Konu: Sevgi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2024, 17:02   #1
KurSaD Çevrimdışı

 
KurSaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 03 Nisan 2024
Üye No: 306
Mesajlar: 1
Nerden: Adana
Cinsiyet: Erkek
Web: www.Bizimsohbet.net
IRC: BizimSohbet.Net
FM:
Aldığı Beğeni: 10
Beğendikleri: 0
@KurSaD
Standart Sevgi

Sevgi


Sevgi ;beş harften oluşan iki heceli bir kelime oysa içini doldurmanın en zor olduğu kelimelerden birisi. Hani bir film vardı,hepimizin bildiği ''Selvi Boylum Al Yazmalım''ne diyordu orda ?
Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti. Gerçekten öyle değil mi ? Emek verilmeyen ,iyilik ile beslenmeyen bir sevgi ,sevgimidir yoksa alışkanlık mıdır? İşte insan bunu sormalı önce kendine ve bu ayrımı iyi yapabilmeli,alışkanlığı sevgi ile karıştırmamalı bence...

Tabi en önemlisi insan önce kendini sevmeli ,kendini sevmeli ki hayatı da,başkalarını da sevebilsin.Ama sevmeyi de bilmek lazım haa..! Öyle dilde sevgi değil öz de sevgi olmalı,saksı da çiçek dahi olsa o sevdiğini güzel seveceksin,sevgin dokunacak,sevgin iyi gelecek.Yoksa kime sorsan bişeyleri sever,seviyor sevecek.Bir de şu var;sevmek için sevilmek gerekir mi?
Bence gerekmez ,eğer gerekiyor olsa birbirini seven insanlar haricin de kimse hiç bir şeye sevgi duyamazdı.Düşünsenize netice de hepimiz belki bir kazağımızı,bir eşyamızı,bir nesneyi,objeyi cok seviyor olabiliriz lakin onlar bize sevemez.
Bu denkleme göre bizi sevmeyen insanı da sevmiyorsak;o vakit sevgi oldu menfaat değil mi?

VeLhasılı kelam;sevmek için sevmeyi bilmek gerek,karşılık beklemeden,fedakarlık etmekten kaçmadan ve tabi en önemlisi kendimizi severek sevmek gerek...


KurSaD



Konu Ada tarafından (23 Nisan 2024 Saat 17:04 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla