ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Çorbalar
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05 Ocak 2024, 14:56   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,782
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4612
Beðendikleri: 1147
@CeReN
Standart Sogan Corbasi

Sogan Corbasi icin
Malzemeler
Yarim kg sari veya beyaz sogan
5 su bardagi su veya et suyu
100 gr tereyagi
2 yemek kasigi un
1 cay kasigi kekik
2 dis dovulmus sarimsak
Tuz
Karabiber
Taze kekik

Sogan Corbasi
Nasil Yapilir
Oncelikle tereyagini tencerede eritin. Icerisine ince ince dogranmis soganlari ekleyin ve 10 dakika kavurun.
Pembelesmeye baslayan soganlarin uzerine un ekleyip 2-3 dakika surekli karistirin.
Kivami koyulastiginda su ilave edilip karistirma islemine devam edin. Kekik, dovulmus sarimsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pisirin. Son olarak ustunu taze kekik ile susleyin. Simdiden afiyet olsun.

Puf Noktasi
Tarifte kullanacaginiz soganin aciligini almak icin, tuz ile ovun ve bol suda durulayin.
Soganlarin parca parca olmasini istemiyorsaniz, rendeleyebilirsiniz.
Soganin agir kokusunu gidermek icin, suyun icerisine limon sIkabilirsiniz.
Corbada topaklanmalar olusmamasi icin karistirma islemini birakmayin. Dilerseniz, pisirme isleminden sonra mikserden gecirebilirsiniz.
Corbanin lezzetini arttirmak icin, citir ekmek dilimleri ve parmesan peyniri ile karistirabilirsiniz.


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık