ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > Sunucular Özel Bölüm > Siyahinci.Net & CilekFM > Siyahinci.Net Paylaşımları
Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By YaReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06 Mart 2024, 22:09   #1
 
YaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 06 Mart 2024
Üye No: 245
Mesajlar: 323
Nerden: Ankara
Cinsiyet: Kadın
Web: www.siyahinci.net
IRC: siyahinci.net
FM:
Aldığı Beğeni: 386
Beğendikleri: 416
@YaReN
Standart Limonlu Cheesecake Tarifi..



Malzemeler
Taban için;

75 g soğuk (mümkünse donmuş) tereyağı,
2 yemek kaşığı şeker,
1 yumurta sarısı,
1,5 su bardağı un,
1 paket şekerli vanilin.
Peynirli kısım için;

600 g labne peyniri,
200 g Pınar beyaz,
3 yumurta + 1 yumurta akı,
1,5 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 limonun suyu,
1 limonun kabuklarının rendesi,
Üzeri için;

1 limonun suyu,
2 limonun kabuklarının rendesi
1/2 çay bardağı şeker,
1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta,
1 su bardağı su.

Hazırlanışı
Taban için küp küp kesilmiş tereyağına şekeri, unu ve vanilini ekleyip karıştırmaya başlayın,
İki elinizle ufalayarak kum kıvamına getirin,
Yumurta sarısını ekleyip yoğurarak toparlayın ve top yapın,
22 veya 24 cm'lik bir kelepçeli kalıbın dibine ve kanarlarını tereyağı ile yağlayıp yağlı kağıt serin (hem dibine hem de kenarlarına),
Hamuru kalıbın dibine yayıp buzdolabına kaldırın ve 15-20 dk dinlendirin,
Fırını 180 derecede ısıtıp dolaptan aldığınız tabanı vakit kaybetmeden fırına koyun,
Üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip fırından alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin,
Peynirli kısım için şeker, labne ve pınar beyazı iyice çırpın,
Yumurtaları karışıma her seferinde 1 tane ekleyerek iyice çırpın,
Un, nişasta, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
Bu karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün,
170 derecede ısıttığınız fırına koyun,
Çatlamaması için yanına su dolu 2 küçük fırın kabı yerleştirin,
Yaklaşık 40-45 dk pişirdikten sonra (asla başını bırakmayın, sürekli gözünüz üzerinde olsun) fırının ısısını sıfırlayın ancak kapağını açmayın,
15 dakika sonra kapağı aralayın ve bu şekilde soğumasını bekleyin,
Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin,
Sos için limon kabuğu, şeker ve nişastayı bir sos tenceresinde karıştırın,
Limon suyu ve suyu ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın,
Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana ve nişasta tadı gidene kadar pişirin,
Ateşten alıp soğuttuktan sonra Cheesecake'in üzerine yayın,
Ertesi gün istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın (Kıvamını bulması için 1 gece bekletmeniz gerekiyor).

AfiYeT OLsuN ((=

CiCeK ve siyahinci bunu beğendi.
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık