ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By benadiinsanim
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 Mayıs 2024, 23:50   #1
benadiinsanim
Guest
 
benadiinsanim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi:
Üye No:
Mesajlar: n/a
Nerden:
Cinsiyet:
Web:
IRC:
FM:
Aldığı Beğeni:
Beğendikleri:
@benadiinsanim
Post Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti


Şerbeti İçin;

2 su bardağı su (400 ml)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya



Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs tatlısının şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım. Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.

Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.

Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.

Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.

Tabanını yağladığımız kare borcama veya bu boyutlardaki herhangi uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu
boşaltalım.
Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.

Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.

Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım.

Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alarak ayrı bir kaba aktaralım.

Üzerine toz krem şanti ilave ettikten sonra mikserle çırpalım.

Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.

Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım.

Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.

Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Yeterince dinlendikten sonra Kıbrıs tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!

CiCeK bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık