ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Sunucular Özel Bölüm > BizimSohbet.Net - TurkiyeFM > BizimSohbet.Net & Paylaşım
Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09 Mayıs 2024, 12:47   #1
 
Jiyanate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 24 Nisan 2024
Üye No: 324
Mesajlar: 1,536
Nerden: Tunceli
Cinsiyet: Erkek
Web: www.ForumBizim.Com
IRC: www.BizimSohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 1890
Beğendikleri: 3067
@Jiyanate
Post Ayrılık Acısını Atlatmak İçin 7 Öneri

Ayrılık Acısını Atlatmak İçin 7 Öneri


Ayrılık acısı nasıl dindirilir sorusu oldukça merak edilmekte ve aşk ve ayrılık acısı geçer mi gibi kafa karışıklıklarına sebep olmaktadır. Ayrılık acısı sürecinin olabildiğince sağlıklı geçmesi için atılması gereken ve atılmaması gereken adımlar vardır. Bu adımlar yas tutmaya izin vermek, eski partner ile mesafe koymak, kendine odaklanmak, yardım ve destek istemek, negatif düşüncelere kapılmamak, sabırlı olmak ve ilişkide yaşanan olaylardan ders çıkarmaktır.

1. Yas Sürecine İzin Vermek
İnsanlar çoğu zaman mutsuz yaşam olaylarında kafa dağıtma ve mutsuzluğu yaşamama yoluna gitmeyi daha risksiz ve kolay görmektedirler. Fakat negatif bir duyguyu ertelemek, bastırmak ve yok saymak yapılmaması gereken bir baş etme yöntemidir. Duygularını bastıran kişiler mutlaka bir noktada o duyguları çok daha ağır şekillerde veya farklı negatif duygularla ortaya çıkarmaktadırlar.

Yas sürecinde en önemli noktalardan biri yaşanan negatif duyguları kabul etmek ve onlara yaşamak için kendine izin vermektir. Kaybın getirdiği öfke, mutsuzluk ve kafa karışıklığı gibi duyguları ayrılık döneminde yaşamak iyileşme sürecinin önemli bir adımıdır. Bu duyguları kabullenmek aynı zamanda ilişkinin de bittiğini kabullenme anlamını taşımaktadır.

2. Eski Partner ile Mesafe Koymak
İlişki ve eski partnerle ilgili hatıraları silmek mümkün olmasa da eski partnere fiziksel ve psikolojik mesafe koymak kişilerin eski partnere olan bağlılığını azaltacaktır. Aşağıdaki adımlar, iyileşme sürecine katkı sağlar ve ayrılık gerçeği ile barışıp eski partner olmadan bir hayat kurmayı kolaylaştırabilir:

Yaşanılan ortamdan eski partneri hatırlatan eşyaları kaldırmak
En azından bir süre için eski partneri hatırlatan ortamlardan uzak durmak
İletişim kurmamak
Sosyal medyada eski partneri görememek
Aynı ortamlarda bulunmaktan kaçınmak

3. Kendine Odaklanmak
Ayrılık sürecinde kendine odaklanmak, keyif alınan aktiviteleri yapmak, hobiler ile ilgilenmek, egzersiz yapmak ve kişisel hedeflerin peşinde olmak kişilerde rahatlama ve başarı hissini ortaya çıkarmaktadır. Bu hisler ise kalp kırıklığını azaltır ve iyileşmeye yardımcı olur. Aynı zamanda meditasyon ve nefes egzersizleri gibi egzersizleri yapmak ilişki kaybı sürecinde kişinin anda kalmasına, odaklanmasına ve geçmişi düşünme davranışını azaltmasına sebep olmaktadır.

4. Yardım ve Destek İstemek
Sevdiğini kaybetme acısını yaşarken sosyal destek almak oldukça önemlidir. Arkadaşların ve ailenin yardımını almak duygularını ve yaşanan süreçleri kişiyi anlayan ve dinleyen birine anlatmak bu acının azalmasına yardımcı olmakta ve kişinin yaşanan süreci anlamlandırmasına katkı sağlamaktadır.

Aynı zamanda uzman klinik psikologlardan yardım almak rahatlama, güvenli alan sağlama ve duygularını doğru şekilde ifade etmeye yardımcı olmaktadır. Kişi zorlu süreçlerde yalnız olmak zorunda olmadığını ve sosyal destek sisteminin varlığı ile zorlukları aşabileceğini fark etmelidir.

5. Negatif Düşüncelere Kapılmamak
Ayrılık acısı ve kalp kırıklığı çoğu zaman negatif düşünceleri beraberinde getirmektedir. Kişi eski ilişkide nelerin yaşandığı, ilişkinin neden bittiği, hatanın kimde olduğu ve eski partnerin ne yaptığı gibi bir çok negatif düşünce ile sürekli meşgul etmektedir. Bu düşünceler ayrılık acısını beslemekte ve kişinin ayrılık acısını atlatma süresini uzatmaktadır.

Bu gibi negatif ve eleştirel düşünceler geldiğinde kişinin bu düşüncelere karşıt düşünceler ile karşı çıkması, mantıklı sesini konuşturup daha gerçekçi ve anlayışlı bakış açıları ile eski ilişkiye ve kendisine olan bakışını değiştirmesi gerekmektedir. Kişi daha çok kendiyle ilgili negatif düşünceler yaşıyorsa bu düşüncelere pozitif ve mantıklı kanıtlar ile cevap vermelidir.

6. Sabırlı Olmak
Ayrılık acısında iyileşme süreci doğrusal bir süreç değildir. Bazı günler iyi geçerken bazı günler oldukça üzücü, tetikleyici ve yorucu geçebilmektedir. Ayrılık acısı inişleriyle ve çıkışlarıyla yaşanırken zamanla bu duygular azalmakta ve acı yavaş yavaş geçmektedir. Bu süreçte sabırlı olmak, kendine şefkat göstermek ve kararlılık oldukça önemlidir.

7. İlişkide Yaşananlardan Ders Çıkarmak
Ayrılık her ne kadar acı bir durum olsa da hayatın bir gerçeğidir. Bu üzücü durumunun kişisel gelişim ve değişim için bir fırsat olarak görülmesi acının azalmasına yardımcı olmaktadır. Yaşanılan ilişkinin içeriği, iletişim şekli, sevgi şekli nasıl olursa olsun her ilişki potansiyel dersleri ve anlamları içinde barındırmaktadır.

Her ilişkide kişi kendini çok daha iyi tanımakta ve ihtiyaçlarını, isteklerini, bir partnerden ne beklediğini kafasında biraz daha oturtmaktadır. İlişki sonrası kendini anlamak, ilişkiden dersler çıkarmak ve bir partnerden ne istediğini öğrenmek gelecek ilişkiler için daha sağlıklı zeminler kurulmasına sebep olmakta ve sağlıklı kararlar verme konusunda kişiye yol göstermektedir.


 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık