ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By benadiinsanim
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25 Mayıs 2024, 00:00   #1
benadiinsanim
Guest
 
benadiinsanim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi:
Üye No:
Mesajlar: n/a
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni:
Beğendikleri:
@benadiinsanim
Post Gelin Pastası





Gelin Pastası Tarifi

Malzemeler

Keki için;

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Keki ıslatmak için;

2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
2 yemek kaşığı şeker


Muhallebisi İçin;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (75 g)

Üzerine Süsleme İçin;

Hindistan cevizi, fındık, ceviz


Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle kekimizi hazırlayalım.
Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Ardından üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
27×40 cm çapındaki dikdörtgen borcamı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım.
Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak şekilde düzeltelim.
Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

Bu sırada muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir. Soğuması için muhallebimizi bir kaba aktaralım.
Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine krem şanti ilave edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştıralım.

Ardından soğuyan kekin üzerine kürdanla birkaç delik açalım.
Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim.
Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
Son olarak hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.
Ben toz antep fıstığı ve greyfurt dilimleri ile süsledim siz hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

CiCeK bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık