![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Malzemeler Taban için; 75 g dondurulmuş tereyağ, 3 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1 tutam tuz. Peynirli kısım için; 750 g labne, 200 g krem peynir, 3 yumurta + 1 yumurta akı, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2-3 damla limon suyu, 1 çay kaşığı limon kabuğu veya limon şekeri, Üzeri için; 30-40 adet çilek, 2 yemek kaşığı şeker, 1 silme tatlı kaşığı nişasta, 1/2 çay bardağı su. Hazırlanışı Taban için küp küp kesilmiş tereyağına şekeri ekleyip karıştırmaya başlayın, Yumurta sarısını ekleyip karıştırın, Un ve diğer malzemeleri de ekleyip önce top top olacak şekilde ufalayarak sonra yoğurarak kıvam verin, Tereyağ ile yağladığınız 26 cm'lik kelepçeli kalıbın dibine eşit kalınlıkta yayıp dolaba kaldırın ve 30 dk dinlendirin, Fırını 180 derecede ısıtıp dolaptan aldığınız tabanı vakit kaybetmeden fırına koyun, 25-30 dk pişirip fırından alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, Peynirli kısım için labne ve pınar beyazı iyice çırpın, Yumurtaları karışıma her seferinde 1 tane ekleyerek iyice çırpın, Kalan malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın, Bu karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün, Kalıbın altını alüminyum folyo ile kaplayıp içinde 1 parmak su olan biraz daha büyük bir tepsinin içine oturtun, Tepsiyi 170 derecede ısıttığınız fırına koyun, Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını sıfırlayın ancak kapağını açmayın, 15 dakika sonra kapağı aralayın ve bu şekilde tamamen soğuyana kadar bekletin, Çileklerin bir kısmını dikey olarak dilimleyip cheesecake'in üzerine dizin, Kalan çilekleri minik minik doğrayıp şekerle birlikte bir sos tenceresine alın, Kısık ateşte şeker eriyene kadar çatalla ezerek (dilerseniz blender kullanın) pişirin, Nişastayı suyun içinde ezerek eritin, Karışımı çilekli sosun içine ekleyip 5 dakika daha pişirin, Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin, Ilındıktan sonra sosu çileklerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde üzerine dökün, Dolapta en az 8 saat (mümkünse 1 gece) dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. ![]() AfİYeT OLsUNN ((= |
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ooo çok güzel görünüyor olsada yesek ;)
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
istedin ÇiLekLi CheeSeCake olsun yaparız @ BeStem
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sagol canım düsünmen yeter ben cok severim bunu ya
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|