|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
05 Ocak 2024, 15:45 | #1 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,787
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4615
Beðendikleri: 1149
|
Pirinc Corbasi
Pirinc Corbasi icin
Malzemeler 10 su bardagi et suyu Yarim su bardagi pirinc 2 yemek kasigi tereyagi 1 cay kasigi kirmizi pul biber 1 tatli kasigi tuz 1 olcu limon~un~yumurta terbiyesi Pirinc Corbasi Nasil Yapilir Ilk olarak kullanacaginiz pirincleri yikayip suzdukten sonra bir sure bekletin. Daha sonra suzdugunuz pirinci tencereye alin. Uzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haslayin. Ardindan onceden hazirlanmis limon-un-yumurta terbiyesini yavasca ilave edin. Karistirarak 10 dakika pisirin. Tereyagini tavada eritin ve uzerine kirmizi pul biberi ekleyin. Hazirladiginiz sosu corbanin uzerinde gezdirebilirsiniz. Limonlu terbiye icin; 2 yumurta, 4 yemek kasigi un ve 4 yemek kasigi limon suyunu bir kasede cirpin. Kaynamakta olan corbanin suyundan yarim su bardagi dolusu ilave ederek karistirin. Simdiden afiyet olsun. Puf Noktasi Haslama esnasinda sade su kullanmak yerine et veya tavuk suyu kullanmak corbanin aromasini arttiracaktir. Istege gore kucuk bir parca tavuk bulyon ilave edilebilir. Pirinclerin sert kalmamasi icin, haslamadan once mutlaka yikayip suzun. Boylece pirincler siserek daha kisa surede haslanir. Terbiyeyi corbaya yavas yavas karistirarak ilave edin. Tarifte yazan olculere dikkat edin. ALÝNTÝ ~ Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|