ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Çorbalar
Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29 Kasým 2023, 11:43   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,787
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4615
Beðendikleri: 1149
@CeReN
Standart Hedik Corbasi Tarifi

Hedik Corbasi Tarifi Icin Malzemeler
1,5 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi nohut
1 adet kuru sogan
4 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber
1,5 litre sicak su


Hedik Corbasi Tarifi Nasil Yapilir?

Oncelikle asurelik bugdayi guzelce yikayalim. Ardindan bir kap icerisine alarak soguk su ile islatarak 1 gece bekletelim.
Nohutu da bir kaseye alip uzerine soguk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
Tencereye suyunu suzdugumuz bugday ve nohutu alalim. Uzerine su ekleyerek yumusayana kadar haslayalim.
Diger taraftan tencereye aldigimiz sivi yagda yemeklik dogradigimiz soganimizi kavuralim.
Uzerine biber ve domates salcasini ekleyerek salcanin kokusu cikana kadar kavurmaya devam edelim.
Hazirladigimiz salcali sogani corbaya ilave ederek karistiralim.
Baharatlari ve tuzu da ekleyerek corbamizi son kez karistiralim ve ocaktan alalim.
Hedik corbamiz servise hazir. Afiyet olsun!


ALÝNTÝ ~





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık