ForumBizim.Com   QBilisim
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama
 
ForumBizim.Com > ForumBizim Güncel > Müzik Dünyasý
Kullanýcý Etiket Listesi

Like Tree5Beðeniler
  • 3 Post By CeReN
  • 1 Post By MaquSa
  • 1 Post By CeReN
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18 Ekim 2023, 11:56   #1
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart Mor ve Otesi Kimdir?

Mor ve Otesi
Mor ve Otesi 1995 yilinin Ocak ayinda dort lise arkadasi tarafindan kuruldu. Kendi bestelerinden olusan ilk albumunu ayni yilin agustos ayinda kaydeden grup, 1996’nin Ocak ayinda calismaya son halini verdi ve “Sehir”, 1996 Haziran’inda cikti. Bu albumde yer alan, ayni zamanda grubun ilk video klibi “Yalniz Sarki”, farkli tarziyla ilgi cekti.

1997 yili grup adina onemli gelismelere sahne oldu. Istanbul disindaki ilk konserini ODTU’de veren Mor ve Otesi’nde ilk eleman degisIkligi de bu yil gerceklesti ve Burak Guven, Alper Tekin’in yerine gruba dahil oldu. Subat 1998’den itibaren Istanbul’un kult mekanlarindan Captain Hook’ta duzenli olarak calmaya baslayan Mor ve Otesi, bir yandan da yeni albumunu hazirliyordu. Volkan Gurkan’la beraber kaydedilen “Birak Zaman Aksin”in ardindan Derin Esmer gruptan ayrilirken, gitarist Kerem Ozyegen gruba katildi.

1999 yilinin Agustos ayina gelindiginde grup bir Bulent Ortacgil bestesi olan “Sen Varsin” uzerinde calisiyordu. O gunlerde gelen 17 Agustos depremi, grubu derinden etkiledi ve bir sure duraklatti.

2000 yilinin baslarinda Mor ve Otesi ulke capindaki nukleer enerji karsiti kampanyaya cesitli konser ve aktivitelerle destek verdi. Temmuz ayinda grubun “Sen Varsin” ile katildigi “Sarkilar Bir Oyundur” adli Bulent Ortacgil’e saygi albumu yayimlandi. Mor ve Otesi ucuncu albumunun kayitlarina girmeden onceki en onemli performansini 9 Aralik’ta Istanbul’da Placebo’nun on grubu olarak gerceklestirdi. Ayni ay icinde, ucuncu album “Gul Kendine”nin kayitlari, yine Volkan Gurkan produktorlugunde basladi ve album bir sene sonra piyasaya cikti.

2002’nin nisan ayinda Mor ve Otesi Izmir, Denizli, Bursa, Adana, Antalya ve Antakya’yi kapsayan ilk Turkiye turnesine cikti. 2 Temmuz 2002 aksami Istanbul’da yapilan H2000 festivalinde Mor ve Otesi o doneme kadarki en basarili konserlerinden birini verdi. Cesitli basin ve yayin organlarinca gorsel-isitsel yapisi buyuk ovgu alan bu performansa yaklasIk bes bin kisi taniklik etti.

2003 yilinda Mor ve Otesi’nin besteledigi, Aylin Aslim, Athena, Bulent Ortacgil, Feridun Duzagac, Koray Candemir, Nejat Yavasogullari ve Vega ile birlikte seslendirdigi “Savasa Hic Gerek Yok” adli sarki, savas karsiti hareketin marslarindan biri oldu ve 1 Mart 2003 gunu Ankara’da yuz bin kisiyle birlikte soylendi.

2003 Mayis’inda Mor ve Otesi “Yaz” isimli bir EP single cikardi. Bu yayimda yer alan Sehrazat bestesi “Yaz Yaz Yaz” sarkisinin damgasini vurdugu yaz aylarinda grup on yedi kenti kapsayan bir turne gerceklestirdi. Sonbaharla birlikte dorduncu album calismalarina hiz veren Mor ve Otesi, bir yandan da Cagan Irmak’in Mustafa Hakkinda Hersey filminin muziklerini hazirladi.

Ocak 2004’te, dorduncu album “Dunya Yalan Soyluyor” icin grubun ilk defa birlikte calisacagi Tarkan Gozubuyuk produktorlugunde studyoya girildi ve album nisan ayi sonunda yayimlandi. Ilk single “Cambaz” radyo ve televizyonlarda buyuk ses getirirken, bugune kadar Turkiye rock sahnesinde emsali gorulmemis bir basarinin habercisi oluyordu. Fikret Kizilok’un “Sevda Cicegi” adli sarkisina grubun getirdigi yorum albumun basarisini percinlerken, “Mustafa Hakkinda Hersey” filminde de yer alan, albumdeki ucuncu single olan “Bir Derdim Var”, Antalya Altin Portakal Film Festivali’nde “En Iyi Film Sarkisi” secilerek Altin Portakal odulunu aldi ve hem dinleyiciler hem de muzik otoriteleri tarafindan yilin sarkisi olarak degerlendirildi.

Ceyrek milyonluk bir satis yakalayan “Dunya Yalan Soyluyor” yayinlandiktan iki bucuk yil sonra Blue Jean dergisi tarafindan “Tum Zamanlarin En Iyi Turkce Rock Albumu”, Billboard dergisi tarafindan da “Son On Yilin En Iyi Ikinci Turkce Rock Albumu” secilecekti. Bu basariyi, oldukca yogun ve kapsamli bir konser ve turne trafigiyle destekleyen grup, muzigini yurt capinda buyuk kitlelerle paylasma sansi buldu.

Grubun kendi plak sirketi Rakun’un da kurulmasiyla iyice yogun gecen 2005 yili sonlarinda besinci albumunun provalari icin studyoya kapanan Mor ve Otesi, subat-nisan aylari arasinda kayit ve miksleri tamamlayip, produktorlugunu yine Tarkan Gozubuyuk’un ustlendigi, miksleri Chris Sheldon tarafindan Londra’da Assault & Battery studyolarinda gerceklestirilen “Buyuk Dusler”i 9 Mayis 2006’da cikardi. Albumun ciktigi gun kapsamli bir Anadolu turnesine baslayan grup, yaz aylarinin geri kalanini yuksek profilli birkac Istanbul konseri ile gecirdi. Bu konserler arasinda haziran ayinda Morrissey ile yapilan One Love Festival ile, Mercan Dede, Sebnem Ferah ve Bauhaus grubunun efsanevi solisti Peter Murphy’nin misafir olarak katildigi Harbiye Acikhava Tiyatrosu’ndaki iki bucuk saatlik performans unutulmayacak konserler olarak one cikti. “Dunya Yalan Soyluyor”a nazaran daha ice donuk ve kisisel bir album olarak nitelendirilen “Buyuk Dusler”den ilk single ve video “Sirket” oldu. Grup bu arada mevcut plak sirketinden albumun haklarini alarak kendi plak sirketi Rakun’a transfer oldu ve ikinci video “Kucuk Sevgilim” yayimlandi. Album yil sonunda RollingStone ve Blue Jean dergileri tarafindan sirasiyla “Yilin En Iyi Albumu” ve “Yilin En Iyi Rock Albumu” secildi. Bu albumun ucuncu ve son video klibi “Ayip Olmaz Mi?”nin olurken, “Parti” de bir e-klip ile taclandirildi.

Muteakip sene, grubun unlu muzik adami Onno Tunc adina yaratilan bir anma albumunde yer almak uzere yorumladigi “1945” sarkisi CD olarak Kolaj isimli plak sirketince mayista yayimlandi ve muzik cevrelerinde buyuk begeni kazandi. Ayni ay icinde, Istanbul Ghetto’da “Mor ve Otesi ile bir gece – akustik” adiyla verilen ozel konser, MTV Turkiye tarafindan canli olarak kaydedildi ve kanalin bu alandaki ilk calismasi olarak yayimlandi. Bu konserde kaydedilen sarkilardan dordu, RollingStone dergisinin Subat 2008 sayisinda ilk Rakun Promosyon CD’sinde sirketin diger sanatcilarinin eserleriyle birlikte yer aldi. Agustos ayini alti ayakli bir Ege, Kasim ayini da dokuz ayakli, yuksek katilimli bir Almanya turnesi ile geciren grup seneyi TRT tarafindan onerilen Eurovision 2008 temsilciligini kabul ederek. Eurovision sarkisi “Deli”yi Tarkan Gozubuyuk ile birlikte hazirlayip subat ortasinda duyuran Mor ve Otesi, tum Eurovision kampanyasi cercevesinde alanlarinin onde gelen isimleriyle isbirligi yapti. Bu yilin ilk alti ayini oldukca yogun sekilde yurtici ve yurtdisi tanitim calismalariyla geciren grup, Powerturk televizyonu tarafindan duzenlenen Muzik Odulleri 2008’de ‘Yilin En Iyi Grubu’ secildi. Eurovision’u takip eden yaz aylarini yogun bir konser programiyla geciren Mor ve Otesi sene sonuna dogru icinde “Deli” ile birlikte “Iddia” ve “Sonbahar” isimli iki yeni studyo sarkisi, sene basinda TRT Tepebasi studyolarinda canli olarak kaydedilmis olan, aralarinda “Bir Derdim Var”in da bulundugu uc sarki ile sekiz adet remixin yer aldigi “Basibozuk” isimli albumu cikardi. Albumden birinci single ritmik ve melodik yapisiyla one cikan “Iddia” oldu.

Bu albumu 2009’un nisan ve mayis aylarinda 11 ayakli bir Avrupa ve 7 ayakli bir Turkiye turnesiyle destekleyen grup, Mu-Yap ile birlikte duzenlenen 15. KRAL Muzik Odulleri’nde “Yilin Grubu” odulunu de aldi. 2009 sonbaharini AKUSTIK OZEL konser serisiyle dolduran grup, studyoya kapanarak yeni albumunun calismalarina basladi ve 2010 Mayis ayinda 11 sarkidan olusan yeni albumu “Masumiyetin Ziyan Olmaz”i cikardi. Ilk single ve video klip “Yorma Kendini” enerjisiyle dikkatleri toplarken, TV ve radyo listelerinin tepesinde kendine yer buldu. Ardindan gelen ikinci single “Araf” ise grubun bugune kadarki en buyuk hitlerinden biri olmaya namzet bir ask sarkisi. Sonbahara, klibi 360-derece teknolojisiyle cekilen, uzun sure sonra grubun yayimladigi ilk Ingilizce sarki olan “Loveliest Mistake” ile hizli bir giris yapan Mor ve Otesi, Masumiyetin Ziyan Olmaz’dan sirasiyla “Sor”, “BisIklet” ve “Kara Kutu” ile kliplendirdi ve 2011 yilini boyle kapatti.

2012’nin tamamini 7. studyo albumu “Gunesi Beklerken”i yazarak ve kaydederek geciren Mor ve Otesi, bu albumde yeni bir produktorle, Serdar Ateser ile calisti. Gunesi Beklerken, RAKUN ve DMC ortak yapimciligi ile 17 Aralik 2012 tarihinde, ilk single ve klip “Oyunbozan” esliginde yayimlandi. “Oyunbozan”in cok sevilen bir hit single’a gonusmesinden sonra albume adini veren “Gunesi Beklerken” 2’nci, 2012’de kaydedilen ve Gezi gondermeli klibiyle “Eski Sarkisi” 3’uncu single oldu.

Harun Tekin:

1977 yilinda Ankara’da dogdu. 1996’da Istanbul Alman Lisesi’nden, 2001 yilinda da Bogazici Universitesi Felsefe ve PsIkoloji bolumlerinden mezun oldu. Gitar caliyor, sarki soyluyor.

Kerem Kabadayi:

1977 yilinin son gunlerinde, Ankara’da dogdu; Kadikoy’de buyudu ve muzikle ilgilenmeye basladi. Sirasiyla Koc Universitesi, Bogazici Universitesi ve ITU’de ogrenim gordu. 1990 yilindan beri davul calmakta.

Kerem Ozyegen:

26.9.1977’de Istanbul’da dogdu. Muzikle iliskisi erken yasta basladi, 6-9 yaslari arasi devlet konservatuarinda piyano ve solfej egitimi gordu, 9-12 yaslari arasinda Istanbul radyosu cocuk korosunda aktif olarak yer aldi. 15 yasinda gitar calmaya basladi ve 1993’den itibaren bircok amator ve profesyonel proje icinde muzisyenlik yapti; sahne tozu yuttu. 1998 sonunda Mor ve Otesi’ne dahil oldu.

Burak Guven:

1975 Istanbul dogumlu. I.U devlet konservatuari san bolumu mezunu. 1989’da ilk gitarini edindi ,1997’de bas gitarist olarak Mor ve Otesi’ne katildi. 2009’da Ayca Sen’in “Astronot” albumunun produktorlugunu yapti ve sarkilariyla bu albume katkida bulundu.


ALÝNTÝ ~

MaquSa, Azraa ve Lacivert bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ekim 2023, 14:42   #2
CBDE

 
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 65
Mesajlar: 3,169
Nerden: Adana
Cinsiyet: Kadýn
Web: MqS~
IRC: Bizimsohbet.Net ~
FM: Turkiyefm~
Aldýðý Beðeni: 3514
Beðendikleri: 3373
@MaquSa
Standart

Þarkýlarý harika ama emeðine saðlýk @CeRen

CeReN bunu beðendi.




 
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ekim 2023, 14:42   #3
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart

Alıntı:
MaquSa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Þarkýlarý harika ama emeðine saðlýk @CeRen
Cok tþk ederim.

MaquSa bunu beðendi.




Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ekim 2023, 14:43   #4
CBDE

 
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 65
Mesajlar: 3,169
Nerden: Adana
Cinsiyet: Kadýn
Web: MqS~
IRC: Bizimsohbet.Net ~
FM: Turkiyefm~
Aldýðý Beðeni: 3514
Beðendikleri: 3373
@MaquSa
Standart

Alıntı:
CeReN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cok tþk ederim.
Rica ederim turuncu renktasim 😅





 
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ekim 2023, 19:34   #5

 
Azraa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 15 Ekim 2023
Üye No: 73
Mesajlar: 219
Nerden: Diyarbakýr
Cinsiyet: Kadýn
Web: Forumbizim.com
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 300
Beðendikleri: 239
@Azraa
Standart

Eline saðlýk cereN mm





Siyah kadaR yaLniZ mavii Kadar SonSuzuM oL :cool:
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ekim 2023, 10:58   #6
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart

Alıntı:
MaquSa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rica ederim turuncu renktasim 😅
sesli guldum : ))





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ekim 2023, 10:58   #7
𝐖𝐞𝐛𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐨𝐫𝐮𝐦𝐥𝐮𝐬𝐮

 
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 16 Ekim 2023
Üye No: 89
Mesajlar: 6,794
Nerden: Balýkesir
Cinsiyet: Kadýn
Web: Www.BizimSohbet.Net
IRC: www.bizimsohbet.net
FM: TurkiyeFm
Aldýðý Beðeni: 4628
Beðendikleri: 1150
@CeReN
Standart

Alıntı:
Azraa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eline saðlýk cereN mm
tþkler Canim :*





Bizde Mutsuz OlaLim ~
 
Alıntı ile Cevapla


Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 



Forum Bilgilendirme
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumBizim.Com
Forum Sahibi: ForumBizim
    5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu geregince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi yada kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
Yukarı Çık