|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
05 Ocak 2024, 14:48 | #1 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,778
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4609
Beðendikleri: 1147
|
Misir Corbasi
Malzemeler
500 g dondurulmus misir 2 yemek kasigi tereyagi 1 kuru sogan 2 yemek kasigi un 2 su bardagi sut 2 su bardagi tavuk suyu 5-6 dal frenk maydanozu Misir Corbasi Nasil Yapilir Ilk olarak misirin yarisini ayirip ezerek pure haline getirin. Diger yarisini bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyagini eritin. Soganlari piyazlik dograyip ekleyin ve pembelesinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiginiz misirlari tencereye ekleyip karistirin. Uzerine sutu ve tavuk suyunu ilave ederek karistirmaya devam edin. Corba kaynamaya basladiginda, ayirmis oldugunuz tane misirlari da ekleyin ve birkac dakika daha kaynatip ocaktan alin. Uzerine ince kiyilmis frenk maydanozu serpebilirsiniz. Simdiden afiyet olsun. Puf Noktasi Corbanin icinde kullanacaginiz misir konservede ise tarife baslamadan once mutlaka haslayin. Taze misir kullanacaksaniz, corbanin daha cabuk pismesi icin misirlari bir gece onceden suda bekletin. Corbanin kivami sulu olduysa, azar azar un ekleyerek karistirabilirsiniz. Corbada topaklanma olmamasi icin sIk sIk karistirin. Corba pistiginde blenderdan gecirerek, daha kivamli olmasini saglayabilirsiniz. Corbanin ustu icin tereyagi ve pul biber karisimindan olusan bir sos hazirlayabilirsiniz. Un yerine misir unu da kullanabilirsiniz. ALÝNTÝ ~ Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|