|
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13 Mart 2024, 12:05 | #1 |
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮 Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4642
Beðendikleri: 1162
|
Gullac tatlisi nasil yapilir?
NEFIS GULLAC TATLISI TARIFI MALZEMELER 12 yaprak gullac 1,5 litre sut 2 su bardagi seker Cekilmis ceviz 2 yemek kasigi gul suyu (istege gore) Uzeri icin: Toz Antep fistigi Kiraz sekerlemesi TARIF Oncelikle sut ve sekeri tencereye alarak isitiyoruz. Bu asamada sutu cok fazla isitmaniza gerek yok, sekerin erimesi yeterli olacaktir. Daha sonra sutu oda sicakliginda ilinmaya birakiyoruz. Eger el yakmayacak sekle geldiyse sut hazir durumda demektir. Gullac yapraginin parlak kismi uste gelecek sekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Uzerine her yani islanacak sekilde bir iki kepce sut dokuyoruz. Alti gullac yapragi icin ayni islemi tekrarlayalim ve 6. kati da islattiktan sonra bu kata ceviz serpelim ve uzerine diger gullac yapraklarini ayni sekilde islatarak serelim. Kalan sekerli sutun icerisine 2 yemek kasigi gul suyu ekleyip tatlinin uzerine gezdirelim. Burada kullandiginiz gul suyunun kozmetik urunu olmamalidir. Hazirladigimiz tatlimizi 2 saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Uzerini istege gore toz antep fistigi, kiraz sekerlemeleri gibi suslerle renklendirerek servis edebilirsiniz. AFIYET OLSUN! Kaynak: https://www.mynet.com/iftar-sofralar...250164-myyemek Bizde Mutsuz OlaLim ~ |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|