ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Genel Bilgileri > Tarih > Osmanlı Tarihi > Cumhuriyet Tarihi
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 Şubat 2024, 21:53   #1
 
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 18 Aralık 2023
Üye No: 154
Mesajlar: 2,896
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web: ..
IRC: Irc.BizimSohbet.Net
FM: ..
Aldığı Beğeni: 776
Beğendikleri: 253
@Seth
Standart 5 Nisan Kararlarının Sonuçları

5 Nisan Kararlarının Toplumsal Etkileri
1994 Krizi, toplumsal açıdan da sorun oluşturmaktaydı. 5 Nisan Kararları ardından bu sorun daha da büyümüş, toplumda uçurum etkisine sebep olmuştur. Örneğin süreç içerisinde işini bırakmak durumunda kalan işçiler sebebiyle sene sonunda işsiz vatandaş sayısı 52000’e çıkmış, kişi başına düşen milli gelir 812 dolara düşmüştür. Süreç, geniş halk kesiminin aleyhine işlediğinden tarım uygulamalarında da azalma gözlemlenmiştir. Özel sektör alanında da yıkıma yol açan 5 Nisan Kararları sonucunda Türkiye, gelir dağılımının en adaletsiz olduğu ilk 10 ülke arasına girmiştir.

5 Nisan Kararlarının Ekonomik Etkileri
5 Nisan Kararları, ekonomi üzerinde de ciddi değişikliklere sebebiyet vermiştir. İlk olarak enflasyon seviyeleri %125’ e yükselmiş ve Uluslararası Para Fonu koşullarına aykırı sonuçlar doğurmuştur. Yüksek enflasyon talebi döviz kuru ve faiz oranlarını aniden yükseltmiştir. Durumu dengelemek için Kamu İktisadi Teşebbüsleri üzerine yapılan zam sonucu bütçe açıkları gittikçe yükselmiştir. Yerleşmiş ekonomik birimlerin dış dünya ile ilişkisinde gelişim görülmüş ve 1994 dışsatım oranında 1993 yılına kıyasla %18 artış, dışalımda ise %20.9 düşüş sağlanmasına rağmen ekonomik büyüme sağlanamamıştır. 1994 Eylül için Gayri Safi Milli Hasıla 1993 Eylül dönemine kıyasla -8.6 yüzdeliğinde düşüş yaşamıştır.

Alıntı.





Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla
Tag Ekle
5 nisan, kararlarının sonuçları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık