ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Sağlık Köşesi > Ağız ve Diş Sağlığı
Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Aralık 2023, 19:43   #1
 
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 18 Aralık 2023
Üye No: 154
Mesajlar: 2,953
Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Erkek
Web: ..
IRC: Irc.BizimSohbet.Net
FM: ..
Aldığı Beğeni: 799
Beğendikleri: 267
@Seth
Standart Parlak Dişlere Nasıl Sahip Olurum?

Hepimiz dişlerimiz inci gibi parıldasın ve bembeyaz olsun isteriz. Bunu kazanmak ise sanıldığı kadar zor değil. Gerek günlük hayattaki alışkanlıklarımızı değiştirerek, gerek ise bir diş hekimi muayenesi sonrasında beyaz ve parlak dişlere kavuşabilmek mümkün. Ancak burada dikkat etmemiz gereken bir nokta var ki o da; dişlerimizi parlatmak ve beyazlatmak adına uygulanan, bilimsel geçerliliği olmayan ve dişlere yarardan çok zarar veren bazı yöntemler. Halk arasında sıkça uygulanan bu yöntemler; (dişleri karbonatla fırçalamak vs.) dişlerinizi çizebilir, diş minenizi aşındırabilir, dişlerinizi çürütebilir, istenmeyen renk değişimlerine sebep olarak kalıcı birçok hasara yol açabilir.

Peki neler yapmak gerekir?

Parlak dişlere nasıl sahip olurum sorusuna gelecek olursak ise; birkaç maddede sıralayabilmek mümkün.

Düzenli diş bakımı

Beyaz ve parlak dişlerin en temel yolu elbette ki, diş bakımını düzenli olarak yapmaktan geçiyor. Dişlerinizi günde en az 2 kere olacak şekilde fırçalamak, diş ipi, arayüz fırçası, gargara gibi hijyen ürünlerini düzenli kullanmak, dişlerinizi istediğiniz forma getirecektir. Beyazlatıcı özellikli diş macunlarını, diş hekimlerinizin gözetiminde kullanabilirsiniz.

Kafeinli veya renkli içecekler

Çay, kahve, meyve suyu, renkli özellikle de koyu renkli içecekler, dişlerin sararak renklenmesine sebep olmaktadır. Bu alışkanlıkların tüketimi azaltıldığında dişlerin rengi, gerekli diş bakımlarının ardından beyazlayacaktır. Diş beyazlatma ve parlatma işlemlerinden sonra, bu içeceklerden bir süre tamamen uzak durmak gerekmektedir.

Sigara gibi zararlı alışkanlıklar

Sigara tüketen insanların dişleri genellikle sarıdır. Diş bakımlarına ne kadar dikkat etseler veya sıklıkla diş beyazlatma işlemi yaptırsalar da bu beyazlığı uzun süre korumak, sigara kullanıyorken neredeyse imkansızdır. Sigara, insan vücuduna olan tüm zararlarıyla birlikte dişlerde renkleşmelere de sıklıkla sebep olmaktadır.

Düzenli diş muayenesi

Diş sağlığımızın olmazsa olmazı, düzenli diş hekimi kontrolleridir. Siz de “diş bakımımı düzenli olarak yapıyorum ancak yine de dişlerim beyazlamıyor” diyenlerdenseniz bu noktada bunun çeşitli sebepleri olabilir. Dişlerinizin ana rengi sarı olabileceği gibi kullandığınız ilaçlar, sistemik bir hastalığınız varsa bu durumlar da dişlerinizin renklenmesine sebep olabilir. Diş hekiminiz, dişlerinizdeki sararma ve parlamama şikayetlerinizin ağız içerisinde oluşan bir problemden dolayı mı veya başka bir nedenden dolayımı olduğunu size söyleyecektir. Diş beyazlatma ve parlatma işlemleri günümüz diş hekimliğinin ilerlemiş teknolojisinde, çeşitli şekillerde çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir.


Alıntı





Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 
Alıntı ile Cevapla


 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık