Alan Adi Bulmak Icin Ipuclari

Butce dostu bir fiyata harika bir alan adi bulmak icin kullanabileceginiz cesitli stratejiler vardir. Uygun fiyatli bir alan adi kaydi icin bazi yararli ipuclari asagidaki sekildedir:

1. Farkli Kayit Sirketlerini Arastirin

Tum alan adi kayit sirketleri ayni fiyatlari sunmaz. En rekabetci fiyatlari bulmak icin cesitli alan adi kayit sirketlerini arastirmak ve karsilastirmak cok onemlidir. Bu noktada mukemmel musteri destegine ve guvenilir alan adi yonetim hizmetlerine sahip saygin alan adi kayit sirketlerini bulmaya ozen gostermeniz sarttir.

2. Promosyonlara ve Kuponlara Bakin

Bircok alan adi kayit sirketi, ozellikle yeni musteriler icin promosyonlar duzenler ve indirim kuponlari sunar. Bu noktada firsatlardan yararlanmak icin bu tur indirimlere takip edebilirsiniz. Bu promosyonlar, alan adinizin ilk kayit maliyetini onemli olcude azaltabilir.

2. Alternatif Uzantilari Degerlendirin

Yalnizca .com alan adina odaklanmak yerine .net, .org veya ulkeye ozel alan adlari (ccTLD’ler) gibi diger uzantilari kesfedin. Bu alternatif uzantilar daha uygun maliyetli olabilir.

3. Daha Uzun Sureler icin Kaydolun

Bazi kayit sirketleri, alan adinizi uzun bir sure icin kaydettirdiginizde indirim veya daha dusuk fiyat sunar. Cogu alan adi genellikle bir yilligina kaydedilse de, uzun vadede yenileme maliyetlerinden tasarruf etmek icin cok yilli kayitlari tercih etmeyi dusunebilirsiniz.

4. Alan Adi Transferlerini Dusunun

Halihazirda bir alan adiniz varsa, ancak mevcut kayit sirketinizin fiyatlandirmasindan veya hizmetlerinden memnun degilseniz, alan adinizi farkli bir kayit sirketine aktarmayi dusunebilirsiniz. Bazi kayit sirketleri alan adi transferleri icin rekabetci fiyatlar sunar ve bu, uzun vadede uygun maliyetli bir secenek olabilir.

Istedigim Alan Adina Zaten Sahip Biri Varsa Ne Olur?

Su anda internette aktif olan 1,7 milyardan fazla web sitesiyle, bircok harika alan adinin zaten kayitli olmasi anlasilabilir bir durumdur. Bu noktada tercih ettiginiz alan adi alinmissa endiselenmeyin; hala degerlendirebileceginiz secenekler vardir.

En uygun maliyetli yaklasim, beyin firtinasi yapmak ve farkli bir alan adi gelistirmektir. Esnek ve yaratici olmak, markaniz veya web sitenizle uyumlu benzersiz ve kullanilabilir alan adi seceneklerini kesfetmenizi saglayabilir.

Bununla birlikte, belirli bir alan adi almaya kararliysaniz ve odun vermek istemiyorsaniz, baska yollar da vardir. Bazi web siteleri, suresi dolan veya piyasaya surulen alan adlarini bulmaniza yardimci olabilir.

Alternatif olarak, satis sonrasi alan adlari icin cevrimici acik artirmalara da katilabilirsiniz. Bu acik artirmalar, kazanan teklif sahibine devredilecek olan halihazirda kayitli alan adlari icin teklif vermeyi icerir. Bu alan adlarinin, ozellikle de kisa, alakali ve cok aranan alan adlarinin oldukca pahali olabilecegini unutmayin.

Bu nedenle, alternatif alan adi seceneklerini arastirmak veya web sitenizin amacina ve markasina uygun, ayirt edici ve anlamli bir alan adi olusturmak genellikle daha pratiktir. Yaraticilik ve stratejik dusunme sayesinde, cevrimici varliginiz icin mukemmel bir dijital adres haline gelecek uygun bir alan adi bulabilirsiniz.

Domain Kaydi icin Hangi Sirketi Secmeliyim?

Niobe Hosting, Turkiye’deki en populer alan adi kayit sirketlerinden biridir. Alan adlarini ve web hosting paketlerini en uygun fiyatlarla satin alabileceginiz en dogru adreslerden biridir.

Niobe Hosting’in kullanici arayuzu, alan adi yonetimini oldukca kolay hale getirir. Oturum acip, kontrol paneline girmek icin bir butona tiklamaniz ve ad sunucularini yapilandirmaniz yeterlidir. Atlamaniz gereken ekstra bir adim yoktur.

Alan adini aktarmak da kolaydir, transferin tamamlanmasi genellikle 30 dakika ila alti gun surer.

Niobe Hosting, ilk kez alan adi satin alanlar icin yararli olan kapsamli bir bilgi tabanina sahiptir. Tum kurulum sureci boyunca size yol gosterir ve daha fazla yardima ihtiyaciniz olursa, 7/24 canli sohbet destegi araciligiyla destek ekibiyle iletisime gecebilirsiniz.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık