ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Sağlık Köşesi > Diyet ve Sağlıklı Beslenme
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13 Mart 2024, 22:21   #1
Ada Çevrimdışı
 
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 14 Şubat 2024
Üye No: 193
Mesajlar: 2,355
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni: 1771
Beğendikleri: 1493
@Ada
Standart Domatesin Faydaları




Domatesin Faydaları
Antioksidan Etkisi Bulunur: Domates, güçlü bir antioksidan olan likopen bakımından zengindir. Likopen, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve kanser, kalp hastalıkları ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

Kalp Sağlığına İyi Gelir: Domates, kalp sağlığı için faydalı olan potasyum, C vitamini ve lif açısından zengindir. Potasyum, kan basıncını düzenlerken, C vitamini ve lif ise kolesterol seviyelerini kontrol eder ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Kanser Riskini Azaltır: Likopen içeren domates, özellikle prostat, akciğer ve mide kanserine karşı koruyucu etkileri olduğu bilinmektedir. Likopen, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir ve tümör oluşumunu önleyebilir.

Göz Sağlığını Etkiler: Domates, göz sağlığı için önemli olan A vitamini ve lutein gibi bileşikler içerir. A vitamini, gece körlüğünü önlerken, lutein ise yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltır.

Sindirim Sistemine Faydalıdır: Domates, lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunur. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler, kabızlığı önler ve sindirim sürecini destekler.

Cilt Sağlığı Üzerinde Etkilidir: Domates, içerdiği C vitamini ve likopen sayesinde cilt sağlığını destekler. C vitamini, kollajen üretimini artırırken, likopen cildi serbest radikallere karşı korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

Kemik Sağlığına Katkı Sunar: Domates, K vitamini ve kalsiyum gibi mineraller içerir. K vitamini, kemik sağlığını desteklerken, kalsiyum kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Bu da osteoporoz riskini azaltır.







 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık