![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gunumuzde sIkca adini duydugumuz Jersey sutu farkli acilardan ele aldigimizda Jersey sutunun birden fazla avantaj sagladigi gercegi ile karsilasiriz. Verimlilik acisindan incelendiginde diger sut cinslerine gore daha dusuk miktarlarda sut uretmesine ragmen Jersey sutu, peynir ve diger katma degerli urunler olarak islendiginde daha yuksek besin degerinin yani sira en yuksek verime sahiptir Besin degeri olarak Jersey sutu bircok yonden benzersizdir. Urun olarak sunlari icerir: – “Ortalama” sutten% 18 daha fazla protein,% 20 daha fazla kalsiyum,% 25 daha fazla tereyagi. Tartismasiz kalitesi ile unlu Jersey sutu tadini yuksek yag iceriginden degil icerdigi yuksek oranda ki **kati maddelerden alir. Bu nedenle de az yagli veya yagli olmasi fark etmeksizin lezzetli ve besin degeri yuksek bir suttur. Saglik acisindan bakildiginda mutasyona ugramamis cinslerden elde edilebilen bir sut sinifi olan A2 sinifi suttur. Mide ve sindirim sistemine rahatsizlik vermez. Laktoz intoleransi dusuktur. **(Sut katilari, turetildikleri urunlerin laktoz, kazeinler, peynir alti suyu proteinleri ve iz mineralleri iceren kucuk, sut kaynakli yiyecek parcaciklaridir) Jersey Sutun Faydalari BagisIkligi guclendirir; Kis aylarinda bagisIklik sisteminin zayiflamasiyla artis gosteren ust solunum yolu enfeksiyonlarin da koruyucu kalkan olusturuyor. Kemik kaybini onler; Jersey sutu, icerdigi kalsiyum orani ile de diger cinslerden elde edilen sute oranla (bir bardak da) %15% ila %18 oraninda daha fazla kalsiyum icerir. Ucuk gelisimini engeller; A vitamini ile bagisIklik sistemini iyilestiriyor, cildi parlatiyor, Riboflavin yani B2 vitamini ile yiyecekleri enerjiye ceviriyor ve agiz cevresinde ucuk gelisimini onluyor Beyin gelisimini destekler; Icerigindeki Cinko, iyot, B2, B6, B12 vitaminleri ve arasidonik asit, linoleik asit gibi esansiyel yag asitleri icerigi ile beyin ve zeka… Kalbi korur; Sutun icerisinde kan basincini dusurebilen protein, kalsiyum, fosfor gibi vucut icin onemli besin ogeleri bulunuyor. Uyku kalitesini arttirir; Sutteki melatonin triptofan, B6, B12 vitamini iceren temel besin kaynaklari ise uyku kalitesini artiriyor. Dunya'da yasam sutu veya icme sutu olarak kabul edilen A2 sut, sadece A2 protein iceren ve A1 protein icermeyen belirli cinsteki inek, koyun ve keci sutlerinden elde edilir. Ulkemizde bu cins sut veren sigir irki ise Jersey'dir. Jersey inek sutu, diger inek sutlerine gore 2 kat daha fazla yag ve protein icerir. Kalp ve damar sagligini desteklemektedir. A2 sut grubunda olan Jersey sutu, diger sutlere gore siskinlik hissinin daha az olmasini saglamaktadir. Jersey sutten yapilan yogurt prebiyotik bakteriler acisindan zengin olmakta ve sindirim sistemini desteklemektedir. Dis ve kemiklerin saglikli gelisimini desteklemektedir. 3 Litre Jersey Sütu ile Kaymak Tarifi 3 litre sutten kaymak yapmak icin asagidaki tarifi uygulayabilirsiniz: Malzemeler: • 3 litre tam yagli sut Yapilisi: Sutu genis bir tencereye alin ve orta ateste kaynama noktasina gelene kadar isitin. Kaynama noktasina geldiginde, atesi kisin ve sutu yavasca karistirarak isinmaya devam ettirin. Sutu yaklasIk 80-85°C’ye kadar isitin. Bu, sutun uzerinde ince bir kaymagin olusmasini saglayacaktir. Isitma islemi tamamlandiginda, tencereyi ocaktan alin ve sutu sogumasi icin bekletin. Sut sogudugunda uzerinde kalin bir kaymak tabakasi olusacaktir. Kaymagi almak icin bir kepce veya delikli bir kasIk kullanarak yavasca kaymagi tencereden alin ve ayri bir kaba aktarin. Kaymagi ayri bir kaba aldiktan sonra, istege bagli olarak kaymagin uzerine tuz veya seker ekleyebilirsiniz. Kaymagi buzdolabinda en az 4-6 saat sogumasi icin bekletin. Soguyan kaymagi kullanabilir veya daha sonra kullanmak uzere saklayabilirsiniz. Not: Kaymak yaparken, tam yagli sut kullanmaniz kaymagin daha yogun ve kremamsi olmasini saglar. Ayrica, kaymak olusumu icin sutu yavasca isitmaniz onemlidir, boylece sutun alt kismi yanmaz ve kaymak tabakasi olusabilir. Bu tarif, 3 litre sutten kaymak yapmaniz icin genel bir rehberdir. Sut miktarini ve kaymagi almayi istediginiz olcude ayarlayabilirsiniz. Alinti ~ ![]() Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
![]() |
![]() |
#2 |
☆CBDE☆ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Emeğine sağlık güzel paylaşım için teşekkür..👏
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Şu yaşıma kadar hiç duymadım böyle bir süt. Biz de ya anne sütü vardır ya da aslan sütü (:
JerSey baksın işine.. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ben tşk Ederim ki.
![]() Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Herkesin Tarzi Farkli : ) ![]() Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Emeğine sağlık.
![]() Asalet; Başınla Dik Durup, Yüreğinle Eğilebilmektir..! |
|
![]() |
![]() |
#7 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Süt İçin.. SağlıkLıdır.. =)
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|