![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Malzemeler Taban için; 75 g soğuk (mümkünse donmuş) tereyağı, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı, 1,5 su bardağı un, 1 paket şekerli vanilin. Peynirli kısım için; 600 g labne peyniri, 200 g Pınar beyaz, 3 yumurta + 1 yumurta akı, 1,5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 limonun suyu, 1 limonun kabuklarının rendesi, Üzeri için; 1 limonun suyu, 2 limonun kabuklarının rendesi 1/2 çay bardağı şeker, 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta, 1 su bardağı su. Hazırlanışı Taban için küp küp kesilmiş tereyağına şekeri, unu ve vanilini ekleyip karıştırmaya başlayın, İki elinizle ufalayarak kum kıvamına getirin, Yumurta sarısını ekleyip yoğurarak toparlayın ve top yapın, 22 veya 24 cm'lik bir kelepçeli kalıbın dibine ve kanarlarını tereyağı ile yağlayıp yağlı kağıt serin (hem dibine hem de kenarlarına), Hamuru kalıbın dibine yayıp buzdolabına kaldırın ve 15-20 dk dinlendirin, Fırını 180 derecede ısıtıp dolaptan aldığınız tabanı vakit kaybetmeden fırına koyun, Üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip fırından alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, Peynirli kısım için şeker, labne ve pınar beyazı iyice çırpın, Yumurtaları karışıma her seferinde 1 tane ekleyerek iyice çırpın, Un, nişasta, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın, Bu karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün, 170 derecede ısıttığınız fırına koyun, Çatlamaması için yanına su dolu 2 küçük fırın kabı yerleştirin, Yaklaşık 40-45 dk pişirdikten sonra (asla başını bırakmayın, sürekli gözünüz üzerinde olsun) fırının ısısını sıfırlayın ancak kapağını açmayın, 15 dakika sonra kapağı aralayın ve bu şekilde soğumasını bekleyin, Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin, Sos için limon kabuğu, şeker ve nişastayı bir sos tenceresinde karıştırın, Limon suyu ve suyu ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın, Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana ve nişasta tadı gidene kadar pişirin, Ateşten alıp soğuttuktan sonra Cheesecake'in üzerine yayın, Ertesi gün istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın (Kıvamını bulması için 1 gece bekletmeniz gerekiyor). AfiYeT OLsuN ((= |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Forum | Bilgilendirme |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumBizim.Com Forum Sahibi: ForumBizim |
|