ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Sunucular Özel Bölüm > BizimSohbet.Net - TurkiyeFM > BizimSohbet.Net & Paylaşım
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09 Mayıs 2024, 12:43   #1
 
Jiyanate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 24 Nisan 2024
Üye No: 324
Mesajlar: 1,538
Nerden: Tunceli
Cinsiyet: Erkek
Web: www.ForumBizim.Com
IRC: www.BizimSohbet.Net
FM: TürkiyeFM
Aldığı Beğeni: 1896
Beğendikleri: 3071
@Jiyanate
Post Duygusal Hissizlik Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Duygusal Hissizlik Hayatımızı Nasıl Etkiler?



İlişkilerdeki Sorunlar
Duygusal ilgisizliğin ana etkilerinden biri, kişinin yakın ve tatmin edici ilişkiler kurma ve sürdürme yeteneğini baltalamasıdır. Bu durum, kişinin kendini diğer insanlardan uzak, kopuk veya izole hissetmesine neden olabilir.

Aynı zamanda başkalarıyla empati kurma, samimi olma ve insanlara güvenme konusunda zorluk yaşayabilirler. Bu durum, sosyal etkileşim yerine yalnızlığı tercih etmelerine veya başkalarının duygusal ihtiyaçlarına karşı soğuk, mesafeli veya duyarsız davranmalarına yol açabilir.

Duygusal ilgisizlik, kişi için olduğu kadar kişinin partneri, ailesi, arkadaşları veya iş arkadaşları için de olumsuz sonuçlara yol açabilir. Örneğin:

İletişim ve Etkileşimde Azalma
Duygusal ilgisizliği olan kişiler konuşmaları başlatmakta veya sürdürmekte, duygularını ifade etmekte veya başkalarını dinlemekte güçlük çekebilirler. Aynı zamanda sosyal etkinliklerden kaçınabilir, başkalarının faaliyetlerine veya başarılarına ilgi göstermekte zorlanabilirler.

Duygusal Destek Sağlamada Güçlük
Bu kişiler, başkalarına duygusal destek vermekte ve onlardan destek almakta zorlanabilirler. Başkalarının duygusal tepkilerine uygun yanıt verme konusunda veya olumlu davranışlar karşısında minnettarlık göstermekte zorlanabilirler.


Pozitif Duyguların Eksikliği
Duygusal ilgisizlik, ilişkilerde mutluluk, sevgi ve bağlılık gibi olumlu duyguları hissetmekte güçlük çekmeyle sonuçlanabilir. Bu kişiler eşleri, aileleri, arkadaşları veya iş arkadaşlarıyla ilgili olumlu duygular hissetmekte zorlanabilir ve olumsuz duyguları daha yoğun yaşayabilirler.

Çatışma ve Kızgınlıklar
Duygusal ilgisizlik, çatışmaları çözmeyi ve başkalarıyla uzlaşmayı zorlaştırabilir. Duygu körlüğü yaşayan kişiler karşılarındaki kişinin hissettiklerini anlamakta güçlük çektikleri için kızgınlık ve hayal kırıklığı gibi duyguları tetikleyebilirler.

 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık