09 Mart 2024, 17:51
|
#1
|
|
Orijinal Ramazan pidesi tarifi
MALZEMELER
1 su bardagi sut
1 su bardagi su
1 paket instant maya
1 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi sivi yag
Aldigi kadar un (200 ml’lik bardakla 5 su bardagina yakin)
Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi yogurt
Corek otu ve susam
TARIF
Oncelikle on mayalama islemi icin, ilik suyu, ilik sutu, toz sekeri ve mayayi yogurma kabina alip, karistirin.
Uzerini temiz bir bezle ortup, yaklasIk 10 dakika dinlendirin.
Ardindan sivi yagi, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumusakliginda yogurun.
Yogurdugunuz hamurun uzerini temiz bir bezle ortup, mayalanmasi icin yaklasIk 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yogurup, iki esit parcaya bolun. Yagli kagit serdiginiz tepsinin tabanina galete unu serpistirin.
Bezenin bir tanesini, tepsiye yerlestirip elinizle servis tabagi buyuklugunde acin. Fotograflarda gordugunuz gibi parmak uclarinizla uzerini sekillendirin.
Temiz bir bezle uzerini ortup 10 dakika bekleyin. Diger bezeyede farkli bir tepside ayni islemi gerceklestirin. 10 dakika sonunda tekrar parmak uclarinizla sekillerin uzerinden gecin.
Tekrar 10 dakika dinlendirip, tekrar sekillerin uzerinden gectikten sonra yogurt ve yumurta sarisini karistirip, pidelerin uzerine surun.
Corek otu ve susam serpistirip, onceden isitilmis 200 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.
Firindan cikan pidelerin ilk sicakligi gecene kadar uzerini ortup, cok fazla sogumadan sicak sicak afiyetle tuketin.
Kaynak: https://www.mynet.com/orijinal-ramaz...247959-myyemek
Bizde Mutsuz OlaLim ~
|
|
|