ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Müzik Dünyası
Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28 Şubat 2024, 12:45   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮
 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,854
Nerden: Balıkesir
Cinsiyet: Kadın
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldığı Beğeni: 4642
Beğendikleri: 1162
@CeReN
Standart Armageddon Turk “Anadolu Lo-fi 2” – Drama Koprusu

“Anadolu’yu hissedebilecegim bir yolculuk olmali bu, uzun surmeli, yavas yavas yaklasmaliyiz gidecegimiz yere. Erciyes Dagi’nin basindaki karlari uzaktan gormeliyiz. Elbette ki cennete dogru gidiyoruz.
Cennetin Dogu’suna..
Anadolu orada yalniz uyuyor…” -Elia Kazan

Armageddon Turk, 2021 yilinda yayinlanan “Anadolu Lo-fi” albumunun devami niteligindeki “Anadolu Lo-fi 2” albumunu, 3 yillik aradan sonra Garaj Muzik etiketiyle dinleyicisiyle bulusturuyor.

Orkun Tunc ve Zag Erlat’tan olusan produktor ikili, bu albumde de birbirinden degerli ve genc muzisyenlerin katkilariyla, Anadolu turkuleri ve anonim eserleri kendine ozgu bir sekilde, “lo-fi hiphop”, “chillbeat” soundl’arda yorumluyor.

Anadolu’nun yuzyillardir varolus arayislarina, baslangiclara, inanclara, farkliliklara ev sahipligi yapmis olmasi, kalabaligi ve farkliliklarla birlikte ortaya cikan zenginligi Armageddon Turk’e ilham oluyor. Bu albumu ise, tum dunyada dogal afetlerle, savaslarla yitirdigimiz cocuklara adiyor. Duygularina ise Filistinli sair Mahmud Dervis su dizeleriyle tercuman oluyor:

Benim mezarim, ey ana,
benim mezarim belli degil
Her yerde yasayanim ben.
Yururum, bacaklarim yok.
Konusurum, dilim yok.
Gorurum, gozlerim yok.
Ben her yerde yasayanim.
Bu yuzyilin tanrisiyim ben,
Ey ana,
Cocuguyum acilarin. -Mahmud Dervis

Albumun kapagindaki “saz calan kiz figuru”, bu sefer Anadolu’nun dogusunda yitirdigimiz genc hayatlar icin enstrumanini caliyor. Kapak, ilk albumde oldugu gibi Armageddon Turk’un hayal dunyasi illustrator Beril Irman’in cizimiyle, beraber ortaya cikardiklari bir calisma.

“Drama Koprusu”, albumden yayinlanan ilk calisma. Neredeyse her sarkida farkli enstrumanlara yer verilen albumde, Drama Koprusu’ne elektrik gitarda Dersu Turan eslik ediyor.

Illustrasyon ve animasyon videolar ise Ankara’dan genc sanatci Aslihan Coskun’un elinden.

Armageddon Turk ikilisi ozellikle yurtdisinda; Gorillaz, Moby, Pet Shop Boys, Kelis, Mel C, Gala, Erasure vb. isimlere yaptiklari remixlerle taniniyor. Turk artistlerden de; Teoman, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Oncel vb. isimlerle calistilar. Gulden Karabocek’in genclik yillarinda kaydettigi “Saka Yaptim” sarkisina, “ARADA” filmi icin yaptiklari remix, ulke capinda isimlerinin duyulmasina sebep oldu. 2023 yilinda plak olarak basilan ‘Anadolu Lo-fi’ albumu hem yurt ici hem de yurt disinda buyuk ilgi gordu.


Kaynak: https://www.sozmuzik.com/armageddon-...adolu-lo-fi-2/





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi yada kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık